1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Crown (s2)

Season1.be445

The Crown is een heel speciale en prestigieuze serie van Netflix over de Britse monarchie De serie volgt de 25-jarige Elizabeth II die op het punt staat Koningin van Engeland te worden. De focus ligt op haar leven achter een façade en haar relatie met Winston Churchill, die duidelijk van mening was dat HIJ het land leidde. Uiteraard zullen ook het politieke landschap en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw kleurden, de revue passeren.

De serie, die gebaseerd is op het toneelstuk 'The Audience' van Peter Morgan en Stephen Daldry, werd geschreven door Morgan, de scenarist van Rush, The Hereafter, 360, Frost/Nixon en … The Queen. Stephen Daldry (The Reader, The Hours, Billy Elliott) regisseerde de pilootaflevering.
Claire Foy die Anna Boleyn speelde in Golden Globe-winnaar Wolf Hall en ook te zien was aan de zijde van John Malkovich in Crossbones, speelt de jonge Queen Elizabeth II terwijl Matt Smith (Dr. Who, Lost River) gecast werd als Philip Mountbatten, Duke of Edinburgh. Amerikaan John Lithgow (Dexter, Love Is Strange) speelt Winston Churchill.

De serie kost volgens The Daily Mail $170 miljoen voor 20 afleveringen. Elk seizoen zal een ander decennium belichten. De serie start met de kroning en de prille vriendschap tussen de Koningin en Churchill. Het eerste seizoen van tien afleveringen is beschikbaar op Netflix in 2016.

Acteurs: Claire Foy, Matt Smith, Victoria Hamilton, Vanessa Kirby, John LIthgow

Prijzen: 45 prijzen (waaronder 2 Golden Globes, 8 Emmy's en 3 BAFTA's) en 97 nominaties (waaronder 3 voor een Golden Globe, 16 voor een Emmy en 13 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 4 seizoenen (het derde en vierde seizoen staan gepland voor 2019)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2 (vanaf 24 oktober)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •  
 
 

Nieuw op DVD/Blu-ray