1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

1985

Season1.be445

1985 volgt vrienden Marc, Franky en zijn zus Vicky in de turbulente jaren ‘80. Marc en Franky verruilen hun geboortedorp op het platteland voor Brussel, om een opleiding en carrière bij de rijkswacht, het elitekorps van de ordehandhaving, te volgen. Met grote ambities en veel enthousiasme beginnen ze aan hun opleiding. Maar onverwachts belanden ze in een korps in volle crisis, wanneer het land geteisterd wordt door een reeks brutale overvallen.

De reeks is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de woelige jaren ‘80, toen de Bende van Nijvel volop terreur zaaide. Het verhaal van de Bende Van Nijvel, de spanningen binnen de rijkswacht en de talrijke gebeurtenissen die ons land ontwrichtten in de jaren 80, staan in het collectieve geheugen van onze twee taalgemeenschappen gegrift. Het project is dan ook een authentieke coproductie tussen de twee openbare omroepen VRT en RTBF.

De reeks werd geschreven door Willem Wallyn (De 16, All 0f Us), wordt geregisseerd door Wouter Bouvijn (De Twaalf, Red Light) en geproduceerd door Gunter Schmid en Peter Bouckaert voor Eyeworks (Cordon, De Twaalf, Red Light). Stijn Coninx (Niet Schieten) is betrokken als creatief adviseur.



Score


IMDb: 8

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaar




Lees de bespreking van:

Humo

De Volkskrant

De Morgen

VPRO Cinema

Veronica Superguide

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tijmen Govaerts, Aimé Claeys, Mona Mina Leon, Roda Fawaz, Tom Vermeir, Peter Van den Begin, Guillaume Kerbusch, Yoann Blanc, Titus De Voogdt, Tibo Vandenborre, Baptiste Sornin, Ruth Becquart, Barbara Sarafian, Josse De Pauw

Prijzen: Nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op NPO3

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen