1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in mei (update 2)

  Verwacht in mei (update 2)

  Datum: 10/05/2018


  1 mei Baskets s2 Q2
  2 mei Detectorists s3 BBC Two
  4 mei The Rain Netflix
  4 mei Dear White People s2 Netflix
  6 mei Babylon Berlin s2 Telenet
  7 mei Odyssey Q2
  9 mei Hinterland s3 NPO1
  9 mei Murder Inn The First s1  Eén
  10 mei Safe Netflix
  11 mei Silent Witness s19 NPO1
  11 mei Midsomer Murders s18   Eén
  11 mei The Bridge s4 BBC Two
  11 mei Evil Genius Netflix
  12 mei Little Boy Blue NPO 3
  13 mei The Magicians s3 Telenet
  13 mei Atlanta s1 BBC Two
  15 mei Midsomer Murders s6 BBC First
  15 mei The Handmaid's Tale s1 Canvas
  18 mei 13 Reasons Why s2 Netflix
  18 mei Tutankhamun Eén
  18 mei Midnight Sun Canvas
  19 mei Advokaten (The Lawyer) Canvas
  20 mei A Very British Scandal BBC One
  24 mei Fauda s2 Netflix
  26 mei Beck s6 NPO 3
  27 mei B.A.B.S NPO 3
  28 mei The Split BBC First
  30 mei Unbreakable Kimmy Schmidt s4 Netflix
  29 mei Little Women BBC First
  31 mei Snatch BBC First
  31 mei Queen Of The South s2  Netflix

  _____________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  Mei is de maand van de heruitzendingen, zoveel is zeker. Eind mei zendt NPO 3 het zesde seizoen uit van Beck. Dit seizoen dat al eerder te zien was in 2017, gaat over de moord op een journalist. Aansluitend kun je vanaf 23 juni kijken naar het zevende seizoen. 

  Ook B.A.B.S. (wat staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) werd al eerder uitgezonden, meer bepaald in januari 2017 op de streamingdienst KPN presenteert. Ditmaal kun je de serie lineair volgen op NPO 3. In deze komische serie draait alles rond de werkloze Loek Nieuwenhaag die als twee druppels water lijkt op de (fictieve) acteur Anton Faber die de hoofdrol speelde in de film Voor Eeuwig Verbonden. Vele koppels willen Faber als trouwambtenaar omdat de trouwscène in de film het toppunt van romantiek is. Loek krijgt een job bij het bureau Look-a-Layla en wordt ingezet als trouwambtenaar 'Anton Faber'. Hij wordt erg succesvol totdat Faber op een negatieve manier in het nieuws komt.
  De hoofdrollen worden gespeeld door Diederik Ebbinge (De Luizenmoeder, Jeuk!), Bianca Krijgsman (De Luizenmoeder) en Annet Malherbe (Zuidas, Gooische Voruwen). Ook zien we heel wat bekende Nederlanders die een dubbelganger spelen.
  _____________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  Groot én belangrijk nieuws! Vanaf dinsdag 15 mei zendt Canvas de serie The Handmaid’s Tale uit. Tot op heden won de serie 40 prijzen waaronder 2 Golden Globes en 8 Emmy’s. Voorheen was de serie enkel te zien op Proximus en in Nederland via het streamingplatform Videoand.

  Een andere belangrijke serie is de miniserie A Very English Scandal, het waargebeurde, schokkende verhaal van de Britse politicus Jeremy Thorpe die terecht moest staan voor samenzwering en een poging tot moord op zijn ex-minnaar Nathan Scott. Thorpe was homofiel en vreesde dat Scott vroeg of laat zijn geaardheid zou onthullen. Zo lang Scott leefde vormde hij een bedreiging voor Thorpe’s carrière. De hoofdrollen worden gespeeld door Hugh Grant (Florence Foster Jenkins, Notting Hill, Four Weddings And A Funeral) en Ben Whishaw (Q in de laatste James Bond-films). De regie was in handen van Stephen Frears (Philomena).

  Ook nieuw deze maand is de Zweeds/Franse coproductie Advokaten (The Lawyer) (zie ook Verwacht in 2018: Advokaten (The Lawyer), een spannende serie over een advocaat die wraak neemt op de firma die verantwoordelijk was voor de moord op zijn ouders.

  Verder kun je ook kijken naar de ITV-serie Tutankhamun over de jonge archeoloog Howard Carter die toevallig het graf vindt van farao Toetanchamon. Max Irons (The White Queen), zoon van Jeremy, speelt de hoofdrol.

  Een voor wie de volgende series gemist heeft, zijn er deze maand ook herhalingen van Midnight Sun en Atlanta.
  _____________________________________________________________________________________________________

  De maand mei staat in het teken van de herhalingen. Verschillende series worden hernomen, hetzij op dezelfde zender, hetzij op een andere zender. Zo is er bijvoorbeeld de uitstekende Britse miniserie Little Boy Blue die hernomen worden op NPO 3. Wie The Bridge s4 nog niet gezien heeft, kan terecht op BBC Two, weliswaar met Britse ondertiteling. Andere serie die een tweede leven krijgen zijn Odyssey, Hinterland s3, Murder In The First s1, Silent Witness s19, Midsomer Murders s6 enThe Split (nu te bekijken met Nederlandse onderschriften).

  Daarnaast zijn er gelukkig ok een aantal nieuwe series zoals Safe met in de hoofdrol Michael C. Hall uit Dexter, Snatch, de tv-bewerking van de gelijknamige topper met Brad Pitt, The Rain, een nieuwe Deense serie over de Apocalyps en de vierdelinge documentaire serie Evil Genius over de "pizza bomber". Ook zijn er in mei een paar leuke vervolgseizoenen waar wij nu al naar uitkijken. Zo is er het tweede seizoen van 13 Reasons Why, het tweede seizoen van de uitstekende tragikomedie Baskets en het tweede seizoen van de Duitse misdaadserie Babylon Berlin.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems