1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in februari (UPDATE 2)

  Verwacht in februari (UPDATE 2)

  Datum: 12/02/2019


  Eind deze maand starten twee Britse series: het eerste seizoen van Warren en het tweede seizoen van Shakespeare & Hathaway – Private Investigators.

  De hoofdrol in Warren wordt gespeeld door de Britse acteur Martin Clunes die we het best kennen als Dr. Martin Ellingham uit de serie Doc Martin. Hij is Warren Thompson, een pedante rijinstructeur die denkt dat de hele wereld tegen hem is. Wanneer hij onverwacht naar Preston moet verhuizen wordt Thompson’s wereld helemaal op zijn kop gezet.

  In de namiddagserie Shakespeare & Hathaway – Private Investigators volgen we detective Frank Hathaway die samen met z’”n assistente Lu Shakespeare problemen tracht op te lossen in het rurale Warwickshire. Onze detectives zullen in het tweede seizoen geconfronteerd worden met o.a. gestolen honden, dubbelgangers, fraude en afpersing.
  ________________________________________________________________________________________________________

  Vanavond start het tweede deel van het negende seizoen van The Walking Dead. Dit deel telt acht afleveringen. Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel eindigde: Aaron, Daryl, Eugene, Michonne, Magna en Yumiko zijn omsingeld door de Whisperers, een nieuwe groep die eruit ziet als de Walkers, maar die kunnen vechten en praten.

  Vanaf zondag kun je kijken naar Baptiste, de spin-off serie van The Missing. Wanneer Baptiste op vakantie is in Amsterdam, roept het hoofd van de politie, zijn hulp in. In de rolverdeling zien we naast Tchéky Karyo ook Tom Hollander, Jessica Raine, Barbara Sarafian en Boris Van Severen, De regie was in handen van Borkur Sigthorsson (Trapped) en Jan Matthys (In Vlaamse Velden, Quiz Me Quick).

  Verder zijn er ook nog twee vervolgseizoenen die eind februari van start gaan. Zo zijn er het vierde seizoen van de horrorserie The Strain en het tweede seizoen van Wallander, de Britse serie met Kenneth Branagh in de rol van de bekende speurder.
  _____________________________________________________________________________________________________

  Februari staat in het teken van twee grote premières van eigen bodem: Studio Tarara, de eerste dramaserie van productiehuis Shelter en Undercover, de eerste Vlaamse serie die mee geproduceerd werd door Netflix en waarin Tom Waes de hoofdrol speelt. Twee series waar iedereen lang naar uitkeek. Of de reputatie gerechtvaardigd is zullen we deze maand zelf kunnen zien.

  Verder is er ook nog de start van het tweede seizoen van het Nederlandse De Luizenmoeder en van de IJslandse serie Trapped. Als dit seizoen net zo goed als als het eerste dan zitten we gebeiteld voor opnieuw enkele spannende uren kijkplezier. Aan herhalingen is er deze maand ook geen gebrek. Wie McMafia, Over Water, Battle Creek, het tweede seizoen van Klem, My Brilliant Friend of Mrs. Wilson gemist heeft of graag bekijkt met onderschriften, moet de programmatie er maar op na slaan want deze series zijn allemaal te zien in februari.

  Tot slot nog een woordje over enkele interessante series die starten op Netflix: Russian Doll is volgens de critici hilarisch goed, The Umbrella Academy geeft een verfrissende kijk op het superheldendom en Dear John relateert een fout gelopen romance. Ook niet te missen zijn het vijfde seizoen van Shetland, het tweede van Tin Star en Suburra en het eerste van Mayans MC, de spin-off van Sons Of Anarchy.

  Een (voorlopig) overzicht

  1 februari Nightflyers Netflix
  1 februari Russian Doll Netflix
  1 februari Free Rein: Valentine’s Day Netflix
  1 februari Siempre Bruja Netflix
  1 februari Unspeakable Crime: The Killing Of Jessica Chamber Telenet
  2 februari Mayans MC BBC Two
  2 februari Safe Harbour BBC One
  4 februari Battle Creek Eén
  5 februari Le Bureau Des Légendes s4 Canvas
  6 februari Endeavour s5 NPO1
  8 februari One Day At The Time s3 Netflix
  8 februari 9-1-1 VTM
  8 februari My Brilliant Friend NPO2
  8 februari Siren s2 Telenet
  10 februari De Luizenmoeder s2 NPO3
  10 februari News Girl s7 Q2
  12 februari Shetland s5 BBC One
  12 februari Studio Tarara VTM
  12 februari The Walking Dead s9B Fox
  14 februari McMafia BBC First
  14 februari Klem s2 Eén
  14 februari Dear John Netflix
  15 februari The Umbrella Academy Netflix
  17 februari Mrs. Wilson BBC First
  18 februari Over Water Telenet
  20 februari Tin Star s2 BBC First
  22 februari Suburra s2 Netflix
  22 februari Wallander s2 Eén
  24 februari Undercover Eén
  24 februari Trapped s2 Telenet
  24 februari O.G. Telenet
  24 februari The Strain s4 Q2
  25 februari Warren BBC One
  25 februari Shakespeare & Hathaway – Private Investigators BBC One

 • Naar het overzicht van nieuwsitems