1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • 38 Wereldpremières op Series Mania 2020

  38 Wereldpremières op Series Mania 2020

  Datum: 20/02/2020


  Van 20 tot 28 maart vindt in het Franse Lille, het internationaal tv-festival Series Mania plaats. In het totaal zullen er 38 series in wereldpremière gaan.

  Opvallende deelnemers in het competitiegedeelte zijn onder meer het pornodrama Adult Material met o.a. Rupert Everett, Ulven Kommer, een nieuwe serie van de scenariste van The Legacy, Little Birds, een televisiebewerking van een aantal kortverhalen van Anaïs Nin met Juno Temple in de hoofdrol en Unorthodox van de schrijfster van Deutschland 83, 86 en 89. Al deze series beleven hun wereldpremière.

  Ook in de sectie ‘International Panorama’ zijn er enkele opvallende titels. Zo is er de wereldpremière van Cold Courage, een internationale productie van acht afleveringen, waarvan er drie geregisseerd werden door Kadir Balci (Zie Mij Graag, Turquoise) met o.a. Matteo Simonni en Pihla Viitala (Karppi, Arctic Circle), The Cursed, een Zuid-Koreaanse serie van de regisseur van Train To Busan, The Minister, een IJslandse serie met Ólafur Darri Ólafsson (Trapped, The Missing) en Commandos, de Nederlandse serie die geschreven werd door de scenarist van Penoza, Mocro Maffia en Nieuwe Buren met o.a. onze landgenote Charlotte Timmers (Studio Tarara, Beau Séjour) in een van de hoofdrollen.  In het Franse gedeelte tot slot, is er de wereldpremière van Cheyenne Et Lola, een Thelma And Louise-achtige miniserie met Veerle Baetens in de hoofdrol.

  Verder is er een ‘special screening’ van The Eddy, de langverwachte serie van Damian – La La Land – Chazelle over een jazzclub in Parijs en zijn er première screenings van The Plot Against America en Snowpiercer.

  Het Festival zal geopend worden door The Luminaries, een mysterieuze avonturenserie die zich afspeelt in Nieuw-Zeeland van de jaren 1860 met Eva Green in een van de hoofdrollen.

  De jury wordt voorgezeten door Tom Perrotta, de schrijver van The Lefovers en Mrs. Fletcher. Een van de eregasten is Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul).


 • Naar het overzicht van nieuwsitems