1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 6/06/2018

  David Tennant (Broadchurch) en Catherine Tate (zie foto) zijn binnenkort samen te zien in Americons. Volgens Deadline gaat het om een koppel Britten dat uitwijkt naar de VS waar zij wellicht – als we de titel mogen geloven – een paar oplichters zullen spelen. Tennant en Tate werkten eerder al samen in het vierde seizoen van Doctor Who en leenden ook hun stemmen aan de nieuwe Disney Ducktales.

  Elisabeth Shue die de echtgenote speelde van Bruce Willis in Death Wish en recentelijk ook te zien was in CSI: Crime Scene Investigation, krijgt een terugkerende rol in The Boys, de nieuwe superheldenserie van Amazon. Shue, die een Oscarnominatie kreeg voor Leaving Las Vegas, speelt Madelyn Stillwell, de Vice President van een firma die zich bezig houdt met de booking en het imago van de helden. 'The Boys' is een groep van vigilante superhelden die uit zijn op corrupte collega’s.

  Jennifer Love Hewitt (I Know What You Did Last Summer, The Client List, Criminal Minds) gaat in het tweede seizoen van 9-1-1 de rol van Maddie spelen, de zus van brandweerman Evan ‘Buck’ Buckley, die een job krijgt als 911-operator. Dit personage moet de leegte opvullen die ontstaan is door het vertrek van Connie Britton. 9-1-1 gaat over het stressvolle leven van politiemensen, paramedici en brandweermannen.

  Het duurt nog even voor we het derde seizoen kunnen zien van True Detective, maar hier zijn alvast twee nieuwe namen die je aan de cast kunt toevoegen. Jodi Balfour uit Quarry, Rellik en The Crown waarin ze Jackie Kennedy speelt, gaat Lori spelen, de vriendin van detective Roland West, vertolkt door Stephen Dorff. Ook nieuw is Josh Hopkins uit Quantico die de rol speelt van Jim Dobkins, een privé advocaat die betrokken is bij een lopend onderzoek betreffende de politie.

  Veteranen Corbin Bernsen (American Gods, Psych, Hap And Leonard, The Glades) en Annette O’Toole (Cat People, Smallville, Halt And Catch Fire) vervoegen de cast van het tweede seizoen van The Punisher. Bernsen speelt Anderson Schultz, een extreem rijke man die gewoon is altijd z’n gedacht te krijgen, O’Toole speelt Eliza Schultz, de manipulatieve echtgenote van Anderson.

  Kate Walsh, die we ons het best herinneren uit het eerste seizoen van Fargo en die ook te zien is als de moeder in 13 Reasons Why, krijgt een terugkerende rol in The Umbrella Academy, de serie die gebaseerd is op de graphic novels van Gerard Way. Walsh speelt de rol van ‘The Handler’, de zelfzekere baas van een mysterieuze, bureaucratische company. Haar sterkste wapen is haar charme. Ze is iemand die je beter als vriend dan als vijand hebt. The Umbrella Academy gaat over een disfunctionele familie van superhelden die samenwerkt om de mysterieuze dood van hun vader op te helderen.

  Catherine Zeta-Jones speelt in Queen America de rol van Vicki Ellis, een gerenommeerde en meedogenloze coach die Samantha Stone zal begeleiden in haar streven om Miss America te worden. Ellis is een veel gevraagde coach omdat zij iedereen kan omvormen tot een winnaar. De donkere komedie Queen America is de nieuwste serie die je binnen afzienbare tijd zult kunnen bekijken op Facebook Watch, het streaming platform van Facebook.

  Michelle Monaghan (True Detective, Mission Impossible) gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in Messiah, een politieke thrillerserie opgebouwd rond de reactie van de wereld op één man, Al-Masik genaamd, die beweert gezonden te zijn door God. Al vlug heeft de man een grote aanhang, maar is hij wie hij beweert te zijn of is hij een oplichter die de wereldorde tracht te verstoren. Monaghan zal de rol vertolken van Eva Geller, een zeer gespecialiseerde Amerikaanse intelligence officer.

  John Goodman die te zien was in de nieuwe afleveringen van Roseanne, gaat een van de hoofdrollen spelen in Black Earth Rising, een dramaserie die door de lens van de Rwandese genocide en oorlogsmisdaden de relatie onderzoekt tussen het VK en Afrika. Het scenario van deze achtdelige serie die later op het jaar te zien zal zijn op de BBC, werd geschreven door Hugo Blick, scenarist en producent van The Honourable Woman. Andere rollen zijn er voor BAFTA-winnares Michaela Coel (Black Mirror, Chewing Gum), Harriet Walter (The Crown), Noma Dumezweni (Harry Potter And The Cursed Child), Tamara Tunie (Law & Order: Special Victims Unit) en Abena Ayivor (A United Kingdom). Het verhaal gaat over Kate Ashby, een zwarte vrouw die als kind werd geadopteerd door een advocate gespecialiseerd in internationaal recht. Wanneer Kate’s baas Michael Ennis (Goodman) een Afrikaans leider vervolgt, belanden Michael en Kate in een verhaal dat hun leven voor goed zal veranderen.

  Toby Jones
  (Detectorists, Wayward Pines, Capital, The Secret Agent, Sherlock) gaat de hoofdrol spelen in Don't Forget The Driver, een donkere komedie die alles te maken heeft met Brexit. De zesdelige komedie gaat over de invloed die Brexit zal hebben op de ‘kleine’ burger. Jones speelt de rol van buschauffeur Peter Green die in het kustplaatsje Bognor Regis zorgt voor zijn ontevreden dochter en zijn paranoïde moeder.

  Katherine Parkinson (The Honourable Woman, Humans, The IT Crowd) zal binnenkort te zien zijn in de Britse comedy Defending The Guilty. Daarin speelt ze een lerares die studenten in de rechten duidelijk moet maken dat de wet vaak verwarrend en ontgoochelend is. Een van de studenten wil absoluut het recht laten zegevieren, maar zijn ambitie wordt al vlug de grond ingeboord door zijn medestudenten die er alles voor over hebben om die ene vacante job te bemachtigen. De serie is gebaseerd op een boek van Kieron Quirke, de auteur van Cuckoo, die andere Britse comedy.

  Salma Hayek die sinds haar huwelijk met miljardair François-Henri Pinault, Salma Hayek Pinault wenst genoemd te worden, gaat voor het eerst meespelen in een Amerikaanse tv-serie die zich afspeelt in de wereld van de diplomatie. De serie wordt geproduceerd en geregisseerd door Paul Feig, de regisseur van speelfilms als Bridesmaids, The Heat, The Spy en Ghostbusters. De serie speelt zich af in Londen en werd geschreven door Patty Breen (Divorce).

  Bradley Whitford
  (Transparent, Get Out, The West Wing, The Post, The Handmaid’s Tale) zal te zien zijn aan de zijde van Anna Paquin in Flack, de Britse serie over de wereld van de PR. Whitford speelt Calvin Cooper, een Amerikaanse filmacteur die in het theater speelt. De serie wordt geregisseerd door Peter Cattaneo, de man van The Full Monty.

  Forest Whitaker (King Of Scotland) gaat de hoofdrol spelen in Godfather Of Harlem een serie die momenteel ontwikkeld wordt door de bedenker van Narcos (zie ook Bedenker van Narcos bezig met Godfather Of Harlem). De serie laat zien hoe Bumpy na tien jaar gevangenis de strijd aangaat met de Italiaanse maffia die zijn buurt hebben laten verloederen. Tijdens zijn strijd sluit hij een pact met de radicale priester Malcolm X. De serie gaat dit jaar in productie met uitzending in 2019.

  Noah Emmerich die we vooral kennen uit The Americans waarin hij Stan Beeman speelde, zal binnenkort te zien zijn aan de zijde van Sacha Baron Cohen in het spionagedrama The Spy. Emmerich zal de rol spelen van Dan Peleg, een charmante en briljante Mossad trainer. Emmerich was eerder ook al te zien in Billions, The Walking Dead en White Collar.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems