1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in juli (UPDATE 2)

  Verwacht in juli (UPDATE 2)

  Datum: 22/07/2018


  UPDATE 2

  In de Duitse – in het Nederlands nagesynchroniseerde (zie NPO gaat series nasynchroniseren!) - serie Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Atsma, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

  Op de laatste dag van juli start de BBC met Age Before Beauty, een drama dat zich afspeelt in Manchester. Nu haar kinderen op de universiteit zitten, heeft Bel heel wat vrije tijd. Haar schoonbroer (die op haar verliefd was) overhaalt haar om het schoonheidssalon dat gerund wordt door de familie, te redden van ondergang. Familieruzies en rivaliteit, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, nemen de bovenhand op de Botox en de facelifts. In de hoofdrollen zien we o.a. Polly Walker (Mr Selfridge, Line Of Duty), Robson Green (Granchester), Sue Johnston (Downton Abbey), Lisa Riley (Three Girls), Vicky Myers (The Five) en Madeleine Mantock (Into The Badlands).
  ____________________________________________________________________________________________________

  Voor de Nederlandse fans die hielden van Law And Order is er goed nieuws. Vanaf deze maand kun je immers kijken naar de nieuwe serie Law and Order True Crime waarvan het eerste seizoen gewijd is aan The Menendez Murders over twee broers die verdacht worden van de moord op hun ouders. Edie Falco uit The Sopranos speelt de rol van advocate en werd voor deze prestatie gehonoreerd met een Emmy-nominatie. Een serie waarvan we de exacte uitzenddatum nog niet wisten, is Luther. Het eerste seizoen is te zien op BBC First vanaf 14 juli terwijl het vierde start op Canvas vanaf eind juli. In die periode kan je op Eén terecht voor de Nederlandse serie Voetbalmaffia, een zwaar tegenvallende serie over de niet zo propere praktijken in het voetbalwereldje. Tot slot is er ook nog American Gothic, een nieuwe serie met een hoofdrol voor Anthony Starr uit Banshee. Deze misdaad/horrorserie met een vrouwelijke hoofdrol voor Juliet Rylance (McMafia, The Knick) vertelt het verhaal van een rijke Amerikaanse familie uit Boston die een van hen ervan verdenkt samen te werken met een seriemoordenaar. ______________________________________________________________________________________________
  Hoewel juli en augustus niet echt maanden zijn om uit te pakken met topseries, moeten we toegeven dat juli alvast twee topseries voor ons in petto heeft. Eerst en vooral is er Sharp Objects, de nieuwe serie van de regisseur van Big Little Lies over een journaliste met een psychiatrisch verleden die terugkeert naar haar geboorteplaats om er verslag uit te brengen van een gruwelijke moord. Dan is er ook nog het langverwachte zesde seizoen van Orange Is The New Black. De vraag die zich meteen stelt is hoe het nu verder moet met Litchfield en met de revolterende ‘inmates’ die er aan het einde van seizoen vijf een echt zootje van gemaakt hadden.

  Verder is er in juli ook nog de première van het tweede seizoen van The Team. Interessant want in dit seizoen mag ‘Gouden Nimf’-winnaar Lynn Van Royen starten aan de zijde van Marie Bach Hansen, onze favoriet uit The Legacy. Waar wij persoonlijk ook aan verknocht zijn is UnREAL, een ‘guilty pleasure’ over de gebeurtenissen àchter de schermen van een populaire reality show à la Bachelor. Leuke bijkomstigheid is dat in dit seizoen de ‘bachelor’ voor het eerst een vrouw is, vertolkt door de ravissante Caitlin FitzGerald uit Masters Of Sex en Rectify.

  Aan herhalingen is er deze maand ook geen gebrek. Zo zendt Canvas de komische serie Green Wing en de knappe documentaire O.J.: Made In America opnieuw uit en kun je op Eén kijken naar Maigret met in de hoofdrol Rowan Atkinson (deze reeks was eerder te zien op NPO en BBC First). BBC First en Canvas spelen in op het komende vijfde seizoen van Luther door opnieuw het eerste én het vierde seizoen uit te zenden. Indien je de serie nog niet gezien hebt dan is dit een absolute must. BBC First heeft ook beloofd de andere seizoenen te zullen uitzenden.

  Zoals elke maand pakt ook Netflix uit met tal van nieuwe series. Good Girls, met in een van de hoofdrollen Christina Hendricks uit Mad Men, lijkt een leuke, actievolle comedy over drie huisvrouwen die besluiten een supermarkt te beroven terwijl Sacred Games, een Indische serie gebaseerd op een uitstekend boek, wel eens de verrassing van de maand zou kunnen worden. Verder zijn er ook een paar uitstekende Britse series op komst: de scherpe huwelijkskomedie Delicious, de remake Picnic At Hanging Rock en de thrillers Next Of KinDark Heart en het verrassend sterke Keeping The Faith dat in Engeland voor waanzinnige kijkcijfers zorgde. Genoeg materiaal dus om tussen het WK en de Tour de France door ook nog eens naar wat anders te kijken.

  Wellicht volgen er nog een paar verrassingen in de tweede helft van de maand.


  2 juli O.J.: Made In America Canvas
  3 juli Green Wing Canvas
  3 juli Good Girls Netflix
  3 juli UnREAL s3 Fox
  6 juli Anne With An E s2 Netflix
  6 juli Sacred Games Netflix
  8 juli Quantico s2 Q2
  8 juli The Woman In White BBC First
  9 juli Sharp Objects Telenet
  9 juli Next Of Kin BBC First
  9 juli The Last Kingdom s2 Q2
  11 juli Picnic At Hanging Rock BBC Two
  12 juli Keeping Faith BBC One
  12 juli New Tricks s10 BBC One
  13 juli Maigret s1 Eén
  13 juli Law And Order True Crime: The Menendez Murders Videoland
  14 juli Luther s1 BBC First
  14 juli Delicious NPO 1
  15 juli Bonusfamiljen s2 Netflix
  21 juli Dark Heart Canvas
  23 juli The Team s2 Telenet
  24 juli Midsummer Murders s7 BBC First
  25 juli American Gothic VIJF
  27 juli Orange Is The New Black s6 Netflix
  27 juli  El Chapo s3 Netflix
  28 juli Luther s4 Canvas
  30 juli Voetbalmaffia Eén

 • Naar het overzicht van nieuwsitems