1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 13/09/2019

  Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education) (zie foto) gaat als de Britse Eerste Minister Margaret Thatcher meespelen in het vierde seizoen van The Crown, dat momenteel in productie is. Het derde seizoen waarin we voor het eerst Olivia Coleman zien als Koningin Elizabeth II, gaat op 17 november in première op Netflix.

  Volgens Variety gaat Will Poulter (Bandersnatch, Midsommar, The Revenant, The Maze Runner) een van de hoofdrollen spelen in de serie Lord Of The Rings. Over de inhoud en de rol die Poulter gaat spelen is niets bekend. Een twitterbericht leert ons wel dat de serie zich zal afspelen in ‘the second age’, de periode waarin de ‘rings of power’ hun opwachting maakten. M.a.w. in de periode die de films net voorafgaat.

  Darren Criss, die de prijzen voor zijn vertolking in American Crime: The Assassination Of Gianni Versace, aan elkaar reeg, gaat opnieuw samenwerken met Ryan Murphy. De serie waarvoor Criss ook de taak van uitvoerend producent op zich zal nemen, zal Hollywood heten en moet een eerbetoon worden aan de ‘Golden Age of Tinseltown’. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’40 en zou op Netflix te zien zijn in mei 2020.

  Joseph Gordon-Levitt (Snowden, Don Juan) gaat de hoofdrol spelen in de half uur durende comedy Mr. Corman. Gordon-Levitt gaat de serie ook schrijven, regisseren en produceren. Het hoofdpersonage is een leraar in de San Fernando Valley die nog steeds op zoek is naar volwassenheid.

  Jenna Coleman, die we vooral kennen als Koningin Victoria uit de serie Victoria, gaat in The Serpent de rol spelen van Marie-Andrée Leclerc, de echtgenote van het hoofdpersonage Charles Sobrhaj, vertolkt door Tahir Rahim. Wie ook nog meespelen zijn Billy Howle (MotherFatherSon) en Ellie Bamber (Les Misérables, Nocturnal Animals). Howle speelt de rol van Herman Knippenberg, de jonge Nederlandse diplomaat die gezworen heeft Sobrhaj, die verdacht wordt van 20 moorden, te laten arresteren. Bamber speelt zijn echtgenote Angela.

  Veteraan Chris Cooper (22.11.63, Adaptation, American Beauty) gaat aan de zijde van Janelle Monáe meespelen in het tweede seizoen van Homecoming, de serie van Mr. Robot-bedenker Sam Esmail. Cooper zal Leonard Geist spelen, een excentrieke plantkundige die meer in zijn serres zit dan in de vergaderzaal van de company die hij oprichtte.

  Sophie Rundle (Bodyguard, Gentleman Jack, Peaky Blinders) en Martin Compston (In The Line Of Duty) spelen de hoofdrollen in de vijfdelige thriller The Nest, geschreven door Nicole Taylor, de scenariste van de hit Three Girls. Rundle en Compston spelen respectievelijk Emily en Dan, een koppel dat alles heeft wat ze willen, behalve een baby. Toevallig ontmoeten ze de 18-jarige Kaya die bereid is om dienst te doen als leenmoeder.

  Viola Davis (How To Get Away With Murder, Fences, Widows) gaat Michelle Obama spelen in First Ladies, een anthologieserie over een aantal invloedrijke ‘first ladies’ die neerstreken in het Witte Huis. Het eerste seizoen zou zich focussen op de levens van Michelle Obama, Eleanor Roosevelt en Betty Ford.

  Kathryn Hahn (Transparent), Kat Dennings (2 Broke Girls), Randall Park (Fresh Off The Boat) en Emily VanCamp (Revenge) werden toegevoegd aan de cast van WandaVision, de serie die Disney+ gaat maken rond Scarlet Witch en Vision. Dennings, Park en Van Camp hernemen hun rollen die ze eerder speelden in Thor (Dennings), Ant-Man And The Wasp (Park) en Captain America: Civil War (VanCamp). Hahn daarentegen zal een compleet nieuw personage spelen. Elizabeth Olsen en Paul Bettany spelen de hoofdrollen.

  Hugh Laurie, die we kennen uit House M.D. en The Night Manager, gaat een onder vuur liggende politicus spelen in de vierdelige thriller Roadkill van scenarist David Hare (The Hours, The Reader, Collateral). Laurie speelt Peter Laurence, een charismatische minister van de Conservative Party. Laurence ligt onder vuur omwille van onthullingen over zijn privéleven, maar blijft desalniettemin onverstoord en schaamteloos verdergaan met het nastreven van zijn ambities. Hoewel de serie niets te maken heeft met de Britse Eerste Minister Boris Johnson, zullen er ongetwijfeld parallellen worden getrokken.

  John C. Reilly (Holmes & Watson, The Brothers Sisters, Stan & Ollie) gaat in de serie over de Los Angeles Lakers die gebaseerd is op het boek ‘Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s’ de rol spelen van Lakers-eigenaar Jerry Buss, een selfmade miljonair die van het in problemen verkerende team een superteam maakte dat zowel in de media als bij het publiek erg geliefd was. Reilly vervangt de eerder gecaste Michael Shannon.

  Ewan McGregor gaat opnieuw Obi-Wan Kenobi spelen in de gloednieuwe live-action serie die Disney+ gaat opzetten rond de fameuze Jedi-legende. De scenario’s zouden al allemaal geschreven zijn zodat de opnames verwacht worden begin volgend jaar. Er is weliswaar nog geen titel en ook over de cast & crew is er nog niets bekend.

  Brenda Blethyn beter gekend als Vera Stanhope uit de detectiveserie Vera, krijgt de hoofdrol in de sitcom Kate And Kolo. Blethyn speelt Kate, de bazin van een ouderwets café die een vriendschapsrelatie aanknoopt met de asielzoekende Afrikaanse dokter Kolo, gespeeld door Jimmy Akingbola.

  Carmen Ejogo (Selma, True Detective, The Girlfriend Experience) en Isiah Whitlock Jr. (The Wire) krijgen een rol naast Bryan Cranston (Breaking Bad) in Your Honor, de miniserie die gebaseerd is op het Israëlische drama Kvodo. De serie wordt geschreven door o.a. Peter Moffat, die een BAFTA won voor Criminal Justice, de basis voor de HBO-serie The Night Of. Ejogo speelt Lee Delamere, een pientere advocate die werkt voor een vermogend advocatenkantoor. Whitlock speelt Charlie, de jarenlange en beste vriend van rechter Michael Desiato (Bryan Cranston).

  Andrew Scott, die onlangs te zien was als de verliefde priester in Fleabag en die we ook kennen als Professor Moriarty uit Sherlock, gaat meespelen in His Dark Materials. Hij zal Kolonel John Parry vertolken, het personage dat ook gekend is als Jopari en dat ook te zien zal zijn in het tweede seizoen.

  Kate Mara (House Of Cards, Pose) gaat de hoofdrol spelen in A Teacher, de serie die gebaseerd is op de film van Hannah Fidell uit 2013. De serie gaat over de complexiteit en de gevolgen van een ‘verboden’ relatie tussen een lerares en een van haar leerlingen. Fidell zal de serie zelf schrijven en regisseren.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems