1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws 2

  Castingnieuws 2

  Datum: 15/10/2021


  Taylor Kitsch (True Detective, Waco, Friday Night Lights) gaat aan de zijde van Uzo Aduba en Matthew Broderick meespelen in Painkiller, de serie die Netflix maakt over de opioïde crisis. De focus in de serie zal liggen op Purdue Pharma, de producent van Oxycontin. Kitsch speelt een hardwerkend familieman wiens leven plots ophoudt wanneer hij een blessure oploopt.

  Eva Amurri (Californication, The Mindy Project) keert na een afwezigheid van 5 jaar terug naar het kleine scherm. In Monarch zal ze de jongere versie spelen van Dottie Cantrell Roman, een rol vertolkt door Susan Sarandon, in real life haar echte moeder. De serie gaat over het country imperium opgebouwd door Cantrell en haar echtgenoot Albie Roman (vertolkt door countrylegende Trace Adkins).

  Damian Lewis (Homeland) heeft na vijf seizoenen Billions vaarwelgezegd. Corey Stoll (House Of Cards, The Strain) die de rol speelt van Michael Prince en die zijn intrede deed als gastacteur in dat vijfde seizoen, krijgt in het zesde seizoen een terugkerende rol. Hij zal in de voetsporen treden van Bobby Axelrod, het personage dat Lewis vertolkte. Het zesde seizoen gaat in de VS in première op 23 januari.

  Aidan Turner, de ster uit Poldark, gaat een dokter met een duister verleden spelen in The Suspect, een nieuw drama van de producent van Bodyguard en The Pembrokeshire Murders. In de andere rollen zien we Shaun Parkes (Small Axe), Sian Clifford (Fleabag), Camilla Beeput (Peep Show), Adam James (Doctor Foster) and Anjli Mohindra (Vigil). Turner speelt de rol van Joe O’Loughlin, een zeer gerespecteerde en populaire psycholoog wiens verleden echter in vraag wordt gesteld wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen op een kerkhof.

  David Tennant (Des) gaat de rol spelen van Alexander Litvinenko, een voormalige ex-KGB-kolonel en ex-FSB-luitenant-kolonel die op 43-jarige leeftijd in Londen overleed. Hoewel hij van origine Russisch was, werd hij in oktober 2006 genaturaliseerd tot Brits staatsburger. Hij werd op 1 november 2006 met vergiftigingsverschijnselen in een Londens universitair ziekenhuis opgenomen. Aanvankelijk vermoedde men dat het een thalliumvergiftiging betrof. Maar op 17 december maakte de Britse politie bekend dat Litvinenko een tienmaal dodelijke dosis polonium was toegediend. Margarita Levieva (zie foto) (The Deuce, The Blacklist, Revenge) speelt Marina, Alexanders onbevreesde, waardige weduwe die onvermoeibaar vocht om de Britse regering te overhalen de moordenaars van haar man publiekelijk te noemen en de rol van de Russische staat bij zijn moord te erkennen; Mark Bonnar (Catastrophe, Quiz, Guilt) en Neil Maskell (Small Axe, Utopia) spelen de Scotland Yard-detectives Clive Timmons Brent Hyatt.

  Hannah Waddingham, erg populair geworden sinds haar rol in Ted Lasso, gaat Lady Bellaston spelen in de serie Tom Jones, gebaseerd op het boek "The History of Tom Jones, A Foundling" uit 1749. Tom Jones – die niks te maken heeft met de zanger uit Wales – wordt opgevoed door een rijke familie en groeit op tot een extraverte man die de liefde zoekt op de verkeerde plaatsen. Lady Bellaston behoort tot de high-society en is een vrouw die Tom helemaal voor zichzelf wil.

  Lily Rose-Depp, de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp, gaat aan de zijde van The Weeknd (Abel Makkonen Tesfaye) meespelen in The Idol, een serie die bedacht werd door The Weeknd en de bedenker van Euphoria. Het verhaal gaat over een zangeres die een romance start met een enigmatische clubeigenaar (die de leider is van een geheime sekte).

  Steve Coogan (The Trip, Alan Partridge, Stan & Ollie) gaat de rol vertolken van Jimmy Saville in het drama The Reckoning. De serie volgt Saville van in zijn vroege jaren in de danszalen van Noord-Engeland, zijn carrière bij de BBC, tot zijn nadagen toen hij de groeiende geruchten over zijn leven probeerde te ontkennen. Saville groeide op vanuit de arbeidersklasse en werd een van de grootste sterren van de Britse televisie. Na zijn dood in 2011 stortte zijn nalatenschap ineen toen de volledige omvang van zijn misdaden, waaronder het seksueel misbruiken van honderden kinderen, werd onthuld. De serie wordt geproduceerd door de producent van A Confession, Little Boy Blue en Cilla.

  Patricia Arquette (Escape At Dannemora) gaat meespelen in Love Canal, een serie die ze ook zal regisseren en waarvan ze ook de uitvoerende producent is. Love Canal gaat over een groep arbeidersvrouwen die eind jaren zeventig samenkwamen om te strijden voor milieurechtvaardigheid voor hun gemeenschap. De vrouwen werden activisten toen ze zich realiseerden dat 20.000 ton dodelijke chemicaliën begraven was onder hun wijk in Niagara Falls, New York. Met weinig formele opleiding of training namen ze het op tegen de chemische industrie en de Amerikaanse regering en inspireerden ze de eerste grote milieurechtenwetgeving in de VS.

  Sean Bean (Game of Thrones) en Nicola Walker (Unforgotten) voeren de cast aan van de vierdelige serie Marriage. Ian en Emma evalueren de ups en downs van hun 30-jarig huwelijk. We zien hoe ze omgaan met de ambiguïteit, de onzekerheden, de hoop en de vrees van een langdurige relatie.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems