1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Walking Dead

Season1.be445

The Walking Dead was zonder twijfel één van de meest belovende projecten ooit. Zeg nu zelf:  Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile), regisseur en showrunner, de populaire comic books van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard waarop de serie was gebaseerd en Gale Anne Hurd, de producente van The Terminator, The Abyss, Armageddon en The Incredible Hulk, als uitvoerend producent. 

De serie ging in Amerika in première in oktober 2010 met een bescheiden zes afleveringen. Het tweede seizoen kreeg 13 afleveringen, het derde en het vierde 16 afleveringen. De serie verbeterde met elk seizoen het kijkcijferrecord en was in de doelgroep 18-49 tijdens de afgelopen twee jaren de onbetwistbare nummer 1 (deed het zelfs beter dan de onverslaanbaar gewaande NFL). Bovendien haalde de serie de hoogste rating ooit in de geschiedenis van kabeltelevisie.

Het eerste seizoen startte met een gemiddelde van 5,24 miljoen kijkers, het vierde klokte af op een gemiddelde van 13,3 miljoen. De premièreaflevering van seizoen 4, dat bij ons net op DVD is verschenen, haalde zo maar eventjes 16,11 miljoen kijkers.

Ondanks dit steeds weer groeiende succes was het achter de schermen van de serie soms nogal stormachtig. Na het tweede seizoen werd Darabont als showrunner aan de deur gezet en voor het derde seizoen vervangen door uitvoerend producent Glenn Mazzara. Maar ook die hield het na het derde seizoen voor bekeken. Mazzara verliet, in onderling overleg, de serie als showrunner en uitvoerend producent. Hij werd als showrunner vervangen door Scott M. Gimple, een van de schrijvers en ook producent van de serie.

Wat The Walking Dead zo goed maakt - in tegenstelling tot recente zombiefilms – is dat de makers de kijker au sérieux nemen en een ware (én bloederige) hommage brengen aan de films van de jaren tachtig, toen de levende doden werden vereeuwigd op het witte doek door mensen als George Romero. Zowel de setting als de acteerprestaties zijn zeer geloofwaardig en de speciale effecten zijn om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien werkt het geheel magnetiserend en is de spanning soms om te snijden. Dat alles zorgde ervoor dat The Walking Dead in enkele jaren uitgroeide tot een monstersucces. Het verhaal op zichzelf is flinterdun: politieman Rick Grimes (gespeeld door Andrew Lincoln) ontwaakt uit een coma en gaat in een apocalyptische wereld die bevolkt is met 'walkers' (zombies), op zoek naar zijn familie. 
 

Acteurs: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Chandeler Riggs, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Melissa McBride, Steven Yeun

Prijzen: 63 prijzen (waaronder 2 Emmy's) en 176 nominaties (waaronder 14 voor een Emmy en 1 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen:
 8 (het achtste seizoen begint op 23 oktober 2017) 

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3, 4, 5 en 6 (vanaf 28 september 2016)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 6
Sheriff’s Deputy Rick Grimes komt na een coma wakker in een postapocalyptische wereld, die gerund wordt door zombies. Hij begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoon die vermist zijn. Zijn tocht brengt hem tot in Atlanta waar - naar wat hij van een overlevende heeft vernomen - de andere overlevenden zich zouden schuilhouden. Maar overal waar Rick komt wordt geconfronteerd met de bloedige sporen die de zombies hebben nagelaten…

Bonusmaterialen op de DVD: The Making Of The Walking Dead (29:53 min.); Inside The Walking Dead: episodes 1-6 (29:55 min.); Inside The Walking Dead: a sneak peak with Robert Kirkman (4:40 min.); Inside The Walking Dead: Zombie make up tips for Halloween (6:29 min.); Inside The Walking Dead: Comic Con Panel Highlights (11:04 min.); Inside The Walking Dead: Zombie School (2:52 min.); Inside The Walking Dead: Bicycle Girl (4:53 min.); Inside The Walking Dead: On set with Robert Kirkman (2:59 min.); Inside The Walking Dead: Hanging with Steven Yeun (3:43 min.); Inside The Walking Dead: On the set with Andrew Lincoln (3:37 min.); Inside The Walking Dead: Inside Dale's RV (3:12 min.)

Seizoen 2 (2011) aantal afleveringen: 13

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •  
 
 

Nieuw op DVD/Blu-ray