1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Occupied (Okkupert) (s2)

Season1.be445

Occupied (Okkupert) is een even verrassende als verontrustende politieke thrillerreeks over de overname van de Noorse olievelden door Rusland nadat het net verkozen milieuvriendelijke Noorse gouvernement beslist heeft zijn olieproductie stop te zetten.

Het verhaal speelt zich af in een niet zo verre toekomst. Rusland heeft op een heel subtiele manier een invasie van Noorwegen gepland om zo de olietoevoer voor de hele wereld te kunnen controleren. De serie gaat na wat er met het land gebeurt eens de invasie heeft plaatsgegrepen en behandelt thema’s als loyaliteit t.o.v. zichzelf, z’n familie en z’n land.

Met Occupied bewandelt producent Yellow Bird (de Millennium-trilogie, Irene Huss en Wallander) een beetje dezelfde paden als Brön (The Bridge): een internationale coproductie (Yellow Bird, GTV, TV2 Norway, Arte) waarin drie verschillende talen worden gesproken (Engels, Noors en Russisch) en waarin de actie plaatsgrijpt in verschillende landen.

Deze tiendelige serie, die omschreven kan worden als een politieke thriller, werd ontwikkeld door Yellow Bird en Jo Nesbø, de Noorse misdaadauteur van ondermeer Headhunters, naar een idee van Nesbø.

De serie heeft met 663.000 kijkers een nieuw kijkcijferrecord gevestigd in de doelgroep 20-49 jaar. Het vorige record stond met 660.000 kijkers op naam van Acquitted, dat bij ons verscheen op DVD en BD en te zien is op Play More. Erik Skoldbjaerg, schrijver en regisseur van het originele Insomnia regisseerde de eerste twee afleveringen. De hoofdrollen worden vertolkt door Henrik Mestad (Lillyhammer), Ane Dahl Torp (Morden i Sandhamn, 1001 Gram) en Eldar Skar (Mammon).

Acteurs:  Henrik Mestad, Eldar Skar, Ane Dahl Torp

Prijzen: 1 prijs

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 (vanaf 27 maart 2018) 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •