1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 1

  Castingnieuws 1

  Datum: 20/06/2021


  Joy Delima (Flikken Rotterdam), Minne Koole (Thuisfront), Chris Peters (Penoza), Charlie Chan Dagelet (Beau Séjour 2), Abbey Hoes (Nieuwe Buren, Verliefd op Cuba!) en Benja Bruijning (De 12 Van Schouwendam, Follow The SOA) (zie foto) vertolken de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines. De zesdelige serie vertelt het verhaal van de Nederlandse firma Teledutch, die als eerste startte met sekslijnen.

  Itziar Ituño die we kennen als Raquel – Lisboa – Murillo uit La Casa De Papel, Emma Suárez (La Zona, Julieta), Verónica Echegui (Fortitude) en Ana Wagener (El Inocente) spelen de hoofdrollen in de Spaanse serie Intimidad (Intimacy). De serie volgt vier vrouwen die geconfronteerd worden met de gevolgen van het publiek maken van een seks tape van een veelbelovende politicus. Wat gebeurt er wanneer het privéleven het onderwerp wordt van de alledaagse gesprekken. De serie die te zien zal zijn op Netflix wordt momenteel opgenomen in Baskenland.

  Cécile de France (The New Pope), Sharon Duncan-Brewster (Sex Education), Jack Greenlees (Star Wars – The Last Jedi), Lydia Wilson (Flack), Krista Kosonen (Blade Runner 2049), Alexander Karim (Dying Of The Light), Leonie Benesch (Babylon Berlin), Barbara Sukowa (Hannah Arendt), Takuya Kimura (I Came With The Rain), Takehiro Hiera (Giri/Haji), Rosabell Laurenti Sellers (Game Of Thrones), Dutch Johnson (Veep) en Joshua Odjick (Unsettled) spelen de hoofdrollen in The Swarm, een achtdelige big budgetserie die gebaseerd is op de ecologische bestseller van Frank Schätzing. De serie gaat over de strijd van de mens tegen de oceaan die de vervuiling door de mens meer dan beu is.

  Edvin Endre (Vikings), Ulf Stenberg (Beartown), Gizem Erdogan (Love & Anarchy, Caliphate), Joel Lützow (Gåsmamman), Christian Hillborg (The Last Kingdom) spelen de hoofdrollen in Spotify, de Netflix-serie over het ontstaan van de legale muziekstreamingdienst Spotify. De zesdelige serie zal geregisseerd worden door Per-Olav Sørensen (Quicksand, Home For Christmas, Nobel).

  De Deense acteur Claes Bang die de hoofdrol speelde in Dracula en de speelfilm The Square, werd toegevoegd aan de cast van The Offenders, de serie van Stephen Merchant. Bang speelt de rol van Dean, een mysterieuze en schrikwekkende gangsterbaas van een Londense bende aan wie de ‘offenders’ een pak geld verschuldigd zijn. Naast Bang zien we ook Stephen Merchant, Christopher Walken, Julia Davis en Richard E. Grant.

  MacGruber, de serie die een persiflage is op MacGyver, heeft een illuster trio aan zijn cast toegevoegd. Mickey Rourke (9 1/2 Weeks, The Wrestler) speelt Brigadier Commander Enos Queeth, een mysterieuze slechterik uit het verleden van MacGruber, Sam Elliott (Grace And Frankie, The Ranch, Justified) vertolkt de rol van Perry, de vader van MacGruber. Hoewel ze uit elkaar gegroeid zijn, zal MacGruber de hulp van zijn vader nodig hebben wil hij slagen in zijn missie (het neerhalen van Enos Queeth). Tot slot is er ook nog Laurence Fishburne (The Matrix, John Wick) die de rol van Generaal Barrett Fasoose op zich neemt. Fasoose is een onderscheiden militair die gehuwd is met de ex van MacGruber, Vicki St. Elmo. De hoofdrollen worden vertolkt door Willl Forte, Kristen Wiig en Ryan Philippe.

  Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody) in het echte leven de vriendin van Rami – Mr. Robot – Malek en Will Poulter (The Revenant, We’re The Millers) gaan samen met Hugh Laurie (House M.D.) de hoofdrollen spelen in het door Laurie geregisseerde Why Didn’t They Ask Evans? een van de eerste moordverhalen van Agatha Christie. Laurie speelt de griezelige Dr. James Nicholson, terwijl Poulter en Boynton, Bobby en Lady Frances spelen, een koppel dat een moordzaak oplost.

  Milo Ventimiglia (This Is Us, Heroes, Gilmore Girls) krijgt een gastrol in het vierde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel. Welke rol hij precies gaat spelen is nog een geheim. Eerder werd ook regisseur John Waters (Pink Flamingos, Serial Mom) gecast voor een gastrol.

  William H. Macy (Shameless), Laurie Metcalf (The Big Bang Theory), Elizabeth Marvel (Manifest, Unbelievable, Homeland), Stephen Fry (It’s A Sin) en Michael Ironside (Starship Troopers) werden als gastacteurs gecast in de serie The Dropout over Elizabeth Holmes, de oprichtster van Theranos, een Amerikaans particulier bedrijf op het gebied van gezondheidstechnologie. Amanda Seyfried (Lovelace, Mank) en Naveen Andrews (Lost, Instinct, Sense8) spelen de hoofdrollen.

  Naomi Watts (The Loudest Voice, Twin Peaks, Gypsy) en Bobby Cannavale (Vinyl, Homecoming, Mr. Robot) gaan de hoofdrollen spelen in een nieuwe serie van Ryan Murphy, The Watcher. Het verhaal gaat over een koppel dat een huis koopt voor $1,4 miljoen. Zij worden gedwongen het huis te verkopen omdat ze alsmaar brieven krijgen van ‘The Watcher’, iemand die beweert het huis al tientallen jaren in het oog te houden. De identiteit van ‘The Watcher’ is nog steeds onbekend.

  Kate Mulgrew (Red in Orange Is the New Black) krijgt een terugkerende rol in The First Lady, waarin zij Susan Sher zal spelen, een trouwe vriendin van de Obamas die samenwerkte met Michelle in de ziekenzorg. Zij werd Michelle Obama’s naaste vertrouweling en stafchef.

  Natascha McElhone (Californication) gaat de hoofdrol spelen in het kostuumdrama Hotel Portofino dat zich afspeelt aan de Italiaanse Riviera. McElhone speelt Bella Ainsworth, de dochter van een rijke industrieel die verhuist naar Italië om er in Portofino een uitgesproken Brits hotel op te starten. In de andere rollen zien we Mark Umbers (Collateral) en Anna Chancellor (The Hour, The Split, Pennyworth).

  De Britse acteur Matthew Goode (A Discovery Of Witches, The Crown, Downton Abbey, The Good Wife) gaat de rol spelen van producent en studiobaas Robert Evans in The Offer, de serie over de making of van The Godfather. Verder werden ook nog Giovanni Ribisi, Colin Hanks en Dan Fogler aan de cast toegevoegd. Ribisi (Sneaky Pete) zal maffiabaas Joe Colombo spelen. Colombo was ook de oprichter van de Italian-American Civil Rights League die zich aanvankelijk verzette tegen het draaien van The Godfather. Hanks (Fargo) speelt dan weer Barry Lapidus, een van de bazen van Gulf & Western die heel wat te zeggen had binnen Paramount Pictures. Fogler (Fantastic Beasts 1 & 2) tot slot, speelt de rol van Francis Ford Coppola, de legendarische regisseur van The Godfather. Showrunner en scenariste is Nikki Toscano, de scenariste die afleveringen schreef voor Hunter, 24: Legacy, Revenge en Bates Motel.

  Adrian Dunbar, bekend van de Britse series Line Of Duty en Blood, gaat de hoofdrol spelen in Ridley, een serie die geschreven wordt door de scenarist van Vera. De serie volgt een detective die na 25 jaar gedwongen worden met pensioen te gaan. Maar dan krijgt een uitnodiging van zijn vervanger en voormalig protegé Carol Farman om haar te helpen met een bijzonder complexe zaak.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems