1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in februari (UPDATE)

  Verwacht in februari (UPDATE)

  Datum: 20/02/2018

  UPDATE 2

  Eind februari start BBC Two met het tweede seizoen van American Crime Story, ditmaal volledig gewijd aan de moord op modeicoon Gianni Versace.

  Een dag eerder kunnen de Nederlandse ‘serievreters’ kijken naar UnREAL. De streamingservice Videoland plaatste inmiddels zowel het eerste als tweede seizoen online. Vanaf 27 februari kan men ook kijken naar de eerste aflevering van seizoen 3, dit keer met een vrouwelijke bachelor als ‘lustobject’. Wekelijks volgen er dan andere afleveringen.

  Verder zijn er ondertussen ook nog een drietal andere series gestart. Op Videoland kun je kijken naar het derde seizoen van The Tunnel, de Frans-Britse versie van Bron/The Bridge. Bij ons was enkel het eerste seizoen te zien op Vitaya. The Tunnel: Vengeance is meteen ook het laatste seizoen uit de reeks.

  Fans van Father Brown hebben wellicht al gezien dat het zesde seizoen ondertussen gestart is op BBC First en die van Grey’s Anatomy (de Nederlandse dan) kunnen vanaf afgelopen maandag op Net5 kijken naar het veertiende seizoen van hun favoriete ziekenhuisserie.


  UPDATE


  Vanavond gaat op de BBC het vierde seizoen van Shetland van start. Tijdens dit seizoen draait alles rond een man die vrijkomt voor een misdaad die hij niet begaan heeft. Hoe reageert iedereen wanneer hij terugkeert naar het dorp dat hem ooit uitspuwde. En wat als er een nieuwe identieke moord gebeurt? Voor Jimmy Perez breken er moeilijke tijden aan.

  Nog meer Brits, maar dan wel comedy, krijg je met Hold The Sunset en het tweede seizoen van Mum. In Hold The Sunset geeft weduwe Edith eindelijk haar ‘ja’-woord aan Phil, haar jarenlange aanbidder. Maar dan plots staat haar vijftigjarige zoon aan de deur. Hij heeft z’n vrouw verlaten en wil terug bij zijn mammie komen wonen. Alison Steadman en John – Fawlty Towers – Cleese spelen het koppel. In het tweede seizoen van het met een BAFTA bekroonde Mum, groeien weduwe Cathy en Michael meer en meer naar elkaar toe.

  Tot slot zijn er op BBC One nog twee series die in februari hun première krijgen: het prestigieuze en epische Troy: Fall Of A City en Strike: Career Of Evil. Troy: Fall Of A City is een serie over de Trojaanse oorlog en de affaire tussen Paris en Helen. Het scenario werd geschreven door David Farr, de scenarist van het erg succesvolle The Night Manager. De regisseur die dit prestigieus project in goede banen leidt is Owen Harris, de man die verantwoordelijk was voor de San Junipero-aflevering uit het derde seizoen van Black Mirror. Strike: Career Of Evil is de derde en laatste aflevering in de Cormoran Strike-trilogie, de detectiveserie geschreven door J.K. Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith.

  Voor de Vlaamse kijkers is er verder ook nog de start van Klem, de nieuwe serie van de makers van Overspel. Persoonlijk vonden wij dit een zware tegenvaller, maar goed, ieder zijn smaak.
  ______________________________________________________________________________________________________

  Hoewel er in februari geen echte toppers zijn, zij er toch een paar series waar we naar uitkijken.

  Altered Carbon bijv. wordt een sf-serie om vingers en duimen bij af te likken. De hoofdrol wordt vertolkt Joel Kinnaman, de Amerikaanse Zweed die we aan het werk konden zien in o.a. House Of Cards, Suicide Squad en Robocop. In de serie draait alles rond de firma PsychaSec. Zij zijn gespecialiseerd in het overzetten van het menselijk bewustzijn in een nieuw lichaam. Maar de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dood is enkel weggelegd voor de heel rijken of voor de mensen die over speciale gaven beschikken. De pilootaflevering werd geregisseerd door Miguel Sapochnik (Game Of Thrones), terwijl Laeta Kalogridis, scenariste van Shutter Island en Terminator: Genisys, instond voor het scenario.

  Een andere serie om naar uit te kijken is Seven Seconds, een tiendelige serie van o.a. Lawrence Bender, de producent van de tv-serie Flesh And Bone en van langspeelfilms als Kill Bill, Inglourious Basterds, Hacksaw Ridge, Good Will Hunting en Pulp Fiction. Showrunner en bedenker is Veena Sud, de vrouw achter de Amerikaanse versie van The Killing. Het verhaal gaat over de 15-jarige Afro-Amerikaanse tiener Brenton die zwaar verwond wordt door een blanke politieman uit Jersey City, De voornaamste rollen worden vertolkt door Clare-Hope Ashitey (Doctor Foster), Nadia Alexander (The Sinner), Raúl Castillo (Atypical, Looking), Regina King (The Leftovers, American Crime) en Russell Hornsby (Fences, Grimm).

  Een derde serie om aan te stippen is Here And Now, de nieuwe serie van Alan Ball, de bedenker van True Blood, Banshee en Six Feet Under. De serie legt de focus op een hedendaagse multiraciale familie bestaande uit een professor filosofie, zijn vrouw die advocate is, hun drie geadopteerde kinderen uit Somalië, Vietnam en Columbia en hun eigen kind.
  De ogenschijnlijk perfecte en progressieve gezin vertoont echter diepe scheuren. Bovendien begint plots een van de kinderen dingen te zien die anderen niet kunnen zien. Is het een mentale ziekte of iets anders? De serie wil een tragikomische meditatie zijn over de verschillende externe krachten die de dag van vandaag inwerken op elke doorsnee Amerikaan. Holly Hinter en Tim Robbins spelen het koppel.

  Collateral en Requiem zijn twee Britse serie waarvan we toch wel een en ander verwachten. Vooral Collateral heeft heel wat credentials om uit te groeien tot een steengoede (mini)serie: een hoofdrol voor Carey Mulligan (Suffragette, Far From The Madding Crowd), een scenario van David Hare (The Reader, The Hours) en geregisseerd door S.J. Clarkson, de regisseuse die o.a. afleveringen van Jessica Jones, Dexter, Heroes, The Defenders, House en Orange Is The New Black op haar cv heeft staan.

  Requiem is dan weer een thriller/horrorserie over een talentvolle celliste die wanneer haar moeder overlijdt, gaat graven in haar eigen verleden. Ze ontdekt dat haar moeder iets te maken had met de verdwijning van een kleuter in 1994. De serie zou zijn inspiratie gehaald hebben uit films als Rosemary’s Baby, Don’t Look Now en The Innocents. Dat belooft! In de rolverdeling zien we vertrouwde gezichten als Lydia Wilson (Star Trek: Beyond, Ripper Street, Never Let Me Go), Tara Fitzgerald (Game Of Thrones, Strike, Legend), Joanna Scanlan (No Offence, The Thick Of It) en Brendan Coyle (Me Before You, Downton Abbey).

  Verder is er deze maand ook nog Damnation. Wie van Hell Or High Water hield, moet deze zeker bekijken. Bovendien is regisseur David Mackenzie een van de uitvoeren producenten. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’30. Een priester probeert de lokale bevolking warm te krijgen om op te komen tegen de rijke industriëlen en de overheid. De serie werd bedacht door Tony Tost, de man die als producent en scenarist gedurende vijf seizoenen meewerkte aan Longmire, die andere westernserie. Killian Scott (Calvary, Ripper Street, 71) en Logan Marshall-Green (Quarry) spelen de hoofdrollen.

  Tot slot ook even de aandacht voor de nieuwe Vlaamse serie De Infiltrant. Danny Desmedt, een veroordeelde oplichter, dreigt opnieuw achter de tralies te belanden. Tenzij hij de politie helpt om als informant een drugstrafikant te pakken. Wat Danny niet weet, is dat hij meer is dan alleen maar informant. Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft, Wouter Hendrickx, Natali Broods en Peter Van den Begin spelen de hoofdrollen in dit politieverhaal, gebaseerd op echte feiten, maar gebracht met een vette knipoog.

  Om dit overzicht af te ronden, vermelden we ook nog heel wat nieuwe vervolgseizoenen, een aantal series die eerder te zien waren op andere zenders en een paar merkwaardige realityseries die Netflix op het programma heeft staan: in Coach Snoop zie je Snoop Dog als coach van een footballteam, in Queer Eye geven een aantal experts à la Jani Kazaltzis een hetero man een volledige make over, in First Team: Juventus krijg je alle te zien over ‘de oude dame’, een van de oudste voetbalclubs van Italië en in Ugly Delicious reist kok David Chang de wereld rond om te proeven van specifieke streekgebonden gerechten. Gasten zijn o.a. Jimmy Kimmel en Aziz Ansari (Master Of None).

  Een voorlopig overzicht van het aanbod in februari:

  1 februari Damnation Netflix
  2 februari Requiem BBC One
  2 februari Altered Carbon Netflix
  2 februari Coach Snoop Netflix
  4 februari Gomorra s3 Telenet
  5 februari De Infiltrant VTM
  5 februari Trust Me NPO 2
  7 februari Gent West VIER
  7 februari Queer Eye Netflix
  9 februari Vera s8 Eén
  10 februari Hard Sun Canvas
  10 februari No Offence s2 NPO 2
  11 februari Taboo Telenet
  12 februari Here And Now Telenet
  12 februari Collateral BBC Two
  13 februari Le Bureau Des Légendes s3 Canvas
  13 februari Shetland s4 BBC One
  14 februari Vera s7 NPO 1
  14 februari Greenhouse Academy s2 Netflix
  15 februari Cold Feet s7 NPO 3
  15 februari Klem Eén
  16 februari Everything Sucks! Netflix
  16 februari First Team: Juventus Netflix
  16 februari Father Brown s6 BBC First
  17 februari Partners In Crime NPO 2
  17 februari Troy: Fall Of A City BBC One
  17 februari     The Tunnel s3 Videoland
  18 februari Absentia Telenet
  18 februari Hold The Sunset BBC One
  19 februari The Last Ship s3 Eén
  20 februari Mum s2 BBC Two
  23 februari Marseille s2 Netflix
  23 februari Seven Seconds Netflix
  23 februari Ugly Delicious Netflix
  25 februari  Strike: Career Of Evil BBC One
  27 februari UnREAL s3 Videoland
  28 februari American Crime Story: Gianni Versace BBC Two

 • Naar het overzicht van nieuwsitems