1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 4/07/2020


  Lesley Manville
  , de Britse actrice die schitterde in Phantom Thread en in de komedie Mum, gaat in het vijfde en laatste seizoen van The Crown de rol spelen van Princess Margaret. Hiermee treedt ze in de voetsporen van Helena Bonham Carter en Vanessa Kirby die de prinses vertolkten in eerdere seizoenen. Imelda Staunton werd eerder al gecast als Koningin Elizabeth II.

  Mahershala Ali, die we kennen van Oscarwinnaars Moonlight en The Green Book en van het derde seizoen van True Detective, gaat in de nieuwe HBO-serie Unruly de rol spelen van Jack Johnson, de eerste zwarte bokser die wereldkampioen werd in de klasse van de zwaargewichten. De serie is gebaseerd op de documentaire Unforgivable Blackness: The Rise And Fall Of Jack Johnson.

  Luke Evans die we binnenkort aan het werk kunnen zien in The Alienist: Angel Of Darkness, gaat een van de negen klanten spelen die afgezakt zijn naar het wellnessoord van directeur Nicole Kidman om er een complete stressreiniging te ondergaan. Nine Perfect Strangers is net als Big Little Lies gebaseerd op het boek van Lian Moriarty. David E. Kelley, de scenarist van Big Little Lies, staat ook hier in voor het script.

  Na meer dan een decennium gaat Michael Keaton (The Founder, Birdman, Spotlight) meespelen in de serie Dopesick, een serie die bedacht en geschreven wordt door Danny Strong (Empire). De serie gaat over de opioïden-crisis (zware pijnstillers) die Amerika momenteel teistert. Keaton speelt een meelevende en vriendelijke schooldokter die een beetje verloren raakt in de crisis, gezien zijn banden met de farmaceutische industrie. De serie zal geregisseerd worden door Barry Levinson die we uiteraard kennen van Rainman, maar die ook geëngageerde films maakte als Wag The Dog en de TV-films The Wizard Of Lies en Paterno.

  Ben Whishaw, die een Globe én een Emmy won voor zijn vertolking in A Very English Scandal, gaat de hoofdrol spelen in This Going To Hurt, naar de memoires van Adam Kay. Het hoofdpersonage – een fictieve versie van Kay – werkt zich doorheen de hospitaalhiërarchie, van junior tot senior. In de serie zien we hoe de dokter zijn privéleven probeert te redden want hij gaat gebukt onder erg veel stress: een werkweek van meer dan 97 uren, de talrijke beslissingen over leven en dood en een loon dat niets voorstelt, zelfs de parkeermeter van de hospitaalparking krijgt meer geld dan hem.

  Dakota Johnson (zie foto), die wereldberoemd werd met de Fifty Shades-trilogie, maar ook te zien was in het betere werk zoals Suspiria, A Bigger Splash, Bad Times At The El Royale en The Peanut Butter Falcon, gaat de hoofdrol spelen in Rodeo Queen, een mockumentary over wat er achter de schermen gebeurt van de competitieve rodeo missverkiezing. De serie werd bedacht door Christy Hall, die recentelijk ook verantwoordelijk was voor I Am Not Okay With This.

  Keira Knightley gaat een van de hoofdrollen spelen in The Other Typist, een serie die geschreven en geproduceerd wordt door Ilene Chaiken (The L Word: Generation Q, Empire, The L Word), die ook showrunner wordt. De reeks speelt zich af in New York, tijdens de drooglegging. Rose Baker werkt als typiste bij de politie. Vaak is ze de enige aanwezige vrouw tijdens verhoren en ook al moet ze een keur aan gruwelijke details aanhoren, zodra ze de ondervraagruimte verlaat, behoort ze weer tot het zwakke geslacht. En hoewel de tijden veranderen houdt Rose zich vast aan het ouderwetse beeld van de bescheiden, verzorgende vrouw. Als er een nieuwe typiste op het bureau arriveert, laat Rose zich door deze mooie, vooruitstrevende Odalie meenemen naar de clandestiene nachtclubs waar deze zich thuis voelt. Rose ‘s fascinatie voor Odalie verandert achter al snel in een obsessie die ze misschien nooit meer te boven zal komen.

  Na hoofdrollen in American Crime Story en Hollywood, zal Darren Criss binnenkort te zien zijn in Royalties, een nieuwe serie van Quibi. In de serie speelt hij de helft van een beginnend songwritersduo dat probeert de aandacht van de muziekindustrie voor zich te winnen. Criss is naast acteur ook de scenarist en bedenker van de serie en de componist van de 10 nieuwe originele songs. De serie werd geregisseerd door Amy Heckerling, bekend van Fast Times At Ridgemont High, National Lampoon’s European Vacation, Look Who’s Talking en Clueless.


  Kaitlyn Dever (Unbelievable, Beautiful Boy, Booksmart) en Joey King (The Act) gaan meespelen in de comedy The Wildest Animals In Griffith Park van Tyler Nilson en Michael Schwartz, de regisseurs van The Peanut Butter Falcon, een film die zomaar eventjes 21 prijzen won, waaronder de Publieksprijs op het Festival van Deauville. De serie is gebaseerd op de ervaringen die het duo had toen ze stiekem in een park leefden voor de opnames van The Peanut Butter Falcon. Actrice Margot Robbie (The Wolf Of Wall Street, Once Upon A Time In Hollywood, Bombshell) zal de serie produceren.

  Bill Murray en Dave Franco spelen de hoofdrollen in de Quibi-serie The Now. Franco speelt een man die zijn leven compleet wil veranderen wanneer hij ontdekt dat hij afstamt van een familie waarin zelfmoorden schering en inslag zijn. Hij besluit voortaan nog enkel ‘in het heden’ (‘the now’) te leven en doet een beroep op een mondige therapeut (Bill Murray) en zijn vrienden om hem hierbij de helpen. The Now is te zien vanaf 13 juli.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems