1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • BOZAR verwelkomt Are You Series? voor de 7de keer

  BOZAR verwelkomt Are You Series? voor de 7de keer

  Datum: 7/11/2019

  Van 11 tot 15 december richt BOZAR de schijnwerpers opnieuw op tv-series want dan is het weer tijd voor Are You Series?, het festival met exclusieve avant-premières, gerenommeerde gasten, bingewatching en webseries. Dit jaar wordt er voor het eerst ook aandacht besteed aan virtuele realiteit en series in VR!

  Voor deze 7de editie organiseert Are You Series? samen met Stereopsia de 'Brussels Virtual Week', een exclusief evenement – er zijn slechts 150 plaatsen – dat je laat kennismaken met de mooiste VR-creaties van 2019. De kijker beleeft tal van onvergetelijke ervaringen in een uniek decor. Je kruist het pad van Colin Farrell in de VR-serie Gloomy Eyes, maakt kennis met Edvard Munch in Le Cri, in -22.7°C dans je op de klanken van het ijs van de Noordpool, tot een track verwerkt door electro-artiest Molécule en in Mind Palace ga je met iemand die vurig verliefd is mee op zoek naar intimiteit.

  BOZAR beleeft ook een echte Nordic Fall. De hele herfst lang ontpopt het Paleis voor Schone Kunsten zich tot een onvervalst Scandinavisch kunt- en cultuurfestival. Are You Series? maakt van die gelegenheid gebruik om de schijnwerpers te richten op Scandinavische talent en brengt een handvol reeksen uit het heel gevarieerde aanbod: een Noorse komedie/drama die zich afspeelt in de wereld van de high finance (The Oil Fund), een Finse spionagethriller ten tijde van de Koude Oorlog (Shadow Lines) en een onderzoek in het ijskoude Noorwegen met de FBI, seriemoordenaars en onopgeloste misdrijven (Wisting), de variatie is enorm en bijzonder boeiend!

  Verder is er een heuse bingewatchsessie (duur: 5h30) rond Fleabag, de cultserie van Phoebe Waller-Bridge. Deze Britse komedie heeft een revolutie ontketend in het genre en alle narratieve codes op hun kop gezet. 

  Mooie avant-premières in aanwezigheid van de cast zullen ook dit jaar niet ontbreken. Mathieu Amalric en Eddy Mitchell leggen elkaar het vuur aan de schenen in L’Agent Immobilier, een serie waarvoor Etgar Keret, een van de beroemdste Israëlische schrijvers van zijn generatie, coscenarist was. De serie werd opgenomen in Brussel.
    
  Zaterdagavond presenteert BeTv het fenomenale Les Sauvages. De serie heeft in september alle kijkcijferrecords van Canal+ France verpulverd. De serie is gebaseerd op de roman van Sabri Louatah, Rebecca Zlotowski (Belle Epine, Grand Central, Planétarium, Une Fille Facile) tekende voor het scenario en de regie en een weergaloze Roschdy Zem en een onherkenbare Marina Foïs vertolken de hoofdrollen. De serie wordt in avant-première vertoond in aanwezigheid van de cast en wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze 7de editie.

  Verder zijn er ook nog de premières van het tweede seizoen van Over Water en het tweede seizoen van The Young Pope dat nu The New Pope heet.

  Op professioneel vlak blijft Are You Series? het platform voor de hele Belgische industrie dankzij pitching-sessies voor opkomende makers en een nieuw evenement: de Serial Dating – The Big Get-Together voor TV Series Creatives. Deze Serial Dating biedt producenten, regisseurs en scenarioschrijvers de mogelijkheid om elkaar een hele namiddag te leren kennen aan de hand van 20 minuten durende gesprekken op maat van elke deelnemer.!

 • Naar het overzicht van nieuwsitems