1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in juni (UPDATE 3)

  Verwacht in juni (UPDATE 3)

  Datum: 29/06/2018


  Vanaf vanavond kun je kijken naar de Australische tv-serie Romper Stomper, een serie die gebaseerd is op de gelijknamige film met Russell Crowe uit 1992. De serie speelt zich af 25 jaar na de gebeurtenissen in de film. De zesdelige reeks volgt een nieuwe generatie van ultrarechtse activisten die zich verzameld hebben onder de naam 'Patriot Blue'. Uiteraard is er ook aandacht voor hun tegenhangers, de anarchistische beweging Antifasc.

  Ook nieuw – en reeds beschikbaar op Netflix – is de zesdelige Australische politieke serie Secret City. Wanneer het verminkte lichaam van een student die vluchtte uit de Chinese Ambassade, op het strand wordt aangetroffen, denkt politiek journalist Harriet Dunkley (Anna Torv uit Mindhunter en Fringe) een verhaal te hebben.

  Tot slot is vanaf vandaag ook de Britse serie Kiss Me First beschikbaar op Netflix. Deze zesdelige thriller speelt zich hoofdzakelijk af in de virtuele wereld van Azana. Daar vlucht Leila – die haar moeder verloren heeft - heen als ze zich niet oké voelt. In het spel ontmoet ze de mysterieuze Mania. Maar als in het echte leven Tess alias Mania plots verdwijnt, neemt Leila haar identiteit over om het mysterie van de verdwijning op te lossen.
  _____________________________________________________________________________________________________
  UPDATE 2

  Naast twee anonieme Amerikaanse series (Life Sentence en Perception) biedt de laatste week van juni ons ook nog een sterke (miniserie). Het betreft Patrick Melrose met een glansrol voor Benedict Cumberbatch. Nadat zijn vader overleden is, probeert aristocraat Patrick Melrose zijn trauma’s en verslavingen te overwinnen en zijn leven opnieuw op de rails te krijgen. In de rol van de ouders – die een erg belangrijke rol in het leven van Patrick hebben gespeeld – zie je Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight, Twin Peaks) en Hugo Weaving (The Matrix, Lord Of The Rings). Verder zijn er ook nog twee Britse series die de moeite lonen: het vierde seizoen van Scott & Bailey en de miniserie Apple Tree Yard dat eerder te zien was op Canvas en BBC Two.
  _____________________________________________________________________________________________________
  UPDATE

  De moord op de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace, dat vanaf 10 juni elke zondag te zien is in dubbelafleveringen bij Q2. De hoofdcast bestaat uit Édgar Ramírez (Gianni Versace), Darren Criss (Andrew Cunanan), Ricky Martin (Gianni’s vriend Antonio D’Amico) en Penélope Cruz (Gianni’s zus Donatella Versace). De reeks werd net als zijn voorganger American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson bedacht door topproducer Ryan Murphy.
  ___________________________________________________________________________________________________

  Juni staat duidelijk in het teken van de misdaadseries. Dat komt mede door het feit dat in Nederland juni andermaal is uitgeroepen tot detectivemaand. Heel wat series (nieuwe én vervolgseizoenen) zijn dan ook deze maand te zien op NPO2: Grantchester s2, Vera s8, Dicte s3, Rebekka Martinsson, Born To Kill, George Gently s7 en Beck s7.

  Een miniserie die we beslist kunnen aanbevelen is Born To Kill over een jonge kerel die, ondanks de goede opvoeding van zijn moeder, de (slechte) genen heeft overgeërfd van z’n vader. Een andere serie die deze maand beslist de moeite loont is The Staircase, een documentaire serie die wel eens in de voetsporen zou kunnen treden van Making A Murderer. De serie dateert al van 2004, maar werd speciaal voor Netflix aangevuld met vijf nieuwe afleveringen. Verder is er ook nog de HBO-serie Succession over de strijd voor een media-imperium, Marcella (van de scenarist van Bron/The Bridge) waarvan het tweede seizoen in première gaat op Netflix, de Britse miniserie Howard’s End (nu ook te bekijken met ondertitels), het tweede seizoen van GLOW over een groep vrouwelijke worstelaars, het tweede seizoen van Marvel-held Luke Cage en Ordeal By Innocence, de nieuwe Agatha Christie-verfilming die dank zij BBC First nu ook te volgen is met ondertitels. Een Britse detectiveserie die eerder werd uitgezonden op BBC One, maar nu ook ondertiteld te zien is onder zijn Amerikaanse titel, is C.B. Strike, beter bekend als Cormoran Strike.
  Verder is er ook nog de start van Lethal Weapon, een actieserie met de nodige humor die gebaseerd is op de gelijknamige films met Mel Gibson en Danny Glover. Niet bepaald het type serie waar wij van houden, maar eerlijkheidshalve willen we ze toch vermelden. Voor de fans tot slot zijn er de testerongeladen oorlogsserie SIX en op Netflix de finale van Sense8, een langspeelfilm die de serie moet afsluiten en die er uiteindelijk gekomen is op verzoek van de fans. 

  Een (voorlopig) overzicht van wat je in  juni kunt verwachten:

  1 juni You Me Her s3 Netflix
  2 juni C.B. Strike s1 Telenet
  3 juni Ordeal By Innocence BBC First
  3 juni Grantchester s2 NPO2
  4 juni Succession Telenet
  4 juni Lethal Weapon s1 VIER
  5 juni Our Girl s3 pt 2 BBC One
  6 juni Bancroft NPO1
  7 juni SIX FOX
  8 juni Marcella s2 Netflix
  8 juni Sense8 - Finale Netflix
  8 juni The Staircase Netflix
  10 juni Poldark s4 BBC One
  10 juni American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace Q2
  12 juni Shades Of Blue s2 VTM
  12 juni Champions Netflix
  15 juni Vera s8 NPO2
  15 juni The Ranch s3 Netflix
  17 juni Dicte s3 NPO2
  18 juni Rebekka Martinsson NPO2
  19 juni Born To Kill NPO2
  19 juni Howards End BBC First
  20 juni George Gently s7 NPO2
  22 juni Shooter s3 Netflix
  22 juni Luke Cage s2 Netflix
  23 juni Beck s7 NPO2
  24 juni The Crossing Telenet
  26 juni Secret City Netflix
  29 juni GLOW s2  Netflix
  29 juni Kiss Me First Netflix
  29 juni Romper Stomper BBC Two • Naar het overzicht van nieuwsitems