1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 20/05/2020

  Het tweede seizoen van The Mandalorian heeft alweer een grote naam aan zijn cast toegevoegd. Dit keer viel de keuze op Timothy Olyphant, de acteur die onsterfelijk werd dankzij Deadwood en die ook te zien is in Santa Clarita Diet en binnenkort in Fargo s4. Over hoeveel episodes het gaat en welke rol hij zal spelen is niets bekend. Olyphant vervoegt daarmee Temuera Morrison (die Bobba Fett zal spelen) en Rosario Dawson (zie verder).

  Kal Penn (Harold & Kumar) gaat de rol van Emin Grigoryan spelen in Clarice, de spin-off van The Silence Of The Lambs. Andere acteurs die aan de reeds aangekondigde cast (Rebecca Breeds (Pretty Little Liars, The Originals), Lucca De Oliveira (SEAL Team) en Devyn A. Tyler (The Purge)), werden toegevoegd zijn Michael Cudlitz (The Walking Dead) en Nick Sandow (Orange Is The New Black). Grigoryan is een agent met een diploma in bibliotheekwetenschappen. Hij is een voormalig curator van het Smithsonian museum en is dus een expert in alles wat te maken heeft met archivering. De serie speelt zich af in 1983, zes maanden na de gebeurtenissen in The Silence Of The Lambs.

  Queen Latifah
  , recentelijk te zien in Hollywood, gaat de hoofdrol spelen in de remake van The Equalizer. Een echte remake is het niet, meer een eigen interpretatie van de cultserie met Edward Woodward in de hoofdrol. Latifah speelt Robyn, een enigmatische vrouw met een mysterieus verleden die haar gaven gebruikt om mensen te helpen die geen uitweg meer weten. Wie ook meespeelt is Chris Noth (Sex And The City). Hij speelt een CIA-directeur die een vader-dochter relatie heeft met Robyn.

  Chris Pratt (Guardians Of The Galaxy, Jurassic World, Avengers: Endgame) speelt de hoofdrol in The Terminal List, een serie die geregisseerd is door Antoine Fuqua (The Magnificent Seven waarin Pratt ook te zien was). Pratt speelt een Navy SEAL die met zijn ganse peloton in een hinderlaag liep. The Terminal List zal te zien zijn op Amazon Prime Video.

  Jean Smart (Watchmen, Fargo, 24) gaat meespelen in een comedy van HBO Max. De serie heeft nog geen titel, maar wel weten we dat Smart de rol zal spelen van een Las Vegas diva.

  Carrie Coon, die we recentelijk aan het werk zagen in Fargo s3 en The Leftovers, gaat een van de hoofdrollen spelen in The Gilded Age, het negen episodes tellende nieuwe drama van Julian – Downton Abbey – Fellowes. Coon vervangt Amanada Peet die aanvankelijk voor de rol was gecast. Door de coronapandemie zijn de opnames uitgesteld tot de herfst (ze hadden normaal moeten doorgaan in de lente) wat ervoor zorgde dat Peet niet langer beschikbaar was.

  Acteur Aidan Turner (Poldark) gaat de rol van Leonardo da Vinci spelen in een nieuwe serie die Leonardo zal heten. De serie werd bedacht door Frank Spotnitz (The Man In The High Castle, The X-Files, Medici) en Steve Thompson (Vienna Blood, Sherlock, Deep State). Verder zien we ook nog Freddie Highmore (Bates Motel, The Good Doctor) in de rol van detective Stefano Giraldo.

  Noah Wyle (The Librarian, Falling Skies) gaat de hoofdrol spelen in een reboot van de cultserie Leverage uit 2008. Andere acteurs zoals Beth Riesgraf, Gina Bellman, Christian Kane en Aldis Hodge hernemen hun rollen. De enige die ontbreekt is Timothy Hutton. Wyle speelt wel een nieuw personage. Leverage gaat over een groep ex-misdadigers die hun specifieke vaardigheden inzetten om onrechtvaardigheden gepleegd door de overheid of grote bedrijven t.o.v. gewone burgers, recht te zetten.

  Sinds het succes van Big Little Lies, is Nicole Kidman (zie foto) niet meer van het tv-scherm weg te denken. Naast de drie series die in postproductie zijn (The Undoing, The Expatriates en Nine Perfect Strangers) gaat Kidman ook een van de hoofdrollen spelen in Pretty Things, een serie naar het nog te verschijnen boek van Janelle Brown.
  Het verhaal gaat over een oplichtster en een rijke erfgename wiens paden elkaar kruisen. Kidman is ook uitvoerend producent net als Handmaid’s Tale-regisseur Reed Moreno. Of deze laatste ook zal regisseren is niet bekend. Net als de naam van Kidman’s tegenspeelster…

  Russell Tovey die opviel in Years & Years, gaat de hoofdrol spelen in The Sister, een nieuw drama dat geschreven werd door Luther-scenarist Neil Cross. Tovey speelt de rol van Nathan, een man met een verleden dat hij het liefst voor zichzelf houdt. Wanneer plots een niet welgekomen personage uit zijn verleden voor zijn deur staat met choquerend nieuws brengt dat een serie van catastrofale beslissingen teweeg. De serie die vroeger de titel Because The Night meedroeg, telt vier afleveringen. De rol van de man met het slechte nieuws wordt gespeeld door Bertie Carvel (Doctor Foster).

  Rosario Dawson, nu op Telenet te zien in Briarpatch, gaat meespelen in het tweede seizoen van The Mandalorian, de succesvolle serie van Disney+. Dawson gaat Ahsoka Tano spelen, een live-action versie van het personage dat eerder te zien was in de animatieseries Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels. • Naar het overzicht van nieuwsitems