1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in januari (UPDATE 4)

  Verwacht in januari (UPDATE 4)

  Datum: 22/01/2018

  UPDATE 4

  Vanaf vannacht begint de sf-serie Counterpart (zie ook Counterpart krijgt première in de VS in januari). Deze spionagethriller met een metafysische twist, draait rond Howard Silk die voor een organisatie à la Verenigde Naties werkt. Op een dag ontdekt hij dat zijn werkgever een groot geheim afschermt van de wereld. Naast Oscarwinnaar J.K. Simmons (Whiplash) die de hoofdrol speelt, zie je ook Olivia Williams (Manhattan), Ulrich Thomson (Banshee) en Richard Shiff (Ballers, The West Wing) en Jacqueline Bisset (L’Amant Double). De eerste twee afleveringen werden geregisseerd door Morten Tyldum (The Imitation Game, Headhunters)

  Vanaf dinsdag 23 januari kun je bij Netflix Black Lightning, een DC Comics superheldenserie die volgens de pers een frisse wind doet waaien binnen het genre. Bovendien is het een serie die bekeken kan worden door het hele gezin. Een serie waarin de slechteriken écht bangelijk zijn, de dialogen intelligent en de acteurs overtuigend.

  Het hoofdpersonage Jefferson Pierce was ooit de superheld Black Lightning. Hij is met 'pensioen' en wil meer tijd besteden aan zijn echtgenote en z’n gezin, maar wordt gedwongen zijn Black Lighting - kostuum weer aan te doen wanneer zijn dochters Anissa en Jennifer in de problemen komen. Het eerste seizoen telt dertien afleveringen.

  Serieliefhebbers uit Nederland kunnen vanaf gisteren kijken naar de start van het zevende seizoen van Moordvrouw, een serie die bij ons uitgezonden wordt op VTM. In dit zevende seizoen gaan Fenna, Evert, Bram en Liselotte verder als een zelfstandig team. Zij krijgen hun opdrachten van Dries die nu voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst werkt, wat betekent dat het gevaar alleen maar groter wordt.

  Abonnees van de streamingservice Videoland kunnen vanaf 29 januari kijken naar de onverwacht grote hit uit Amerika, The Good Doctor, over een jonge chirurg met autisme. De serie - gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse serie - werd geschreven door David Shore (House M.D.) en heeft met Freddie Highmore (Bates Motel) een opvallende hoofdrolspeler. 
  ______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 3

  Januari is duidelijk een drukke maand voor tv-series. Nog maar net ontdekten we nog meer series die te zien zullen zijn in deze wintermaand, of er zijn er weer een handvol bijgekomen.

  Zo startte afgelopen week de onbekende serie Better Late Than Never, een kruising tussen een reality programma en een toeristisch duidingsprogramma. Maar wat leuk is, is dat de hoofdrolspelers vijf mensen zijn die enige naambekendheid genieten. Het groepje wordt aangevoerd door de ‘bejaarden’ Henry – The Fonz – Winkler en William – Captain Kirk – Shatner. Verder zijn er ook nog Terry Bradshaw, ster en quarterback van de Pittsburgh Steelers, George Foreman, de legendarische bokser die in 1974 tijden de ‘rumble in the jungle’ zijn wereldtitel verdedigde tegen Cassius Clay en MTV-presentator Jeff Dye, de enige ‘jonge’ snaak binnen het gezelschap.

  Een andere serie die reeds gestart is, is het tweede seizoen van Dicte, de Scandinavische serie rond misdaadjournaliste Dicte Svendsen.

  En dan hebben we nog een aantal nieuwkomers die allemaal starten vandaag zondag, 14 januari. Het meest in het oog springend is het vierde seizoen van Smeris, de uitstekende Nederlandse misdaadserie die actie koppelt aan humor. Draadstaal-koppel Jeroen Van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen andermaal in de huid van politie-inspecteurs Theo Kamp en Willem Niessen.

  Ook leuk is Scream Queens, de humoristische horrorserie van Ryan Murphy met o.a. Emma Roberts, Abigail Breslin en Jamie Lee Curtis in de hoofdrollen. Verder kunnen de fans van Britse humor uitkijken naar Man Like Mobeen over een 28-jarige Muslim die zijn 15-jarig zusje probeert op te voeden.

  ___________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  Afgelopen dagen zijn er in Nederland een paar nieuwe series of vervolgseizoenen gestart die de moeite zijn om te vermelden. Zo ging vanaf maandag 8 januari bij SBS6 de nieuwe Nederlandse komische dramaserie Zomer In Zeeland in première (zie ook Zomer In Zeeland volgend jaar bij SBS6).

  Gone, de serie die bij ons vanaf 11 januari te zien is, ging op 8 januari in Nederland in première op Net5. De serie is gebaseerd op het boek 'One Kick' van Chelsea Cain en telt 12 afleveringen

  Ook op 8 januari startte op BBC One het 21ste seizoen van Silent Witness. De serie gaat over een team van forensische pathologen die uiteenlopende misdrijven proberen op te lossen. Door de rauwe, spannende plots, het prima acteerwerk en de interessante personages is Silent Witness een serie die erg populair is in het VK, Duitsland en Noorwegen.

  Een dag later ging Almost Human van start op SBS9, een Amerikaanse politieserie die zich 35 jaar in de toekomst afspeelt. Politieagenten zijn voor het oplossen van misdaden verplicht om samen te werken met robotten. De serie die al wat ouder en dateert van 2013, haalde nooit een tweede seizoen.

  Vanaf woensdag 10 januari is bij Net5 het vijftiende seizoen van de Amerikaanse misdaadserie NCIS gestart. Dit seizoen, dat momenteel loopt in de VS, telt 13 afleveringen. In dit seizoen krijgt Maria Bello een belangrijke rol. Zij vervangt Jennifer Esposito.

  Op 13 januari start op NPO2 de gloednieuwe Britse miniserie Innocent. In deze serie draait alles rond een man die na zeven jaar onverwachts wordt vrijgesproken voor de moord op zijn vrouw. Hij probeert zijn leven terug op te pakken en probeert de voogdij over zijn kinderen terug te krijgen. Maar daar is zijn schoonzus het niet mee eens… De hoofdrol wordt gespeeld door Lee Ingleby (The Five, Line Of Duty s4, The A-Word, Inspector George Gently). Het verhaal werd geschreven door Chris Lang (Unforgotten) en Matthew Arlidge (Silent Witness).
   

  Gloednieuw en ook in Vlaanderen te zien vanaf 14 januari is De Luizenmoeder, een serie die zich afspeelt op de Nederlandse basisschool. Gescheiden moeder Hannah probeert haar leven na de scheiding zo vlug mogelijk op de rit te krijgen en stort zich volop op de school waar haar dochtertje Floor eveneens nieuw is. Maar door de macht van de 'moedermaffia' en de 'hulpvaardigheid' van de vreemde leerkrachten is dit geen makkelijke taak. Jennifer Hoffman (Sophie's Web, Verborgen Gebreken, Dokter Tinus) speelt de hoofdrol. Diederik Ebbinge uit Jeuk! speelt de directeur.
  _________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  Vorig jaar debuteerde The End Of The F***ing World op de Britse zender Channel 4. Vanaf vrijdag 5 januari is de serie ook bij ons te zien via Netflix. De serie wordt omschreven als een hoogst ongewone coming of age-film.
  Wanneer de 17-jariger James, die van zichzelf denkt t dat hij een psychopaat in wording is, besluit om samen met Alyssa weg te lopen van huis, beginnen ze aan een roadtrip met een aparte twist want een van de tieners denkt eraan om de andere te vermoorden.
  De achtdelige serie is gebaseerd op de gelijknamige award-winnende graphic novel. Jessica Barden (The Lobster, Penny Dreadful) en Alex Lawther (Black Mirror, The Imitation Game) vertolken de hoofdrollen.

  Terwijl bij ons vanaf morgen de tweede helft van seizoen 4 van The Blacklist start op Zes, begint in Nederland vandaag, 3 januari, op RTL 5 het vijfde seizoen van dezelfde serie. Abonnees van Videoland zijn bevoordeeld want zij kunnen vanavond zelfs de eerste twee afleveringen zien! In het vijfde seizoen werkt Raymond Reddington verrassend onbezwaard aan het opnieuw opbouwen van zijn criminele imperium. Hij krijgt daarbij wel een heel onverwachte partner…

  Bij ons moeten we er nog even op wachten, maar wie in Nederland woont en fan is van The X-Files kan vanaf donderdag 4 januari kijken naar het tiendelige elfde seizoen, 24 uur na de Amerikaanse uitzending. Fox Mulder en Dana Scully gaan tijdens dit seizoen verder met hun zoektocht naar hun zoon William, samen met Walter Skinner en Cigarette Smoking Man. Maar het blijkt dat zij niet de enige zijn die naar William zoeken.  
  __________________________________________________________________________________________________

  BBC One trapt op 1 januari 2018 het nieuwe seriejaar af met de uitstekende thrillerserie McMafia. Het verhaal gaat over een Russische misdaadfamilie die in ballingschap leeft in Londen. Het merkwaardige aan deze serie is dat het scenario geschreven is door Hossein Amini (de scenarist van Drive en Two Faces Of January) en James Watkins (The Woman In Black, Eden Lake). De scenaristen lieten zich hierbij inspireren door het gelijknamige boek van Misha Glenny uit 2008. In de rolverdeling herkennen we naast James Norton (War & Peace, Grantchester, Happy Valley) ook nog David Strathairn en Juliet Rylance, de stiefdochter van acteur en Oscarwinnaar Mark Rylance, die te zien was in The Knick).

  Eén dag later is het dan de beurt aan het vierde en laatste seizoen van Bron/The Bridge dat meteen ook het donkerste van de hele serie wordt. Samen met zijn Deense collega Jonas Mandrup begint rechercheur Henrik Sabroe een onderzoek naar de lugubere moord op een vrouw die werd gestenigd op het eiland Peberholm. Henrik mist echter zijn collega en vriendin Saga, die in de vrouwengevangenis van Ystadt een straf uitzit voor de moord op haar moeder.

  Wie van documentaires houdt, meer bepaald diegene die over voedsel en geld gaan, zit goed in januari. Netflix zendt immers twee documentaire series uit die nu al ophefmakend kunnen worden genoemd. Dirty Money gaat over de zakenwereld en werd gemaakt door Alex Gibney, de documentairemaker die ook verantwoordelijk was voor Oscarwinnaar Taxi To The Dark Side, Going Clear: Scientology & The Prison Of Belief, The Armstrong Lie en Enron. De documentaire zou over de corruptie en schandalen gaan die zich afspelen in de zakenwereld. Verhalen die nooit eerder het daglicht zagen. Een van de afleveringen heet ‘The Confidence Man’ en gaat over de carrière van niemand minder dan Donald Trump.
  De andere serie is Rotten, een reeks over de voedselindustrie, meer bepaald over de hebzucht en de corruptie die deze wereld beheersen.

  Een andere opvallende serie die in januari van start gaat is de Scandinavische serie Before We Die (Innan Vi Dör). Hierin raakt een agente met hoogstaande morele principes, verwikkeld in een machtsstrijd binnen de politie en de motorbendes. Before We Die is zowel op Canvas als NPO 3 te zien.

  Fans van Vlaamse series kunnen in januari uitkijken naar het tweede seizoen van het succesvolle Salamander. In dit nieuwe seizoen trekt de moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi de aandacht van hoofdinspecteur Paul Gerardi. Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander daarbij betrokken is. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan….

  Een serie waar we erg nieuwsgierig naar zijn is Mosaic, een mysterieuze reeks van Steven Soderbergh met o.a. Sharon Stone, Garrett Hedlund en Allison Tolman. Het enige wat over deze serie bekend is, is dat ze een interactief element bevat dat de toeschouwer in staat stelt het einde van het verhaal aan te passen. Ook interessant wordt Hard Sun, de nieuwe serie van Neil Cross, de bedenker van Luther, over twee detectives die elkaars tegenpool zijn en die bij een moordonderzoek een complot ontdekken dat ervoor zal zorgen dat de wereld binnen vijf jaar zal vergaan.

  Verder starten in januari ook heel wat vervolgseizoenen die de moeite lonen zoals Divorce s2, Crazy Ex-Girlfriend s3, Riverdale s2 deel 2, One Day At The Time s2, Grace And Frankie s4, The Good Place s2, Transparent s4, Lovesick s3 en Dirk Gently’s Holistic Detective Agency s2.

  Tot slot ook nog even de aandacht voor The Slap, een sublieme Australische serie over een BBQ die helemaal uit de hand loopt wanneer een van de vaders een mep verkoopt aan het kind van een bevriende vader. Wie deze serie nog niet gezien heeft, moet dat zeker doen, vooral de manier van vertellen is uniek.


  Een voorlopig overzicht:

  1 januari McMafia BBC One
  1 januari Lovesick s3 Netflix
  1 januari Glacé Netflix
  1 januari La Forêt NPO 3
  1 januari Transparent s4 Telenet
  2 januari Bron IIII The Bridge s4 Telenet
  4 januari Death In Paradise s7 BBC One
  4 januari Second Chance Q2
  4 januari Undeniable Vitaya
  4 januari The Slap Vitaya
  5 januari And Then There Were None Eén
  5 januari The X-Files s11  FOX (enkel NL)
  5 januari Modern Family s9 Telenet
  5 januari Dirk Gently’s Holistic Detective Agency s2 Netflix
  5 januari The Good Place s2 Netflix
  5 januari Rotten Netflix
  6 januari Before We Die Canvas
  6 januari Crazy Ex-Girlfriend s3 Netflix
  6 januari Hard Sun BBC One
  6 januari Maigret in Montmartre BBC First
  6 januari Before We Die NPO 3
  6 janauri Victoria s2 NPO2
  7 januari Fargo s1 VIER
  7 januari Salamander s2 Eén
  7 januari Bates Motel s3 Q2
  8 januari Zomer In Zeeland SBS 6
  8 januari Silent Witness s21 BBC One
  8 januari Gone Net5
  9 januari Almost Human SBS9
  10 januari NCIS s15 Net5
  11 januari The Catch Vitaya
  11 januari Gone Vitaya
  11 januari Better Late Than Never NPO3
  12 januari Disjointed deel 2 Netflix
  13 januari Innocent NPO 2
  13 januari Dicte s2 NPO 2
  14 januari De Luizenmoeder NPO 3
  14 januari Smeris s4 NPO 3
  14 januari Scream Queens Q2
  14 januari Man Like Mobeen BBC One
  15 januari Divorce s2 Telenet
  15 januari Crashing s2 Telenet
  16 januari Rita s4 Netflix
  17 januari Maigret s2 NPO 1
  18 januari Gunpowder BBC First
  18 januari Riverdale s2 deel 2 Netflix
  18 januari Dynasty s1 deel 2 Netflix
  19 januari Grace And Frankie s4 Netflix
  19 januari Van Helsing s2 Netflix
  20 januari High Maintenance s2 Telenet
  21 januari Call The Midwife s7 BBC One
  22 janauri Death In Paradise s7 BBC First
  23 januari Mosaic Telenet
  23 januari Counterpart Telenet
  23 januari Black Lightning Netflix
  26 januari Dirty Money Netflix
  26 januari One Day At A Time s2 Netflix
  26 janauri Outlander s2 deel 2 Eén
  28 januari Constantine Zes
  29 januari The Good Doctor RTL 4 / Videoland
  30 januari Retribution (El Desconocido) Netflix


 • Naar het overzicht van nieuwsitems