1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 22/12/2019

    Olivia Colman (zie foto), de gevierde actrice uit The Crown, The Favourite en Fleabag, krijgt de vrouwelijke hoofdrol in de miniserie Landscapers, een serie rond de real-life killers Susan en Christopher Edwards, een zachtaardige en gemanierd koppel dat de lichamen van hun slachtoffers verborg in hun tuin. Colman speelt Susan, maar wie haar echtgenoot zal spelen is nog niet geweten. Wat wel bekend is – en dat maakt dit project alleen maar spannender – is dat Alexander Payne (Downsizing, Sideways, Nebraska) de serie zal regisseren.

    Lily James die te zien was in o.a. Downton Abbey en Baby Driver, krijgt de hoofdrol in The Pursuit Of Love, naar de klassieker van Nancy Mitford uit 1945. De driedelige miniserie wordt geschreven en geregisseerd door actrice Emily Mortimer. Het verhaal gaat over de Britse ‘upperclass’ tussen WO I en WO II.

    Woody Harrelson (True Detective, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Venom, Midway) en Justin Theroux (The Leftovers, Mulholland Drive, Maniac, The Girl On The Train) spelen de hoofdrollen in de vijfdelige HBO-miniserie The White House Plumbers. Het verhaal is waar gebeurd en gebaseerd op het boek Integrity en publieke bekentenissen. E. Howard Hunt (Harrelson) en G. Gordon Liddy (Theroux) orkestreerden in 1972 de inbraak in het hoofdkantoor van de Democratische Partij in de Watergatebuilding. Zij werden veroordeeld voor verraad, diefstal en het plaatsen van afluisterapparatuur.

    David Tennant (Jessica Jones, Broadchurch, Doctor Who) gaat Phileas Fogg spelen in de Jules Verne-verfilming Around the World in 80 Days. Hij en z’n assistent krijgen het gezelschap van een beginnend journaliste die verslag uitbrengt van deze buitengewone reis. De opnames gaan van start in februari in Zuid-Afrika en Roemenië. Tennant gaat verder ook nog de bekende Schotse seriemoordenaar Dennis Nilsen spelen in de driedelige miniseries Des. Van 1978 tot 1983 vermoordde Nilsen minstens 15 mannen en jongens. Hij overleed vorig jaar in de gevangenis. Zijn tegenspelers worden Jason Watkins (The Crown) en Daniel Mays (Line Of Duty, Temple).

    Iwan Rheon, die bij het grote publiek bekend werd als de verschrikkelijke Ramsay Bolton uit Game Of Thrones, zal in het derde seizoen van American Gods een leprechaun spelen die Liam Doyle heet. Hoewel er nog niet veel bekend is over het personage, staat zijn karakter omschreven als charmant en goed van inborst. Verder kregen in dit derde seizoen ook Marilyn Manson en Danny Trejo een belangrijke rol toegewezen. American Gods is bij ons nog niet te zien.

    Zoe Kazan (The Deuce, Ruby Sparks, The Big Sick, Olive Kitteridge) en Adrian Grenier (Entourage) spelen een hoofdrol in Clickbait, een achtdelige Netflix-thriller die wil nagaan hoe onze gevaarlijkste en oncontroleerbare impulsen gevoed worden door de sociale media. Een van de showrunners, Tony Ayres, was in een ver verleden ook de uitvoerende producent van uitstekende series als The Slap en Seven Types Of Ambiguity.

    Dane DeHaan (Valerian And The City Of A Thousand Planets, The Amazing Spider-Man 2, Kill Your Darlings, The Place Beyond The Pines, Lawless) krijgt een van de hoofdrollen naast Julianne Moore en Clive Owen in Lisey’s Story, de miniserie geschreven en geproduceerd door Stephen King. DeHaan speelt Jim Dooley, een grote fan van Scott’s (Owen) boeken die er sterk op aandringt dat zijn niet-gepubliceerde werk aan de wereld wordt vrijgegeven. Joan Allen (The Family, Luck) gaat dan weer Amanda spelen, de oudste zus van Lisey.

    Oscar en Emmy-winnares Holly Hunter (Succession, Here And Now) gaat aan de zijde van Ted Danson de vrouwelijke hoofdrol spelen in een nog ongetitelde komedie die geschreven wordt door het team van 30 Rock en Unbreakable Kimmy Schmidt. Danson speelt een rijke businessman die voor alle verkeerde redenen burgemeester wordt van Los Angeles. Hunter speelt een liberaal raadslid dat helemaal niet opgezet is met de nieuwe burgemeester.

    Emmy-winnaar Margo Martindale (The Americans, Sneaky Pete) gaat Lucianne Steinberger Goldberg spelen in Impeachment: American Crime Story, het derde seizoen van de prijswinnende franchise serie over het Monica Lewinsky-schandaal. Goldberg was een auteur en literaire agent die bevriend raakte met Linda Tripp en haar adviseerde om de privégesprekken van Lewinsky op te nemen.

    Harrison Ford gaat op 77-jarige leeftijd zijn debuut maken als hoofdrolspeler in een tv-serie. Hoewel productiefirma Annapurna TV geen commentaar gaf, zou Ford de rol spelen van Michael Peterson in The Staircase, een dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige documentaire serie uit 2004 die te zien is bij Netflix. Peterson was volgens de politie verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw. Hijzelf beweerde dat ze van de trap gevallen was, de politie hield het bij moord.

    Oscarwinnares Mira Sorvino (Condor, Falling Skies) en Rory Culkin (City On A Hill, Castle Rock) krijgen een bijrol in de Quibi-serie Emma. De serie vertelt de donkere reis van een jonge vrouw die onder mysterieuze omstandigheden zwanger werd. Mary Harron (American Psycho, Alias Grace) is momenteel bezig met de opnames van de serie.











  • Naar het overzicht van nieuwsitems