1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 24/10/2018

    Sam Claflin (Their Finest, Me Before You, The Hunger Games: Mockingjay), Anya Taylor-Joy (The Miniaturist, Split), Brian Gleeson (Phantom Thread, Logan Lucky), Neil Maskell (Utopia, Humans) en Kate Dickie (Lysa Arryn in Game Of Thrones, de zus van Catelyn) gaan meespelen in het vijfde seizoen van Peaky Blinders. Welke rol ze krijgen is nog niet bekend.

    Mark Ruffalo gaat een dubbelrol spelen in de nieuwe zesdelige HBO-miniserie I Know This Much Is True, gebaseerd op Wally Lamb’s gelijknamige bestseller. Ruffalo zal de serie produceren samen met Derek Cianfrance (The Place Beyond The Pines, Blue Valentine) die ook zal regisseren. Het verhaal is een familiesaga vol verraad, opoffering en vergiffenis rond de eeneiige tweeling Dominick en Thomas Birdsey.

    Martin Freeman (Fargo, Sherlock) gaat aan de zijde van Imelda Staunton (Malificent, Pride, Harry Potter And The Deadly Hallows: Part 1) de hoofdrol spelen in A Confession, een zesdelige reeks die geschreven wordt door Jeff Pope, de scenarist van Little Boy Blue en Philomena. De serie speelt zich af in Swindon en gaat over de verdwijning van de 22-karige Sian O’Callaghan. Freeman speelt de rol van Detective Superintendent Steve Fulcher die het onderzoek leidt.

    De Noorse acteur Anders Baasmo Christiansen die we kennen van Dag, Kon-Tiki en Kraftidioten, gaat wellicht meespelen in een tv-serie over Vidkun Quisling, een Noorse Nazi-supporter die o.a. de fascistische National Union partij oprichtte en die een zeer goede band had met Hitler. Hij was gedurende de jaren 1942 tot 1945 Premier van Noorwegen. Aan het einde van de oorlog werd hij schuldig bevonden aan verduistering, moord en hoogverraad. Hij werd geëxecuteerd door een vuurpeloton.

    Rob Lowe gaat de hoofdrol spelen in een zesdelige Britse misdaadserie Wild Bill die zich afspeelt in het havenstadje Boston in het Engelse graafschap Lincolnshire. Bill Hixon is er aangesteld als het hoofd van de East Lincolnshire Police Force. Samen met zijn veertienjarige dochter probeert hij in Boston een nieuwe start te nemen nadat een paar pijnlijke ervaringen hem onderuit kregen. Lowe is eveneens producent.

    Dylan McDermott die we aan het werk zagen in het eerste seizoen van American Horror Story, gaat opnieuw samenwerken met Ryan Murphy. Ditmaal krijgt hij een rol in The Politician, een politieke comedy waarin McDermott het gezelschap krijgt van Ben Platt (Pitch Perfect 1 en 2), Zoey Deutch (Set It Up, Before I Fall, Dirty Grandpa), Lucy Boynton (Murder On The Orient Express) en Laura Dreyfuss (Glee). Platt, die de hoofdrol speelt, speelt Payton een rijke inwoner van Santa Barbara met politieke ambities. Elk seizoen is gefocust op een van de politieke campagnes waar Payton bij betrokken is. Naar verluidt zal Platt, winnaar van een Tony-award, in verschillende afleveringen enkele muzikale nummers ten gehore brengen.

    Emma Roberts ruilt haar heksenuniform uit American Horror Story: Apocalypse voor een keurig skatepakje in de Netflix-serie Spinning Out. Roberts speelt Kat Baker, een beloftevolle kunstschaatsster die mikt op de Olympische spelen. Maar wanneer ze het slachtoffer wordt van een zware val, moet ze haar dromen om als solo schaatsster naar de Olympische Spelen te gaan, opbergen. Kat is echter een doorzetter en wanneer ze de kans krijgt om samen met een getalenteerde bad boy als paar mee te doen, grijpt ze die kans met beide handen, ook al moet ze er erg veel opofferingen voor maken. De serie werd bedacht door voormalig schaatsster Samantha Stratton die ook meeschreef aan het scenario van Mr. Mercedes.

    Seth MacFarlane (The Orville), Sienna Miller (The Lost City Of Z; American Sniper), Simon McBurney (The Theory Of Everything) en Annabelle Wallis (Peaky Blinders) vervoegen Russell Crowe and Naomi Watts in The Loudest Voice In The Room, de miniserie rond Roger Ailes, oprichter van Fox News. Naomi Watts speelt Gretchen Carlson die bekend werd als de medepresentator van Fox And Friends. Later kreeg ze met The Real Story haar eigen show. Maar ze was ook de eerste vrouw van een hele reeks die een zaak aanspande tegen Ailes voor seksueel overschrijdend gedrag.
    MacFarlane speelt de rol van Ailes’ voormalige vertrouwensman Brian Lewis, McBurney speelt Rupert Murdoch, de baas van Fox, Miller is Beth, de ex van Ailes terwijl Wallis tot slot, de rol van Laurie Luhn speelt, een van de topmensen van Fox News die opgeleid werd door Ailes, die alsmaar meer en meer van haar ging eisen. De beledigende toon waarin de relatie baadde, had een impact op de rest van haar leven.

    De uitstekende zwarte acteur Michael Kenneth Williams (The Wire, Hap And Leonard, The Night Of) krijgt een hoofdrol in het drama Lovecraft Country. Williams zal de rol spelen van Montrose Freeman, de vader van Atticus, het hoofdpersonage.

    James Cromwell (24, American Horror Story: Asylum, Babe) krijgt een belangrijke rol in het derde seizoen van Berlin Station, de serie waarvan het eerste seizoen bij ons op DVD verschijnt in november. Cromwell zal de rol spelen van Gilbert Dorn, een voormalige CIA-legende die in een podcast informatie vrijgeeft over zijn vorige missies. De serie speelt zich hoofdzakelijk af op het CIA-hoofdkwartier in Berlijn.

    Gina Gershon (zie foto) (Showgirls, Bound, Killer Joe, Face/Off) gaat de moeder spelen van Jughead in het derde seizoen van Riverdale. De moeder waarover veel gepraat werd, maar die nooit in beeld kwam, is een ‘zakenvrouw’ die een opslagplaats runt die tegelijkertijd dienstdoet als schuilplaats van de Serpents, een motorbende vol gevaarlijke criminelen. Zij maakt haar intrede in de aflevering van 12 december. Gelijktijdig krijgt Jughead ook nog een zus Jellybean ‘JB’ Jones, vertolkt door nieuwkomer Trinity Likins.

    Helen Hunt krijgt een hoofdrol in het BBC-drama World On Fire. De serie bekijkt alle aspecten van WOII door de ogen van de gewone man. Het eerste zevendelige seizoen speelt zich af tijdens het eerste jaar van de oorlog toen Duitsland Polen binnenviel in 1939 en eindigt met de fameuze Battle of Britain.
    Naast Hunt zien we ook Lesley Manville (Phantom Thread) en de opkomende Britse talenten Jonah Hauer-King (Little Women) en Julia Brown (The Last Kingdom). De opnames zijn volop aan de gang in Praag. Manchester, Londen, Parijs en Barlijn zijn de andere locaties.

    Jessica Biel (The Sinner) gaat de hoofdrol spelen in Limetown, een nieuwe serie van Facebook Watch dat recentelijk scoorde met Sorry For Your Loss. Limetown is gebaseerd op de gelijknamige populaire podcast en gaat over Lia Haddock, een journaliste van American Public Radio (APR) die een onderzoek instelt naar de mysterieuze verdwijning van 300 mensen uit een neuro-wetenschappelijk researchcentrum in Tennessee. Biel wordt ook uitvoerend producent.

    Rebecca Romijn
    die we kennen als Mystique uit de X-Men-films en de serie The Librarians, gaat in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery de rol spelen van Number One, een personage dat geïntroduceerd werd in 1966 in de pilootaflevering van de allereerste Star Trek-serie. Number One is na kapitein Christopher Pike de tweede ‘in command’ van de USS Enterprise.

    Stephen Graham (Save Me, Taboo, This Is England) krijgt een belangrijke gastrol in het komende vijfde seizoen van Line Of Duty. Graham speelt de rol van John Corbett die samen met Rochenda Sandall als Lisa McQueen een belangrijke rol speelt in een perfect georganiseerde misdaadgroep. Hij heeft banden met corrupte politie-officiers en zou werken in opdracht van de schimmige figuur die we in de vorige seizoenen leerden kennen als ‘H’.



  • Naar het overzicht van nieuwsitems