1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Bosch krijgt twee spin-offs

  Bosch krijgt twee spin-offs

  Datum: 9/02/2023


  Met zijn zeven seizoenen was Bosch de langstlopende Amazon Prime-serie. De reeks was zo populair dat ze een vervolg kreeg met Bosch: Legacy. In deze serie heeft Bosch de LAPD de rug toegekeerd om te gaan werken als privédetective voor advocate Honey Chandler.

  Blijkbaar hebben de makers nog meer wilde plannen: twee andere spin-offs staan de trappelen om in productie te gaan. De series hebben weliswaar nog geen titel, maar hebben Jerry Edgar, die zeven seizoen lang de trouwe partner was van Bosch en Renee Ballard als hoofdpersonages. Ballard is voor de tv-kijkers een nieuwkomer (zij was nooit in de serie te zien), maar de fans van de boeken van Michael Connelly zijn vertrouwd met het personage dat haar intrede deed in het boek ‘The Late Show’ uit 2017. Zij was een detective die de nacht shift had alvorens leerling te worden van Bosch.

  In de serie rond Edgar wordt de voormalige partner van Bosch "afgetapt voor een undercover FBI-missie in Little Haiti, Miami. In deze glamoureuze stad wordt hij gedwongen zijn nieuwe leven in evenwicht te brengen met de ruige onderbuik van de stad, terwijl hij wordt achtervolgd door zijn mysterieuze verleden."

  In de reeks rond Ballard zal onze rechercheur de nieuwe cold case-divisie van de LAPD overnemen. “Naast het simpelweg onderzoeken van onopgeloste misdaden, is Renee toegewijd om meer geloofwaardigheid te brengen aan de afdeling en gerechtigheid aan de gemeenschap te laten zegevieren. Renee heeft geleerd van de gepensioneerde bondgenoot en mentor Harry Bosch en doet de dingen op haar manier: ze lost zaken op onconventionele manieren op terwijl ze als opkomende vrouw zichzelf een weg baant binnen de LAPD.”

  Michael Connelly zal in beide gevallen fungeren als uitvoerend producent.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems