1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Fleabag

Season1.be445


De Britse komische tv-serie Fleabag vertelt het expliciete en openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag woont in London, kijkt porno en sleept de een na andere man haar bed in bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (Olivia Colman uit The Favourite, Broadchurch en The Crown). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties, die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

De serie is een bij momenten hilarisch en hartverscheurend ontwapend verhaal over verwondering, liefhebben en loslaten.
Fleabag werd geschreven door Phoebe Walle-Bridge die zelf ook de hoofdrol vertolkt. De serie maakte van Waller-Bridge een ster die al vlug door iedereen werd benaderd. Zij speelde mee in de series Glue en Broadchurch, maar brak door bij het grote publiek met Fleabag. Daarna volgden rollen in de HBO-serie Crashing (dat ze ook schreef), Goodbye Christopher Robin en Solo: A Star Wars Story. Ondertussen bedacht en schreef ze ook het scenario van de veel bekroonde serie Killing Eve.

Fleabag, dat inmiddels een tweede seizoen kreeg (wellicht ook het laatste), won tot nu toe 6 Emmy’s (waaronder Outstanding Comedy Series) en één BAFTA award voor Best Female Performance in a Comedy Programme.

Acteurs: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman, Bill Paterson, Brett Gelman

Prijzen:
28 prijzen (waaronder 6 Emmy's, 1 BAFTA en 2 Gouden Nymfen) en 40 nominaties (waaronder 5 voor een Emmy en 5 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 (vanaf 17 december 2020)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •