1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Fear The Walking Dead

Season1.be3,53,55

Fear The Walking Dead is een spinoff van een van de meest populaire series van het moment, The Walking Dead, eveneens geschreven en bedacht door Robert Kirkman.
 
De serie is een prequel die teruggaat naar het moment waarop het allemaal begon, toen de zombies arriveerden in Los Angeles. "Het gaat hem om twee aparte verhaallijnen die niet met elkaar vermengd moeten worden. Er zijn bovendien andere tijdstippen, andere locaties en er zijn de comics", aldus de producenten. Kim Dickens die te zien was in Gone Girl en als journaliste in House Of Cards, speelt hier de hoofdrol.

Bij z’n première in de VS verpulverde de serie met 10,1 miljoen kijkers het vorige record voor best bekeken nieuwe kabelserie. Dat record stond op naam van Better Call Saul dat bekeken werd door zo'n 6,88 miljoen kijkers. Opvallend is ook dat het aantal kijkers van Fear The Walking Dead bijna het dubbel is van het aantal kijkers dat in 2010 keek naar de première van The Walking Dead (5,35 miljoen).

Fear The Walking Dead staat momenteel al gepland voor twee seizoenen. Het tweede seizoen zal 15 afleveringen in tegenstelling tot de 6 van het eerste seizoen.


Acteurs: Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Rubén Blades, Alycia Debnam-Carey

Prijzen: 11 nominaties

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2, 3

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •