1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 21/11/2018

  Sofia Helin (Bron) gaat Kroonprinses Märtha van Noorwegen spelen in de achtdelige historische miniserie Atlantic Crossing. De première van deze prestigieuze serie waar heel wat research aan voorafging, wordt verwacht in 2021. De serie speelt zich af tijdens WO II en onderlijnt de belangrijke politieke rol die de prinses had in zowel de VS als in Noorwegen. Märtha die in feite een Zweedse prinses was, huwde in 1929 met de Noorse Kroonprins Olav. De Belgische Koningin Astrid was haar jongere zus.

  Nicole Kidman krijgt in de zesdelige miniserie The Undoing het gezelschap van niemand minder dan Hugh Grant die we recentelijk aan het werk konden zien in A Very English Scandal. Grant speelt Jonathan Sachs, een gerespecteerd oncoloog voor kinderen en een toegewijde vader en echtgenoot die plots verdwijnt.

  Oscarwinnaar J.K. Simmons (Counterpart, Whiplash) krijgt een terugkerende rol in Veronica Mars, de langverwachte remake van de serie uit 2004. Simmons speelt de rol van Clyde Prickett, een ex-veroordeelde die nu werkt als fixer voor Big Dick Casablancas, de rijkste projectontwikkelaar van het stadje Neptune dat geteisterd wordt door een aantal moorden die te maken hebben met ‘spring break’. Het hoofdpersonage Veronica Mars wordt andermaal vertolkt door Kristen Bell.

  De Deense acteur Lars Mikkelsen (Ride Upon The Storm, Forbrydelsen, House Of Cards) zal in de serie Devils, met Patrick Dempsey in de hoofdrol, de rol spelen van Daniel Duval, de baas van een invloedrijke internationale firma die geheime financiële informatie publiceert.

  Dominic Cooper (Preacher, Mama Mia! Here We Go Again) gaat volgens Deadline meespelen in de nieuwe Britse comedy Peacock. Hij speelt het hoofdpersonage Andy Peacock, een physical trainer in een gym waar al de klanten geobsedeerd zijn door selfies en Instagram. Daarmee keert Cooper terug naar de Britse televisie waar hij voorheen Fleming: The Man Who Would Be Bond maakte. Hij zal de serie ook mee produceren.

  Carl Weathers, het best bekend omwille van zijn rol als Apollo Creed in de Rocky-films, krijgt een belangrijke bijrol in de eerste Star Wars live-actionserie The Mandalorian. Andere acteurs die al toegezegd zouden hebben zijn Pedro Pascal (Game Of Thrones, Narcos) die de hoofdrol krijgt en Gina Carano (Haywire, Dead Pool). The Mandalorion slaat op een inwoner van de bevolkingsgroep Mandalore tot wie ook Jango en Boba Fett behoren.

  Het vijfde en laatste seizoen van The Affair maakt een serieuze sprong in the tijd. Joanie Lockhart is nu de volwassen dochter van Alison en Cole. In het vierde seizoen is Joanie in de serie vijf jaar oud. Voor de rol van de volwassen Joanie werd Oscarwinnares Anna Paquin (True Blood, X-Men) aangetrokken. In dat laatste seizoen gaat de volwassen Joanie op zoek naar wat er gebeurde met haar moeder Alison.

  Michael Sheen die we kennen van de serie Masters Of Sex en die weldra aan de zijde van David Tennant te zien zal zijn in de apocalyptische serie Good Omens, krijgt een rol in het derde seizoen van The Good Fight, de spin-off serie van The Good Wife. Sheen speelt de doortrapte advocaat Roland Blum, een man van vele pleziertjes: seks, drugs, je noemt het maar…Een man die veel meer geïnteresseerd is in winnen dan in de wijze waarop.

  Claes Bang, de Deense acteur uit The Square, gaat de rol spelen van Sasha Mann, de nieuwe vriend van Helen in het vijfde en laatste seizoen van The Affair. Bang speelt een charismatische ster van het witte doek die de manier waarop Helen haar eigen leven zal leiden, sterk zal beïnvloeden.

  Jean Smart, die we het best onthouden hebben als de mater familias uit het tweede seizoen van Fargo, gaat op regelmatige basis meespelen in Watchmen, de nieuwe serie van Damon Lindelof over uitgerangeerde superhelden. Emmy-winnaar Smart (24, Legion) speelt de rol van een FBI-agente die een moordzaak onderzoekt.

  James Wolk (Zoo, Mad Men) krijgt ook een belangrijke rol in Watchmen, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige, iconische graphic novels. Wolk zal een jonge senator spelen uit Oklahoma. Hij vervoegt hiermee andere castleden als Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Tim Blake Nelson en Louis Gossett Jr.

  Holliday Grainger die bekend werd als de assistente van Cormoran Strike in de gelijknamige tv-serie, gaat andermaal een detective spelen in de nieuwe BBC One-serie The Capture. Hierin wordt ze belast met een zaak die haar carrière weleens voorgoed zou kunnen veranderen. Een Britse soldaat, Shaun Emery, wordt valselijk beschuldigd van een gruwelijke misdaad. Aan DI Rachel Carey de taak om zijn onschuld te bewijzen. De opnames van de zesdelige serie beginnen deze maand.

  Cate Blanchett gaat voor het eerst een grote rol spelen in een tv-serie. Het betreft hier de miniserie Mrs. America, een serie die zich afspeelt in de jaren ’70 en die gaat over de gelijkheid van rechten. In deze serie speelt ze de conservatieve Phyllis Schlafy, een vrouw die een opvallende tegenstander was het amendement voor gelijkheid van rechten. Als stem van conservatief Amerika was zij ook tegenstander van het huwelijk voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen. Het script wordt geschreven door Dahvi Waller, producent van Mad Men en Halt And Catch Fire, reeksen waarvoor hij ook enkele scenario’s schreef. Mrs. America wil laten zien hoe een van de moeilijkste culturele gevechten bijdrage heeft geleverd tot het veranderen van het politieke landschap. De opnames starten volgend jaar.

  De IJslandse acteur Ólafur Darri Ólafsson, die nu te zien is in Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, maar die we vooral kennen uit de serie Trapped, gaat de rol van Eerste Minister spelen in de achtdelige reeks The Minister. De serie volgt Benedikt Rikhardsson, een man die een unieke kijk heeft op politiek waardoor hij veel steun kreeg van de IJslandse bevolking en waardoor hij het uiteindelijk tot Premier schopte. Maar Benedikt is bipolair en dat levert de nodige problemen op voor de stabiliteit van de regering. Sommige trachten de ziekte te overwinnen, andere misbruiken ze om er zelf voordeel uit te halen. De opnames beginnen in IJsland, in de lente van volgend jaar.

  Emma Roberts heeft zich teruggetrokken uit Spinning Out, de serie over kunstschaatsster Kat Barker die ze zou gaan maken voor Netflix. Blijkbaar zou Roberts een nog interessanter voorstel hebben gehad voor een nieuwe serie. Volgens Deadline zou Lily Collins (Rules Don’t Apply, To The Bone, Les Misérables, The Mortal Instruments: City Of Bones) nu in aanmerking komen voor de rol.

  Laurence Fishburne (Black-ish, The Matrix) gaat meespelen in Rendlesham, een nieuwe achtdelige serie rond Ufo’s. Fishburne komt ook aan boord als uitvoerend producent. De serie is geïnspireerd op een incident dat plaatsgreep in een Amerikaanse vliegbasis in Rendelsham in Suffolk in 1980. Fishburne speelt Tyrone, een gepensioneerde Amerikaan die dienstdeed op de basis tijdens de Koude Oorlog.

  Steve Carell, die we in november aan het werk zien in de bioscoop in Beautiful Boy, keert terug naar het kleine scherm, zijn eerste rol sinds zijn optreden in The Office. Carell krijgt de mannelijke hoofdrol aan de zijde van Reese Witherspoon en Jennifer Aniston in de nog titelloze ‘morning show’ serie van Apple. De serie geeft ons een ‘inside look’ in de levens van de mensen die elke dag Amerika proberen wakker te maken met hun dagelijkse ‘morning show’. Carell speelt Mitch Kessler, een van de presentators die het moeilijk heeft met het wisselende medialandschap.
  Wie ook aan de cast werden toegevoegd zijn Billy Crudup (Gypsy, Almost Famous), Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror), Nestor Carbonell (Bates Motel, Lost) en Mark Duplass (Togetherness). Crudup speelt Cory Ellison, de baas van de nieuwsafdeling, terwijl Mbatha-Raw in de huid kruipt van Hannah Shoenfeld, de charmante talentscout. Carbonell speelt dan weer Yanko Flores, de weerman die ervan overtuigd is dat meteorologie zuivere poëzie is. Duplass tot slot, is Chip Black, de uitvoerende producent van de show.

  Emma Thompson is gestart met de opnames van Years And Years, een nieuwe zesdelige serie die ze zal maken voor BBC One. Thompson speelt Vivian Rook, een beroemdheid die in de politiek is gestapt en die met haar controversiële meningen Engeland verdeeld heeft. Het verhaal, geschreven door Russell T. Davies (A Very English Scandal), focust zich op de doorsneefamilie Lyons die over een periode van 15 jaar de wereld voorgoed zou kunnen veranderen. Andere rollen zijn voor Jessica Hynes, Rory Kinnear, Ruth Madeley, T’Nia Miller, Anne Reid en Russell Tovey.

  Zosia Mamet, wiens laatste rol die van Shoshanna Shapiro was in Girls, krijgt een rol aan de zijde van Laura Linney en Ellen Page in het vervolg op Tales Of The City uit 1993, een tiendelige serie die gebaseerd is op de boeken van Armistead Maupin. Na 25 jaar keert Mary Ann (Laura Linney), terug naar San Francisco waar ze herenigd wordt met haar dochter Shawna (Page), haar ex Brian (Paul Gross) en haar excentrieke vrienden die ze in haar zoektocht naar een carrière, heeft achtergelaten. Mamet speelt een vriendin van Shawna.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems