1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • 25 Nieuwe Amerikaanse series om naar uit te kijken

    25 Nieuwe Amerikaanse series om naar uit te kijken

    Datum: 28/12/2020


    Naast een aantal terugkerende series (Better Call Saul, Succession, Barry, Euphoria, Stranger Things, In Treatment, Ozark, The Girlfriend Experience, Killing Eve, Atlanta) is het in 2021 ook uitkijken naar de nieuwe series. Een hoewel het Coronavirus nog heel wat roet in het eten kan gooien, stellen we jullie toch een aantal Amerikaanse series (alfabetisch) voor die met grote waarschijnlijkheid in 2021 zullen worden uitgezonden. 

    American Crime Story: Impeachment (FX)
    Genre: drama

    Het seksschandaal van President Bill Clinton en Monica Lewinsky dat de wereld in de jaren ’90 op z’n kop zette. Impeachment is het derde seizoen van American Crime Story

    Gemaakt door Ryan Murphy (American Horrror Story, American Cruime Story, Hollywood, Ratched) in samenwerking met Monica Lewinsky die uitvoerend producent is. De hoofdrollen worden gespeeld door Beanie Feldstein (Booksmart) en Clive Owen (The Knick). Murphy’s muze Sarah Paulson (Ratched, American Crime Story: The People VS. O.J. Simpson) speelt klokkenluidster en ‘valse vriendin’ Linda Tripp. 

    De serie stond aanvankelijk gepland voor uitzending op 27 september, maar werd door COVID-19 doorgeschoven naar 2021.

    Anatomy Of A Scandal (Netflix)

    Genre: thriller

    Het vuile mediaschandaal rond een politieke driehoeksverhouding waarin iemand beticht wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

    Scenarist is David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing), Sienna Miller (The Loudest Voice), Rupert Friend (Homeland) en Michelle Dockery (Dowton Abbey) zijn de acteurs.

    Dexter (Showtime)
    Genre: misdaad/thriller

    Dexter werkt als 'expert bloedsporen' bij de politie van Miami. Hij is echter ook een seriemoordenaar met een strikte code. Na acht jaar keert de serie terug om zijn hoofdpersonage eindelijk het verdiende einde te geven.

    Clyde Phillips, showrunner van seizoen 1-4 (de beste seizoenen) keert terug en Michael C. Hall herneemt zijn rol als Dexter Morgan.

    DMZ (HBO Max)
    Genre: drama/actie/avontuur

    Na de tweede Amerikaanse burgeroorlog wordt Manhattan een gedemilitariseerde zone (DMZ). Het eiland ligt er zo goed als verlaten bij behalve dan de mensen die door armoede werden getroffen en die de staat laat wegrotten op straat. Een vrouwelijke medic wordt op het gebied afgestuurd en ontmoet verschillende personages, gaande van militaire leiders tot straatartiesten.

    Ava DuVernay (When They See Us) regisseert, Robert Patino (Sons Of A,archy) schreef het scenario en Rosario Dawson (Luke Cagen, Briarpatch), Benjamin Bratt (24: Live Another Day, Modern Family) en Hoon Lee (Warrior, Bosch, Banshee) spelen de hoofdrollen.

    Dopesick (Hulu)
    Genre: drama

    Achtdelige miniserie over de Amerikaanse verslaving aan zware pijnstillers met een de hoofdrol voor Michael Keaton (Birdman, The Trial Of The Chicago 7). Keaton speelt een meelevende en vriendelijke schooldokter die een beetje verloren raakt in de crisis, gezien zijn banden met de farmaceutische industrie. 

    De serie werd geregisseerd worden door Barry Levinson die we uiteraard kennen van Rainman, maar die ook geëngageerde films maakte als Wag The Dog en de TV-films The Wizard Of Lies en Paterno. De serie werd geschreven door Danny Strong (Empire, Recount, Game Change, The Butler). Naast Keaton zien we in de rolverdeling ook nog Peter Sarsgaard (The Looming Tower, Wormwood), Kaitlyn Dever (Unbelievable, Booksmart) en Rosario Dawson (Briarpatch, Luke Cage, Thje Defenders)

    Inventing Anna (Netflix)
    Genre: drama

    In 2013 verhuisde de Russische Anna Sorokin naar New York waar ze zich uitgaf voor de steenrijke Duitse erfgename Anna Delvey die razend populair werd via Instagram. Delvey stal niet alleen de harten van de high society, maar ook hun geld. In 2019 werd ze veroordeeld voor grootschalige oplichterij. 

    Julia Garner (Ozark, Modern Lov, The Assistent) speelt de hoofdrol, Anna Chlumsky (Veep) speelt de journaliste met wie Delvey een haat-liefde verhouding had en Laverne Cox (Orange Is The New Black) speelt de rol van een life coach. De serie werd bedacht en mede geproduceerd door Shonda Rhimes (Grey’s Anantomy, How To Get Away With Murder, Scandal, Bridgerton).

    Lakers Project (HBO)
    Genre: drama/sport

    Het verhaal van de Amerikaanse basketbalploeg L.A. Lakers, meer bepaald van het dreamteam dat de jaren ’80 domineerde. 

    Nog ongetitelde miniserie geschreven door de scenarist van The Terror: Infamy, gebaseerd op het boek ‘Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s’; Geproduceerd door Adam McKay (Succession, Dead To Me, Vice, Eastbound & Down), met o.a. Jason Clarke (The Devil All The Time, Everest, Catherine The Great) en John C. Reilly (Holmes & Watson, Stan & Ollie) in de rolverdeling. 

    Lisey’s Story (AppleTV)
    Genre: drama

    Wanneer Lisey Landon, twee jaar na de dood van haar man, een succesvol schrijver, schoon schip maakt met zijn schrijversexploten, gebeuren er vreemde dingen die haar confronteren met herinneringen over haar echtgenoot, die ze al die tijd heeft proberen te vergeten of te verdringen. 

    Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King uit 2006. Julianne Moore (Still Alice, Boogie Nights, Far From Heaven, The Hours) en Clive Owen (Children Of Men, The Knick) spelen de hoofdrollen. Verder zien we ook nog Joan Allen (The Family, Luck), Dane DeHaan (ZeroZeroZero) en Jennifer Jason Leigh (Atypical). De regie is in handen van Pablo Larrain, de gelauwerde regisseur van Jackie, Neruda en El Club. Het scenario werd geschreven door King himself.

    Maid (Netflix)
    Genre: drama/komedie

    Alex, een alleenstaande moeder, wordt dienstmeid om te voorzien in haar levensnoodzakelijke behoeften. Haar moeder is een gepassioneerde, excentrieke kunstenares die af te rekenen heeft met persoonlijke demonen.

    De hoofdrollen worden vertolkt door Margaret Qualley (The Leftovers, Fosse/Verdon, Once Upon A Time… In Hollywood, Seberg, The Nice Guys) en Andie MacDowell (Four Weddings And A Funeral, Groundhog Day), in het echte leven ook moeder en dochter. Een van de uitvoerende producenten is actrice Margot Robbie. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van Stephanie Land. 

    Mare of Easttown (HBO)
    Genre: misdaad/drama

    Een detective onderzoekt in een stadje in Pennsylvania een moeilijke moordzaak en probeert tegelijkertijd haar privéleven te redden van de ondergang. 

    Het meest opvallende aan deze serie is de terugkeer van Kate Winslet (Titanic, Ammonite) naar het kleine scherm (haar laatste optreden was in Mildred Pierce in 2011 waarvoor ze overigens een Emmy won). De serie werd geschreven door de scenarist van Out Of The Furnace. Uitvoerend producent is Gavin O’Connor, de producent van o.a. Seven Seconds, Warrior en The Americans. In de rolverdeling zien we verder ook nog Julianne Nicholson (Masters Of Sex, Boardwalk Empire, The Red Road), Jean Smart (Fargo, 24) en Evan Peters (American Horror Story, Pose).

    Nine Perfect Strangers (Hulu)
    Genre: misdaad

    Negen Australiërs van verschillende afkomst komen samen in een duur wellnesscenter, dat geleid wordt door de Russische weldoenster Masha. 

    Geschreven door de scenarist van Big Little Lies en The Undoing en gebaseerd op een boek van Liane Moriarty, de auteur van Big Little Lies. De cast van deze langverwachte serie is indrukwekkend: Nicole Kidman (die Masha speelt) (The Undoing, Big Little Lies), Melissa McCarthy (Bridemaids), Luke Evans (The Alienist), Michael Shannon (Nocturnal Animals, The Little Drummer Girl), Regina Hall (Black Monday) en Bobby Cannavale (Vinyl). 

    Paper Girls (Amazon)
    Genre: drama/fantasy/horror

    Paper Girls draait rond een viertal tienermeisjes die dagelijks de kranten bezorgen. Wanneer ze op een dag aangevallen worden door een groep tieners ontdekken ze ergens in een kelder een tijdsmachine. Blijkt dat de tieners tijdreizigers zijn die verwikkeld zijn in een strijd met een andere groep tijdreizigers, de ‘Old-timers’. Om de wereld te redden, zijn ze verplicht om zelf een tijdreis te ondernemen. 

    Het script werd geschreven door de scenarist van Toy Story 4 die zich baseerde op de gelijknamige succesvolle comic books die aanzien worden als een van de meest ambitieuze comicsreeksen. De mensen achter de serie Halt And Catch Fire zijn de showrunners en producenten.

    Pieces Of Her (Netflix)
    Genre: drama

    Andy Oliver, een 30-jarige vrouw, reist naar aanleiding van een gewelddadige gebeurtenis waarbij haar moeder betrokken is, doorheen Amerika om op zoek te gaan naar antwoorden…Het beeld dat Andy van haar moeder heeft is voorgoed gewijzigd. 

    Gebaseerd op het gelijknamige boek van Karin Slaughter. Toni Collette (Unbelievable, Knives Out, Hereditary) speelt Laura, de moeder van het hoofdpersonage. Andy wordt vertolkt door Bella Heathcote (The Neon Demon, The Man In The High Castle, Strange Angel). 

    Ripley (Showtime)
    Genre: misdaad/drama

    Een oplichter uit New York wordt in 1960 ingehuurd door een rijke man om zijn zoon op te sporen die in Italië het leven van een vagebond leidt.

    Andrew Scott, de Britse acteur die de wereld wist te charmeren als de verliefde priester in het tweede seizoen van Fleabag, gaat Tom Ripley spelen. De serie is gebaseerd op de boeken van Patricia Highsmith. De regie en het scenario zijn in handen van Steve Zaillian die erg goed scoorde met The Irishman en met zijn vorige tv-serie The Night Of. Scott is ook bekend door zijn rol in Sherlock, waarin hij Moriarty speelt. De rol van de zoon wordt vertolkt door Johnny Flynn (Lovesick, Vanity Fair, Emma).

    Scenes from a Marriage (HBO)
    Genre: drama 

    Amerikaanse remake van de miniserie Scenes From A Marriage van Ingmar Bergman. De serie vertelt het emotionele verhaal van een stuklopend huwelijk. De reeks focust zal zich op begrippen als liefde, haat, lust, monogamie, huwelijk en scheiding. Kortom, het lijkt erop dat het volledige pakket aan emoties die gepaard gaan met een scheiding rijkelijk zal worden geserveerd. 

    Jessica Chastain (A Most Violent Year, Zero Dark Thirty, Interstellar) en Oscar Isaac (Ex Machina, Inside Llewyn Davis, A Most Violent Year) gaan de rollen spelen die Liv Ullman en Erland Josephson in het origineel voor hun rekening namen.

    De remake werd geschreven en wordt geregisseerd door Hagai Levi, de bedenker en scenarist van The Affair en In Treatment. Het is duidelijk dat deze serie een gedoodverfde winnaar is bij de Emmy- en Golden Globe-uitreiking van 2022.

    Severance (Apple TV+)
    Genre: thriller

    Thriller die zich afspeelt op Lumen Industries, een firma die de balans tussen werk en privé een nieuwe dimensie wil geven. Rosanna Arquette, Golden Globe-winnaar voor The Act en Escape At Dannemora, speelt de baas van Lumen Industries, De hoofdrol wordt echter gespeeld door Adam Scott (Big Little Lies), een bediende met een duister verleden. Christopher Walken (True Romance, Seven Psychopaths, The Deer Hunter), in een van z’n zeldzame tv-rollen, speelt Burt, het hoofd van de afdeling ‘Optics en Design’. John Turturro (The Night Of, In The Name Of The Rose) speelt Irving, een langdurige, betrouwbare bediende bij Lumen.

    Acteur Ben Stiller produceert en regisseert. Voorheen regisseerde hij Arquette ook al in Golden Globe-winnaar Escape At Dannemora. 

    Sweet Tooth (Netflix)
    Genre: fantasy, sf

    Sweet Tooth vertelt het verhaal van Gus, deels jongen, deels hert. Hij verlaat het ouderlijk huis en gaat op reis doorheen een post-apocalyptische wereld. Hij vervoegt een familie mensen en hybride kinderen en gaat op zoek naar antwoorden en het mysterie achter zijn hybride origine.

    Robert Downey Jr. en Jim Mickle hadden reeds twee jaar geleden plannen om de comic van Jeff Lemire, 'Sweet Tooth', te verfilmen. Na een lange stilte is het eindelijk zover en heeft Netflix groen licht gegeven. Mickle (Stake Land, We Are What We Are, Cold In July, Hap And Leonard) gaat regisseren, Downey Jr. produceren.

    In de cast vinden we Christian Convery (Beautiful Boy), Nonso Anozie (The Laundromat), Adeel Akhtar (Utopia) en Will Forte (The Last Man On Earth). 

    The Lord of the Rings (Amazon)
    Genre: avontuur/drama

    De serie zou een prequel worden op de verhalen die verteld werden in de films van Peter Jackson. Zo komen we onder meer meer te weten over de jonge Aragorn.

    Een van de meest prestigieuze projecten in de geschiedenis van streaming televisie. Amazon betaalde $250 miljoen voor de rechten, met een commitment voor minstens vijf seizoenen. Twee afleveringen werden opgenomen begin 2020. De opnames van de volgende episodes zijn gestart in september. In de rolverdeling zien we allemaal nieuwe acteurs en actrices. Vertrouwde gezichten zijn o.a. comedian Lenny Henry en karakteracteur Peter Mullan (Ozark). J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, A Monster Calls, El Orfanato) regisseerde de eerste twee afleveringen. 

    The North Water (BBC)
    Genre: avontuur

    De serie vertelt het verhaal van Patrick Summer, een gewezen legerdokter die als dokter inscheept aan boord van een expeditie naar de Noordpool. Wat voor Patrick een reis had moeten worden om met zichzelf in het reine te komen, wordt door de aanwezigheid van Drax, een psychopaat die zich eveneens aan boord bevindt, een noodlottige overlevingstocht. 

    Andrew Haigh (Weekend, Lean On Pete, 45 Years, Looking) is de regisseur. Colin Farrell (The Lobster, In Bruges, Seven Psychopaths) en Jack O’Connell (Godless, Starred Up, Skins) spelen de hoofdrollen en worden bijgestaan door o.a. Stephen Graham (The Virtues, Line Of Duty), Tom Courtenay (45 Years, The Aeronauts) en Peter Mullan (Mum, Top Of The Lake)

    The Old Man (FX on Hulu)
    Genre: actie/drama

    Jeff Bridges (Hell Or High Water, Crazy Heart, The Big Lebowski) speelt weduwnaar Dan Chase die een rustig leventje leidt totdat zijn verleden hem inhaalt. Chase is niet zomaar een zestiger: hij heeft verschillende rijbewijzen, pakken geld en aandelen verspreid over heel Amerika en twee Baretta’s verborgen in een speciale slaapkamer. Toen hij vijfentwintig was, werd hij naar Libië gestuurd om een rebellenorganisatie bij te staan. Toen het plan mislukte, handelde Chase volgens zijn eigen principes over goed en kwaad, met gevolgen die niet te overzien waren, want ook nu wil iemand hem dood. Chase zal al zijn overlevingsinstincten moeten aanspreken om zich het leven te gunnen waar hij al die tijd van had gedroomd.

    De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Perry, een schrijver die bekend staat om zijn actiethrillers. De serie werd geschreven en geproduceerd door de scenaristen van Black Sails. De opnames zouden starten in de herfst. In de rolverdeling zien we ook nog John Lithgow (The Crown), Amy Brenneman (The Leftovers), Alia Shawkat (Search Party). De regie is in handen van Jon Watts (Spider-Man: Homecoming en Spider-Man Far From Home) die ook uitvoerend producent is. De opnames zijn een afhankelijk van Jeff Bridges die een strijd levert tegen kanker.

    The Power (Amazon)
    Genre: thriller/drama

    Tiendelig thrillerdrama dat gebaseerd op Naomi Alderman’s gelijknamig feministisch sci-fi boek. In The Power hebben alle vrouwelijke tieners in de wereld de kracht om mensen te elektrocuteren. De serie volgt verschillende personages: Allie, een kwetsbaar weeskind; Roxy, de dochter van een gangsterbaas; Tunde, een journaliste uit Nigeria en Margot, een opkomende politica. Leslie Mann (The Other Woman, This Is 40) speelt de rol van Margot Cleary – Lopez, burgemeester van Seattle. 

    Reed Moreno (Emmy-winnaar voor The Handmaid’s Tale) regisseert de tien afleveringen en is ook uitvoerend producent. Andere acteurs zijn John Leguizamo (Bloodline, When They See Us) en Rainn Wilson (Utopia, The Office, Backstrom).

    The Underground Railroad (Amazon)

    Genre: drama

    Cora is een slavin die in de jaren 1800 op een katoenplantage in Georgia werkt. Door haar moeder Mabel in de steek gelaten, is Cora opgegroeid als een outcast. Wanneer nieuwkomer Caesar arriveert op de plantage, vertelt hij haar over het bestaan van de ‘Underground Railroad’. Geïnspireerd door het idee van vrijheid, besluiten de twee het risico te nemen om te ontsnappen via de ‘Underground Railroad’.

    Barry Jenkins, de regisseur van Moonlight en If Beale Street Could Talk, regisseert hiermee zijn eerste tv-serie. Het boek waarop de serie is gebaseerd won in 2017 de Pulitzer Prijs won voor beste fictie. In de rolverdeling zien we Thuso Mbedu, Aaron Pierre, Joel Edgerton (The Great Gatsby, The Gift), William Jackson Harper (The Good Place) en Damon Herriman (Mindhunter).

    The White Lotus (HBO)
    Genre: drama/komedie

    Deze zesdelige serie speelt zich af op een luxe resort in Hawaii. We volgen het wel en wee van een aantal gasten en personeelsleden over de tijdspanne van een week. 

    De serie werd bedacht door Mike White (Enlightened). In de rolverdeling zien we Molly Shannon (Divorce), Murray Bartlett (Looking, Tales From The City), Connie Britton (American Horror Story, Nashville), Jennifer Coolidge (2 Broke Girls, American Pie), Alexandra Daddario (True Detective, Why Women Kill), Sydney Sweeney (Euphoria, Sharp Objects) en Steve Zahn (Mad Dogs, Treme).

    Tokyo Vice (HBO Max)
    Genre: actie/drama

    Een journalist in Tokio mag de lokale politie volgen op hun patrouilles. Op die manier hoopt hij de corruptie binnen het corps bloot te leggen.

    De serie is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek van Jake Adelstein, ‘Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan’. Dit wordt het eerste tv-project van topregisseur Michael Mann (Collateral, Miami Vice, Heat, The Last Of The Mohicans) sinds de vroegtijdig stopgezette miniserie Luck. Hij deelt de regisseursstoel met Destin Daniel Creton (Just Mercy, Short Term 12). Ansel Elgort (Baby Driver, The Fault In Our Stars) speelt de hoofdrol n wordt bijgestaan door o.a. Ken Watanabe (The Last Samurai) en Rachel Keller (Legion)










  • Naar het overzicht van nieuwsitems