1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Blade Runner 2099: het vervolg op Blade Runner

  Blade Runner 2099: het vervolg op Blade Runner

  Datum: 15/02/2022


  Hoewel de film Blade Runner 2049 niet het verhoopte kassucces werd, lijkt het erop dat de aangekondigde serie toch zal doorgaan. Deadline wist immers te melden dat de serie de titel Blade Runner 2099 kreeg en zich dus zal afspelen in het jaar 2099 wat meteen betekent dat we geen bekende personages meer zullen zien in de nieuwe reeks.
  Showrunner wordt Silka Luisa die ook het scenario van Shining Girls (met Elisabeth Moss) voor haar rekening nam. Uitvoerend product Ridley Scott (zie foto) zou een aantal afleveringen regisseren, maar zal daarmee moeten wachten tot hij z'n film Napoleon (met Joaquin Phoienix en Vanessa Kirby) beëindigd heeft. Amazon zal de serie uitbrengen.

  Blade Runners zijn menselijke agenten die voorbestemd zijn om humanoïde robots, ook bekend als Replicants, met pensioen te laten gaan eens ze op aarde zijn ontdekt, nadat ze als dwangarbeiders en soldaten die streden in eindeloze intergalactische oorlogen, zijn ontsnapt uit de verschillende buitenaardse kolonies. Het verhaal van de Blade Runners werd reeds tweemaal verfilmd: in 1982 met Harrison Ford in de hoofdrol, in een regie van Ridley Scott en in 2017 met Ryan Gosling en Harrison Ford in de hoofdrollen, in een regie van Dennis Villeneuve.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems