1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • 25 nieuwe Britse series om naar uit te kijken

  25 nieuwe Britse series om naar uit te kijken

  Datum: 13/01/2021


  Angela Black

  Genre: misdaad/drama

  Angela Black leidt een idyllisch leven: een mooi huis net buiten Londen, vrijwilligerswerk in een hondenpension, twee prachtige zonen en een charismatische, hardwerkende echtgenoot. Maar achter deze façade schuilt een groot geheim: Angela is het slachtoffer van huiselijk geweld. Op een dag wordt ze zonder enige aanleiding benaderd door een detective die haar confronteert met de donkerste geheimen van haar echtgenoot. Angela staat voor een dilemma en weet niet wat te doen: afscheid nemen van haar huidig leven en de detective geloven of gevangen blijven in haar ‘perfect’ huwelijk …

  Bedacht, geschreven en geproduceerd door Jack en Harry Williams, het broederpaar dat verantwoordelijk was voor series als Liar, The Missing, Baptiste en The Widow. De hoofdrol wordt gespeeld door Joanna Froggatt (Liar) terwijl haar echtgenoot Olivier vertolkt wordt door de Nederlandse acteur Michiel Huisman (Game Of Thrones, Treme, The Flight Attendant).

  Bloodlands
  Genre: misdaad

  Wanneer een zelfmoordbrief gevonden wordt in een auto die opgevist werd uit Strangford Lough, een inham van de Ierse Zee, legt detective Tom Brannick meteen de link met een cold case die voor hem een enorme persoonlijke betekenis had.

  James Nesbitt (Cold Feet, The Missing) speelt de hoofdrol in deze door Jed Mercurio geproduceerde serie. Mercurio is vooral bekend als de man achter The Bodyguard en Line Of Duty.

  Conversations With Friends
  Genre: drama

  Een jong koppel Ierse studenten, Marianne en Connor, raakt emotioneel betrokken bij een ouder, glamoureus echtpaar.

  Na het gigantische succes van Normal People, werken BBC en Hulu opnieuw samenrond een boek van Sally Rooney. Ditmaal betreft het de verfilming van Rooney’s eerste boek, 'Conversations With Friends'.

  Four Lives
  Genre: misdaad

  De Stephen Port-zaak wordt bekeken vanuit het standpunt van de families van de slachtoffers en de strijd die ze moesten leveren om de waarheid aan het licht te brengen. Port was een seriemoordenaar en – verkrachter die op zijn minst vier mannen vermoordde en tal van andere verkrachtte.

  In de hoofdrol van de serie die aanvankelijk The Barking Murders zou heten zien we een onherkenbare Stephen Merchant (The Office, Hello Ladies, Extra’s) (zie foto). Andere rollen zijn er voor Leanne Best (Young Wallander, Tin Star) en Sheridan Smith (Cleaning Up, Cilla, The Moorside). Het script werd geschreven door Jeff Pope, de scenarist van o.a. Cilla, Philomena, A Confession, Little Boy Blue.

  Generation Z
  Genre: komedie

  De zesdelige miniserie begint wanneer in een klein Engels stadje een mysterieus militair konvooi crasht net buiten een rusthuis. De vrachtwagens vervoerden een toxische stof die door het ongeval binnen sijpelt in het rusthuis. De symptomen van de infectie laten niet lang op zich wachten: alle besmette inwoners hebben een onweerstaanbare drang naar vers, rauw vlees. Terwijl het leger er alles aan doet om dit voorval uit de media te houden en de epidemie probeert in te dijken, neemt een groep tieners het op tegen de vleesetende babyboomers.

  De regisseur is niemand minder dan Ben Wheatley die we kennen van eigenzinnige films als Kill List, Sightseers, High-Rise en Free Fire. De zesdelige serie gaat over de strijd tussen roofzuchtige babyboomers (de generatie die geboren is tussen 1946 en 1964) en ontevreden tieners.

  Hollington Drive
  Genre: drama/misdaad

  De levens van Theresa en haar oudere zus Helen raken verwikkeld wanneer hun kinderen betrokken raken bij de verdwijning van een 10-jarig jongetje.

  Vierdelige serie die geschreven werd door de scenariste en producente van Blood, de serie met Adrian Dunbar.

  Inside Man
  Genre: thriller

  Een man die ter dood veroordeeld is in de VS kruist op de meest onmogelijke manier het pad van een vrouw die gevangen zit in een kelder onder een Engelse pastorie.

  Nieuwe serie van Stephen Moffatt, de bedenker van Coupling, Dracula en Sherlock.

  It’s a Sin
  Genre: drama

  Drama dat zich afspeelt in de jaren tachtig en dat gaat over de opkomst en de invloed van AIDS over een periode van tien jaar op de levens van drie jonge mannen.

  Vijfdelige serie geschreven door Russell T. Davies (A Very English Scandal, Years And Years, Queer As Folk) met hoofdrollen voor Olly Alexander (Penny Dreadful, Skins), Neil Patrick Harris (Gone Girl, How I Met Your Mother), Keeley Hawes (The Durrells, The Missing, Bodyguard) en Stephen Fry (Gosforth Park, 24: Live Another Day).

  Landscapers
  Genre: misdaad

  Waargebeurde misdaadserie over de ‘Mansfield Murderers’ Susan en Christopher Edwards die de ouders van Susan vermoordden om ze vervolgens in de tuin te begraven. Gedurende een tiental jaar plukten ze haar bankrekening leeg alvorens gepakt te worden in 2014.

  Aanvankelijk zou Alexander Payne (Sideways, Nebraska) regisseren, maar door het Coronavirus en het aansluitende uitstel werd hij vervangen door Will Sharpe (Flowers, Giri/Haji). Susan Edwards wordt gespeeld door Olivia Colman (The Favourite, The Crown, Fleabag).

  Man VS Bee
  Genre: komedie

  Rowan Atkinson (Mr. Bean) speelt een nieuw personage dat op een luxueus herenhuis moet passen. Tijdens zijn verblijf krijgt hij het aan de stok met een bij. Er ontstaat een ware oorlog waarbij de winnaar en de aangebrachte schade niet te schatten zijn.

  Atkinson speelt niet alleen de hoofdrol, hij schreef ook de serie samen met de scenarist van de Johnny English-films, William Davies, die ook produceert. De serie telt tien afleveringen van elk tien minuten.

  No Return
  Genre: misdaad/drama

  Hedendaags drama over een gezin dat op vakantie is in Turkije. Wat een idyllische trip had moeten worden, draait uit op een regelrechte nachtmerrie wanneer de zestienjarige zoon beticht wordt van een ernstige misdaad.

  Van de producenten van o.a. The Five, Happy Valley, Last Tango In Halifax en Unforgiven. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Sheridan Smith (Cleaning Up, The Moorside, Cilla, Black Work).

  Ridley Road
  Genre: drama/thriller

  De Joodse Vivien Epstein wordt verliefd op een lid van de 62 Group, een coalitie van Joodse mannen die het neonazisme bestrijden in het naoorlogse Londen. Wanneer haar vriend zwaargewond raakt, besluit Vivien te infiltreren in het NSM, een neonazistische beweging die aan een opmars bezig is in Londen. Haar moed en loyaliteit worden zwaar op de proef gesteld.

  In de rolverdeling zien we de debuterende Aggi O’Casey in de titelrol. Meer gekende namen zijn Rory Kinnear (Years And Years), Eddie Marsan (Ray Donovan) en Rita Tushingham (The Pale Horse).

  Rogue Heroes
  Genre: drama/oorlog

  Het ontstaan van SAS, de Special Forces-unit van het Britse leger. De Special Air Service (SAS) werd in het leven geroepen voor speciale methoden van oorlogvoering, vaak kleinschalige operaties achter de vijandelijke linies zoals verkenning en sabotage. De SAS heeft een succesvolle reputatie en staat bekend om zijn zeer goed getrainde soldaten.

  Van de producent van o.a. Broadchurch, The Hour, Utopia en River. Bedacht en geschreven door Steven Knight, de bedenker en scenarist van Peaky Blinders en Taboo, gebaseerd op het boek van Ben Macintyre, 'SAS: Rogue Heroes'.

  Stay Close
  Genre: thriller

  De donkerste geheimen van drie verschillende personages dreigen hun levens te vernietigen.

  Nieuwe thriller naar een boek van Harlen Coben. Dany Brocklehurst (Safe, Ordinary Lies, The Five) stond andermaal in voor het scenario. In de hoofdrollen zien we Richard Armitage (The Stranger), James Nesbitt (The Missing, Cold Feet) en Cush Jumbo (The Good Wife, The Good Fight, Deadwater Fall).

  The Offenders
  Genre: komedie

  Zeven vreemdelingen moeten samen in Bristol een gemeenschapsdienst volbrengen.

  Het script werd geschreven door Elgin James (Mayans M.C.) en Stephen Merchant (Extra’s, The Office, Hello Ladies). Merchant die als acteur te zien was in o.a. Extra’s, Life’s Too Short en Hello Ladies, regisseert en speelt de rol van Greg. Hij wordt in de cast bijgestaan door o.a. Christopher Walken (The Deer Hunter, True Romance), Darren Boyd (Killing Eve, Fortitude) en Eleanor Tomlinson (The War Of The Worlds, Poldark).

  The Pursuit Of Love
  Genre: Drama

  Het romantisch leven van Linda Radlett, lid van de Britse upperclass, in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

  Emily Mortimer (Mary Poppins Returns, Doll & Em, The Newsroom) schreef het scenario, regisseert en acteert. Ze baseerde zich op de gelijknamige bestseller van Nancy Mitford uit 1945. De hoofdrollen worden gespeeld door Lily James (Downton Abbey, War & Peace), Andrew Scott (Fleabag), Emily Beecham (The Village), Dominic West (The Wire, The Affair), Dolly Wells (Dolly & Em)

  The Reckoning
  Genre: drama

  De miniserie volgt het leven van Jimmy Savile, een man die uit de arbeidersklasse opklom tot een van de grootste sterren van de Britse televisie. Bij zijn dood was hij echter een van de meest verguisde figuren uit de moderne geschiedenis. Het verhaal volgt Savile vanaf zijn vroege jaren in de danszalen van Noord-Engeland, over zijn carrière bij de BBC, tot zijn schemerjaren toen hij, in een slechte gezondheid en met zijn roem in verval, probeerde de groeiende geruchten over zijn leven en de erfenis die hij zou achterlaten, te ontkrachten.

  De miniserie werd geschreven door de scenarist van Appropriate Adult, The Moorside en Four Lives en geproduceerd door de producent van A Confession, Cilla en Four Lives.

  The Serpent
  Genre: misdaad/thriller

  In 1976 was Charles Sobhraj Interpol’s meest gezochte man. De psychopaat, oplichter, dief en meester in de vermomming was de hoofdverdachte in een twintigtal moorden op Westerse jongeren. Het was een Nederlandse diplomaat die verandering bracht in de zaak en ervoor zorgde dat Sobhraj ingerekend werd.

  ‘Onze’ Hans Herbots regisseerde vier van de acht afleveringen. Tahir Rahim (Le Prophète, The Eddy, The Looming Tower) speelt de hoofdrol. Jenna Colman (Victoria, The Cry) als Sobhraj’s vriendin en Billy Howle (Dunkirk, MotherFatherSon) als de Nederlandse diplomaat zorgen voor het nodige weerwerk.

  The Sixth Commandment
  Genre: misdaad/drama

  De ontmoeting van een inspirerende leraar, Peter Farquhar, en een charismatische jonge student, Ben Field, die allebei een liefde hadden voor boeken en betrokken waren bij de Kerk van Engeland, vormde de basis voor een van de meest complexe en verwarrende strafzaken in de recente geschiedenis.

  Geschreven door Sarah Phelps die ook verantwoordelijk was voor The Pale Horse, Dublin Murders, The ABC Murders, Ordeal By Innocence en The Witness For The Prosecution.

  Time
  Genre: misdaad/drama

  Mark Hebden is een leraar, vader en echtgenoot. Bij een ongeval doodt hij een onschuldige man. Verteerd door schuld aanvaardt hij zijn gevangenisstraf van vier jaar. Ver van zijn familie verwijderd, beseft hij niet in welke wereld hij is terechtgekomen. Al vlug moet hij trachten te overleven.

  Nieuwe serie van Jimmy McGovern (Broken, Accused, Cracker) met hoofdrollen voor Sean Bean (de gevangene) en Stephen Graham (de cipier). Van de producent van I May Destroy You.

  Too Close
  Genre: drama/thriller

  Driedelige thriller die zich focust op de vriendschap tussen forensisch psychiater Dr. Emma Robertson en haar patiënte Connie Mortensen, een vrouw die beticht wordt van een gruwelijke misdaad waar ze zich niets van kan herinneren. Naarmate Emma zich meer en meer focust op het achterhalen van de waarheid over Connie, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

  De hoofdrollen worden vertolkt door Emma Watson (Chernobyl) en Denise Gough (Guerilla).

  Trigger Point
  Genre: thriller/drama

  Het verhaal van Lana Washington, expert in het onschadelijk maken van bommen. Haar team wordt tot het uiterste gedreven wanneer een terroristische aanval Londen teistert.

  Vicky McClure (Line Of Duty, This Is England) speelt de hoofdrol in deze door Jed Mercurio (Line Of Duty, Bodyguard) geproduceerde thriller.

  Viewpoint
  Genre: misdaad

  Deze vijfdelige miniserie vertelt het verhaal van een politiesurveillance die wordt opgezet in Manchester wanneer een lerares plotseling verdwijnt. Detective Martin Young neemt zijn intrek in de woonst van een alleenstaande moeder die ook een beetje een voyeur blijkt te zijn. Van daar uit kan hij perfect de woonst van de verdwenen lerares in het oog houden.

  De rol van de detective wordt gespeeld door Noel Clarke (Adulthood, Bullet Proof). De alleenstaande moeder wordt gespeeld door Alexandra Roach (Utopia, Hunderby, Sandition, No Offence). Het scenario is afkomstig van de scenarist van Rillington Place en Manhunt. Naar verluidt houdt deze serie het midden tussen Rear Window en Das Leben Der Anderen.

  Vigil
  Genre: actie/thriller

  De mysterieuze verdwijning van een Schotse vissersboot en de dood van een van de bemanningsleden van een nucleaire onderzeeboot, zorgt voor een conflict tussen de politie en de veiligheidsdiensten. DCI Amy Silva moet een onderzoek leiden naar een samenzwering die een bedreiging vormt voor het nucleaire departement.

  De hoofdrol wordt gespeeld door Suranne Jones (Doctor Foster, Save Me, Gentleman Jack). Verder zien we ook nog Rose Leslie (The Good Fight, Game Of Thrones) en Martin Compston (Line Of Duty). Het scenario is van de scenarist van Strike.

  White Stork
  Genre: drama

  Het geheime verleden van James Cooper komt aan het licht wanneer hij wordt doorgelicht bij de voorbereiding op de parlementsverkiezingen.

  Geproduceerd door de mensen die verantwoordelijk waren voor Sex Education en geregisseerd door Kristoffer Nyholm, de regisseur van Taboo en het tweede seizoen van The Killing/Forbrydelsen. De hoofdrol wordt gespeeld door Tom Hiddleston (The Night Manager, The Avengers). • Naar het overzicht van nieuwsitems