1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 26/03/2018

  Annabella Sciorra bekend van The Sopranos, The Hand That Rocks The Cradle en Spike Lee’s Jungle Fever, gaat de slechterik spelen in het tweede seizoen van Luke Cage. Sciorra speelt de rol van Rosalie Carbone, het New Yorkse kopstuk van de maffia. Zij staat aan het hoofd van de moordende Carbone-familie. Sciorra is binnenkort ook te zien in het tweede seizoen van GLOW. Het tweede seizoen van Luke Cage is te zien vanaf 22 juni.

  Emmy-winnares Christine Lahti (The Blacklist, Hawaii Five-O) gaat een van de hoofdrollen spelen in de serie die gebaseerd is op de bestseller ‘Gone Baby Gone’ van Dennis Lehane. ‘Gone Baby Gone’ werd reeds eerder verfilmd door Ben Affleck die hiermee zijn debuut als regisseur neerzette. Het verhaal focust zich op privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro die dankzij hun uitstraling, hun kennis van het straatleven en hun kunde, misdaden oplossen in Boston die de wet ontgaan zijn. Lahti speelt de politiek geëngageerde moeder van Angela. Phillip Noyce (Sliver, Clear And Present Danger, The Bone Cllector) regisseert.

  Rachelle Lefevre (Under The Dome) gaat volgens Deadline in een nieuwe pilot van Fox de rol spelen van een keiharde advocate met een onstuitbare drang naar rechtvaardigheid. Zij en haar team brengen hun eigen levens in gevaar wanneer ze zaken heropenen waarin de schuldige(n) ten onrechte werd(en) veroordeeld. Deze mogelijke tv-serie werd bedacht door Danny Strong, een van de bedenkers van de succesvolle muziekserie Empire.

  Anna Paquin die we vooral kennen uit True Blood, gaat de hoofdrol spelen in Flack, een zesdelige serie die zich afspeelt in de wereld van de Public Relations. Paquin speelt Robyn, een kei in PR, die gespecialiseerd is in het blussen van mediabrandjes en het managen van topcliënten. Maar hoe goed Robyn in haar professioneel leven is, zo slecht en onbeholpen is ze in haar privé leven. Peter Cattaneo, genomineerd voor een Oscar voor The Full Monty, zal de reeks regisseren. Paquin krijgt als mogelijke tegenspelers Lydia Wilson (Requiem) en Genevieve Angelson (Good Girls Revolt).

  Janet McTeer (Ozark, The Honourable Woman, Damages, Jessica Jones) krijgt een rol naast Elizabeth Olsen in Sorry For Your Loss, de tiendelige serie van Facebook Watch. McTeer zal Amy spelen, de moeder van Leigh (Olsen) en Jules (Kelly Marie Tran).

  Na Sherlock en Fargo, zal Martin Freeman binnen afzienbare tijd te zien zijn in de pilootaflevering van Breeders, een comedy over een ouderpaar dat in dezelfde wateren vaart als de hoofdpersonages in de serie Catastrophe. Michael Gambon en Daisy Haggard, worden zijn tegenspelers. Het script wordt geschreven door Simon Blackwell (Veep, Back)

  Emma Appleton (Clique) en Luke Treadaway (Ordeal By Innocence, Fortitude) gaan de hoofdrollen spelen in de Channel 4-spoinageseriee Jerusalem. Het verhaal draait rond Feef Symonds, een twintigjarige jonge vrouw die aan het eind van WO II besluit om te gaan spioneren voor de Amerikanen. Amerika wil er zich immers van overtuigen dat de overwinning van de socialisten in 1945 in England niet in het voordeel uitdraait van Rusland.

  The Hollywood Reporter weet ons te melden dat Jessica Alba de partner wordt van Gabrielle Union in de tv-bewerking van Bad Boys. In tegenstelling tot vele andere series, zal het verhaal van deze serie wél verbonden zijn met de speelfilms. Zo zal Gabrielle Union opnieuw de rol spelen van DEA Special Agent Syd Burnett die een carrièreswitch maakt wanneer ze de LAPD vervoegt als detective. Daar wordt ze gekoppeld aan Nancy McKenna (Alba), een veterane die als werkende moeder jaloers is op de levensstijl van haar partner.

  Lupita Nyong'o (Twelve Years A Slave) uit Black Panther heeft co-ster Danai Gurira aangezocht om het script te schrijven voor Americanah, een miniserie gebaseerd op de bejubelde novelle van Chimamanda Ngozi Adichi over een Nigeriaans koppel dat door hun emigratie naar het Westen uit elkaar wordt gerukt. Gurira die we kennen uit Black Panther en uit Walking The Dead waarin ze de rol speelde van Michonne, is naast actrice ook nog een zeer goede scenariste. Uiteraard is de hoofdrol weggelegd voor Lupita Nyong'o.

  Carrie-Anne Moss, die we kennen uit The Matrix en Jessica Jones, gaat een belangrijke rol spelen in de Noorse serie Wisting, een beetje de Scandinavische Witse. Moss speelt FBI-agente Maggie Griffin in een serie waarin de Noorse detective Witsing jacht maakt op een Amerikaanse seriemoordenaar. Om de zaken nog wat gecompliceerder te maken kruist Wisting’s dochter, een journaliste op zoek naar een scoop, het pad van de killer. De rol van Witsing wordt gespeeld door Sven Nordin (Lilyhammer).
  De serie, waarvan de opnames recentelijk zijn gestart, is gebaseerd op twee boeken van Jørn Lier Horst, ‘The Hunting Dogs’ en ‘The Caveman’.

  10 jaar na The Shield, waarvoor hij een Emmy en Golden Globe won, zal Michael Chiklis opnieuw te zien zijn in een politieserie. In Murder, losjes gebaseerd op de BBC TWO BAFTA-winnaar Murder, speelt Chiklis de rol van detective Mason Garrity. Teyonah Parris uit Dear White People moet hem repliek geven als detective Ayana Lake. Chiklis was eerder ook te zien in Gotham en American Horror Show: Freak Show.

  Fans van Britse humor en van Alan Partridge in het bijzonder, kunnen juichen want later op het jaar zendt BBC One This Time With Alan Partridge uit. In deze nieuwe zesdelige serie krijgt Alan de kans zijn carrière te redden wanneer hij samen met Jennie Gresham het magazine ‘This Time’ mag presenteren. De hoofdrol wordt andermaal vertolkt door Steve Coogan, die het gezelschap krijgt van Tim Key en Susannah Fielding. Coogan startte zijn typetje van de brutale presentator al in 1994 in Knowing Me, Knowing You with Alan Partridge.

  Volgens Deadline gaat Arnold Schwarzenegger de hoofdrol spelen in Outrider, een westernserie die zich afspeelt in Oklahoma rond de jaren 1880. Samen met een jongere deputy zal Arnie als de vanuit Europa geïmmigreerde Federal Marshall, schoon schip maken in het Wilde Westen en proberen alle dieven en criminele bendes achter tralies op te sluiten. De serie is afkomstig van Mace Neufeld, die ook verantwoordelijk was voor de Jack Ryan-serie. Schwarzenegger zal ook produceren. • Naar het overzicht van nieuwsitems