1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Borgen s4 vanaf 2 juni op Netflix

    Borgen s4 vanaf 2 juni op Netflix

    Datum: 22/03/2022


    Borgen – Power & Glory, het vierde seizoen van de succesvolle Deense serie, volgt opnieuw Birgitte Nyborg, haar medewerkers en de media die haar moeten verslaan, dit keer in haar rol als minister van Buitenlandse Zaken.

    De nieuwe serie behandelt belangrijke politieke kwesties, waaronder de relevantie van het Deense rijk in de moderne wereld, de strijd van de grootmachten om de controle over het noordpoolgebied - en niet in de laatste plaats de klimaatcrisis.
    Wanneer een boorbedrijf plotseling olie ontdekt in Groenland, markeert dit het begin van een internationale machtsstrijd in het noordpoolgebied, en één waarin Nyborg herhaaldelijk moet accepteren dat ondanks de 'grote broer'-relatie van Denemarken met Groenland, als het gaat om de internationale grootmachten, het Denemarken is dat de kleine speler - en een enigszins onhandelbare speler - is.

    De serie volgt ook de reis van Katrine Fønsmark, de voormalige persverantwoordelijke van Birgitte Nyborg. Katrine is terug in de journalistiek belandt en heeft een baan gevonden als hoofd van de nieuwsafdeling van een grote, landelijke televisiezender.

    Naast Sidse Babett Knudsen herkennen we in de andere rollen Mikkel Boe Følsgaard, Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff en Lars Mikkelsen.













  • Naar het overzicht van nieuwsitems