1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

American Horror Story (s7)

Season1.be445

American Horror Story is bedacht door Ryan Murphy, de man die ook verantwoordelijk was voor Nip/Tuck en ... Glee, wat in deze context echter geen referentie is. Het verhaal heeft alles van een doorsnee horroprent in het genre van Japanse horrorfilms als The Ring en The Grudge, maar niets is wat het lijkt, American Horror Story is veel meer dan dat.

Het knappe aan AHS is dat het uitgangspunt redelijk simpel is. De uitwerking is echter complex en vanaf de eerste afleveringen vraag je je af hoe alles nu precies in elkaar zit, want je ziet dingen die je niet meteen kunt plaatsen. Geleidelijk aan worden er hints gegeven die alles in een juist perspectief plaatsen. Daarnaast is ook de vormgeving erg sterk: knappe sfeervolle fotografie, een zeer goede montage en decors die niks dan sfeer uitademen om nog maar te zwijgen over de speciale effecten die ook sterk zijn. De serie, gecatalogeerd onder de noemer miniserie (omdat dit een afgerond geheel is dat geen verlengde krijgt in een tweede seizoen), kreeg 17 nominaties voor een Emmy, meteen het hoogste aantal ooit door een miniserie gescoord. In de rolverdeling herkennen filmliefhebbers vast en zeker Dylan McDermott als Ben en Jessica Lange als buurvrouw Constance Langdon die zich ontfermt over Violet die met een depressie zit. Lange kreeg ondertussen een Golden Globe voor haar vertolking. De rol van Vivien wordt gespeeld door Connie Britton uit Friday Night Lights.

Het aparte aan American Horror Story is dat elk seizoen opgevat wordt als een apart geheel, een 'American Horror Story'. Het tweede seizoen van American Horror Story is dus niet meer met de Harmons en vindt ook niet in Los Angeles plaats. Het tweede seizoen verplaatst zich naar het creepy asylum Briarcliff. Opvallend is ook dat heel wat acteurs opnieuw meespelen, maar dan uiteraard in andere rollen. Het derde seizoen zal dan weer een hedendaagse romance worden over ... vampiers. Jessica Lange, Sarah Paulson en Evan Peters die zowel in seizoen 1 als 2 te zien waren, zullen ook nu weer present zijn. Ook Kathy Bates zal deel uitmaken van de cast.
 

Acteurs: Connie Britton, Dylan McDermott, Evan Peters, Lily Rabe, Zachary Quinto, Sarah Paulson, Jessica Lange, James Cromwell,  Sarah Paulson, Taissa Farmiga, Frances Conroy, Emma Roberts, Kathy Bates, Angela Bassett, Dennis O'Hare, Finn Wittrock, Lady Gaga, Wes Bentley, Cheyenne Jackson

Prijzen: 115 prijzen (waaronder 2 Golden Globes en 16 Emmy's) en 330 nominaties (waaronder 7 voor een Golden Globe en 70 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 8 (het achtste seizoen loopt momenteel in de VS)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •