1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 9/02/2020


  Sam Claflin
  (Peaky Blinders, The Hunger Games) speelt aan de zijde van Riley Keough (The Girlfriend Experience, Mad Max: Fury Road, Under The Silver Lake) de mannelijke hoofdrol in de serie Daisy Jones And The Six, een twaalfdelig muzikaal drama over de opkomst en de plotse ondergang van een bekende rockband uit de jaren ’70. Claflin speelt Billy Dunne, de charismatische frontman van de groep.

  Sinds hij bekend werd dankzij de serie Parks & Recreation, was Chris Pratt (Guardians Of The Galaxy, Jurassic World, Avengers: Endgame) hoofdzakelijk te zien in grote bioscoopfilms. Deadline weet nu echter te melden dat Pratt terugkeert naar het kleine scherm voor de serie The Terminal List waarin hij een Navy SEAL gaat spelen. Bij zijn terugkeer van een missie lijdt onze protagonist aan serieus geheugenverlies. Hij kan zich niets meer herinneren, ook niet de impact en verantwoordelijkheid die hij had in de missie. Hij gaat uit op onderzoek, maar merkt al vlug dat er achter de schermen duistere krachten aan het werk zijn. De serie werd geschreven en wordt geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer, Southpaw).

  Viola Davis (How To Get Away With Murder, Widows) gaat Michelle Obama spelen in de serie First Ladies. De serie gaat over het persoonlijke en politieke leven van de ‘first ladies’. In het eerste seizoen komen Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle Obama aan bod.

  Na zijn optreden als Robert Shapiro in American Crime Story: The People VS O.J. Simpson, zal John Travolta (zie foto) andermaal te zien zijn in een tv-serie. In Die Hart speelt hij de compleet geschifte baas van de grootste school voor actiehelden. Precies daar volgt Kevin Hart (Jumanji: Welcome to the Jungle, The Upside, Ride Along I, II en III, Get Hard) zijn opleiding want hij heeft een aanbieding gehad van een bekende regisseur om de hoofdrol te spelen in een actieprent.

  Tom Hiddleston (Thor, The Night Manager) gaat de hoofdrol spelen in White Stork, een politieke thriller van de producers van Sex Education. Hiddleston speelt de rol van politicus James Cooper, wiens parlementaire ambities en persoonlijk leven worden gedwarsboomd wanneer hij het onderwerp is van een doorlichtingsproces.

  Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy, Birdget Jones’ Baby) keert na de miniserie The Truth About The Harry Quebert Affair, terug naar het tv-scherm met de serie Ways And Means, een politieke reeks waarin Dempsey een zwaar ontgoochelde politicus speelt die in het geheim samenwerkt met een idealistische jonge politica van de oppositie. Samen zullen ze proberen de Amerikaanse politiek te redden.

  Rifka Lodeizen (Overspel, Felix, Judas) gaat een van de hoofdrollen spelen in Lieve Mama, een Videoland-serie naar het boek van Esther Verhoef. Lodeizen speelt Helen, moeder van drie tieners en getrouwd met Werner. Wanneer bij een inbraak in hun huis Werner gewond raakt, schiet Helen de indringer dood. Ondertussen gaat een jongen die buiten de wacht hield, op zoek naar zijn kompaan.

  Toni Collette (Unbelievable, Knives Out, Hereditary) gaat een van de hoofdrollen spelen in Pieces Of Her, naar het gelijknamige boek van Karin Slaughter. Collette speelt in deze nieuwe Netflix-serie Laura, de moeder van het hoofdpersonage Andy Oliver, een 30-jarige vrouw, die naar aanleiding van een gewelddadige gebeurtenis waarbij haar moeder betrokken is, doorheen Amerika reist op zoek gaat naar antwoorden…

  J.K. Simmons (Whiplash, Counterpart) en Bruce Dern (Nebraska, Once Upon A Time In Hollywood) zullen te zien zijn in het vierde en laatste seizoen van de advocatenserie Goliath. In dit seizoen behandelt Billy McBride (Billy Thornton) een zaak rond een globale crisis die een impact heeft op een volledige generatie. Simmons speelt de rol van George Zax, hoofd van een van de grootste farmaceutische bedrijven. Dern speelt dan weer Frank, de oudere broer van George en het wetenschappelijk genie van de familie.

  Margarita Levieva (Revenge, The Deuce, The Blacklist) gaat de hoofdrol spelen in In From the Cold, een achtdelige internationale spionageserie voor Netflix. Tijdens haar Europese vakantie met haar dochter, wordt het leven van Jenny, een Amerikaanse alleenstaande moeder op zijn kop gezet wanneer ze opnieuw geconfronteerd wordt met haar verleden als Russische spion. Het blijkt immers dat iemand precies zoals haar te werk gaat in het ombrengen van onschuldige slachtoffers. Jenny wordt gedwongen zelf op zoek te gaan naar de misdadiger.

  Lily Rabe (American Horror Story) krijgt volgens Deadline een terugkerende rol in The Underground Railroad, de nieuwe serie van Barry Jenkins (If Beale Street Could Talk, Moonlight). Het verhaal gaat over de jonge Cora, een slavin die werkt op een katoenplantage in Georgia. Rabe speelt de rol van Ethel Wells.

  Betty Gilpin, de blonde stoot die we kennen uit GLOW, gaat Ann Coulter spelen in Impeachment: American Crime Story. Coulter is een Amerikaanse columniste en publiciste. Ze staat bekend om haar behouden standpunten en is lid van de Republikeinse Partij. Haar eerste boek 'High Crimes and Misdemeanors: The Case Against Bill Clinton' kwam uit in 1998. Hierin pleit ze voor het aftreden van toenmalig president Bill Clinton.

  Katey Sagal (Sons Of Anarchy, Married With Children) werd aangezocht om de rol van advocate te spelen in Rebel, een serie die gebaseerd is op het leven van Erin Brockovich. Het hoofdpersonage in deze nieuwe potentiële serie is Annie ‘Rebel’ Bello, een advocate zonder diploma.

  Ray Donovan‘s Eddie Marsan gaat de rol van een gangsterbaas spelen in The Power, een thrillerdrama dat geregisseerd wordt door Reed Morano (The Handmaid’s Tale) en gebaseerd is op het feministische sf-boek van Naomi Alderman. In The Power hebben alle vrouwelijke tieners in de wereld de kracht om mensen te elektrocuteren. De serie volgt verschillende personages: Allie, een kwetsbaar weeskind; Roxy, de dochter van een gangsterbaas; Tunde, een journaliste uit Nigeria en Margot, een opkomende politica.

  Chris Evans (Captain America, Knives Out), Michelle Dockery (Downton Abbey, Godless), Cherry Jones (Transparent, 24) en Pablo Schreiber (American Gods, Orange Is The New Black) zijn binnenkort te zien in Defending Jacob, een misdaadserie die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller uit 2012 van William Landay. Morten Tyldum (The Imitation Game, Headhunters) zal dit verhaal over een ouderpaar dat het opneemt voor hun 14-jarige zoon die beticht wordt van de moord op een klasgenoot, regisseren.

  Luke Evans (The Alienist) gaat de hoofdrol spelen in het ITV-misdaaddrama The Pembrokeshire Murders. De driedelige miniserie over de klopjacht naar een gevoelloze seriemoordenaar is gebaseerd op het boek 'Catching the Bullseye Killer’. In dit waar gebeurde verhaal zal Evans de rol spelen van ‘Senior Investigating Officer’ Steve Wilkins, samen met journalist Jonathan Hill, de auteur van het boek.

  Malin Akerman (Billions) en Betsy Brandt (Breaking Bad) zullen te zien zijn in de anthologieserie Soulmates. Daarmee vervoegen ze de eerder gecaste Sarah Snook (Succession) en David Costabile (Billions, Breaking Bad). De serie speelt zich af 15 jaar in de toekomst. De wetenschap heeft een ontdekking gedaan die het leven van iedereen op deze planeet ingrijpend zal veranderen. Zes verschillende verhalen over het vinden van de eeuwige liefde, allemaal verschillend van toonaard.

  Suranne Jones (Scott & Bailey, Dr. Foster, Gentleman Jack) heeft een drukke agenda. Nadat we eerder al meldden dat ze meespeelt in een serie over de (illegale) wereldkampioene boks Jane Couch, werd nu ook bekend gemaakt dat ze DCI Amy Silva zal spelen in de zesdelige BBC-thriller Vigil, van de makers van Line Of Duty en Bodyguard. Wanneer een Schotse vissersboot op een mysterieuze wijze verdwijnt en er een dode valt aan boord van een nucleaire onderzeeër, ontstaat er een conflict tussen de politie enerzijds en de Navy en de Britse Geheime Dienst anderzijds. In de andere rollen zien we o.a. Rose Leslie, Martin Compston en Gary Lewis.

  Dean Norris die Hank speelde in Breaking Bad, zal te zien zijn in het vijfde seizoen van Better Call Saul, dat te zien is vanaf februari. Norris zal opnieuw in de hoedanigheid van DEA Agent Hank Schrader te zien zijn in twee afleveringen.

  Kad Merad en Jean Reno spelen de hoofdrollen in Your Honor, een Franse remake van de Israëlische serie uit 2017, Kvodo. De serie volgt de gerespecteerde rechter Richard Altman (Merad) die z’n leven verstoord ziet worden wanneer z’n zoon vluchtmisdrijf pleegt. Hij pusht zijn zoon om zich aan te geven, maar komt er dan achter dat het slachtoffer de zoon is van een maffiabaas (Reno). De opnames starten in de lente.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems