1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 1

  Castingnieuws 1

  Datum: 14/03/2021


  De opnames van het nieuwe Steven Knight-drama, SAS: Rogue Heroes, zijn inmiddels gestart. Knight is de bedenker en scenarist van o.a. Peaky Blinders. Zijn nieuwe serie gaat over het ontstaan onder buitengewone omstandigheden van een Special Forces Unit (SAS) tijdens WO II. De hoofdrollen worden vertolkt door Connor Swindells (Sex Education), Jack O’Connell (Skins, Godless), Alfie Allen (Game Of Thrones), Sofia Boutella (Modern Love) en Dominic West (The Wire, The Affair). Testosteron in overvloed!

  Annie Murphy, die onlangs een Emmy won voor ‘beste actrice in een bijrol in een komedie’ voor haar vertolking in Schitt’s Creek, gaat meespelen in het tweede seizoen van Russian Doll. Welke rol zijn precies zal spelen is nog een geheim. In Russian Doll volgen we een jonge vrouw (Natasha Lyonne) die haar verjaardagsfeestje alsmaar opnieuw beleeft. De serie werd genomineerd voor 13 Emmy’s en won er uiteindelijk drie.

  Ray Liotta (Goodfellas, Shades Of Blue) gaat meespelen in In With The Devil, de serie die Michaël R. Roskam gaat regisseren voor Apple + TV. Het verhaal gaat over het leven van James Keene die een gevangenisstraf uitzat, maar uiteindelijk zijn vrijheid terugkreeg in ruil voor het bekomen van een bekentenis van een medegevangene, een verdachte seriemoordenaar. De rol van Keene wordt gespeeld door Taron Egerton (Rocketman, Kingsman: The Golden Circle, Kingsman: The Secret Service) terwijl de rol van de medegevangene vertolkt zal worden door Paul Walter Hauser (Richard Jewell, I, Tonya, BlacKkKlansman). Liotta speelt het personage Big Jim.

  Jeanne Tripplehorn die we ons best herinneren uit Basic Instinct, gaat naast Chris Pratt , Constance Wu en Taylor Kitsch de hoofdrol spelen in de spionagethriller The Terminal List. Tripplehorn speelt de rol van Lorraine Hartley, de eerste vrouwelijke minister van defensie. Een andere actrice die aan de cast werd toegevoegd is Riley Keough (The Girlfriend Experience, Mad Max: Fury Road, The Devil All The Time). Zij speelt Lauren Reece, de echtgenote van het hoofdpersonage James Reece. Lauren is een gerenommeerde triatleet die de perfecte balans heeft gevonden tussen het opvoeden van haar dochtertje en het steun verlenen aan de echtgenotes van de Navy SEALs wanneer die op missie zijn.

  Edie Falco, die bij het grote publiek bekend werd als Nurse Jackie en die ook te zien was in The Sopranos, gaat in Impeachment: American Crime Story, het derde luik in de American Crime Story-reeks, de rol spelen van Hilary Clinton. Andere acteurs die eerder vastgelegd werden zijn Beanie Feldstein, Clive Owen, Sarah Paulson, Margo Martindale, Annaleigh Ashford en Betty Gilpin.

  Mandy Patinkin, die als het ware vergroeid leek met z’n personage Saul Berenson in Homeland, gaat eindelijk nog eens een nieuwe rol spelen. In The Good Fight speelt hij Hal Wackner, een ‘rechter’ zonder de minste scholing die in een koffieshop een rechtbank opent. Zijn uitspraken zijn allesbehalve legaal, maar kunnen wel rekenen op enorm veel publieke bijval.

  Timothy Spall (Secrets & Lies, Topsy-Turvy, Mr. Turner) en Lesley Manville (Phantom Thread, Harlots, Mum) gaan de hoofdrollen spelen in Magpie Murders, een Britse serie naar de bestseller van Anthony Horowitz. Spall speelt detective Atticus Pünd. De uitgever van de boeken die gebaseerd zijn op zijn verhalen, Susan Ryeland, ontdekt bij het lezen dat het laatste hoofdstuk van het nieuwe boek ontbreekt. Zij haast zich naar het huis van haar auteur, Alan Conway, maar treft hem dood aan.
  Het verhaal speekt zich af op twee niveaus: enerzijds volgen we Pünd die zijn nieuwste mysterie tracht op te lossen, anderzijds zien we hoe Ryeland op zoek gaat naar de dader van de moord op Conway. Peter Cattaneo (The Singing Club, The Full Monty) regisseert.

  Shira Haas (zie foto), bekend van haar schitterende prestatie in Unorthodox, gaat de hoofdrol spelen in Lioness, een dramaserie over het leven van Golda Meir, de eerste en enige eerste minister van Israël. De serie de gebaseerd is op het non-fictie boek ‘Lioness: Golda Meir and the Nation of Israel’, volgt Meir van haar geboorte in Kiev tot haar opvoeding in het Amerikaanse Miilwaukee. De opvallende en vaak controversiële leider, staat nog altijd bekend als de moeder van Israël. Een van de uitvoerende producenten is Barbra Streisand. Het scenario wordt geschreven door Eric Tuchman, producent en scenarist van The Handmaid’s Tale.

  Rose Leslie (Game Of Thrones, The Good Fight) gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in The Time Traveler’s Wife. Zij speelt Clare, een jonge vrouw met een probleempje. Sinds haar jeugd heeft ze een denkbeeldige vriend die haar verhalen vertelt over de toekomst. Maar nu ze opgegroeid is realiseert ze dat haar vriendje niet denkbeeldig is, maar dat hij een tijdsreiziger is uit haar eigen toekomst. Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock) zal het boek bewerken voor televisie.

  Austin Butler (Switched At Birth, The Carrie Diaries, The Shannara Chronicles) en Callum Turner (The Capture, War & Peace, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) gaan de hoofdrollen spelen in Masters Of The Air, het derde deel uit de WO II- franchise van Tom Hanks en Steven Spielberg. Beide acteurs zijn ook te zien in de film die Baz Luhrmann maakt over het leven van Elvis Presley. Dit derde deel volgt de Amerikaanse soldaten die vlogen met bombardementsvliegtuigen.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems