1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 30/07/2020

  Veteraan Terence Stamp (The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert, Far From The Madding Crowd) gaat in het tweede seizoen van His Dark Materials de rol spelen van Giacomo Paradisi, de drager van ‘The Subtle Knife’. Dit is Stamp’s eerste tv-optreden sinds zijn rol in Smallville (2003-2011).

  Naast Shining Girls en Candy (zie verder)is Elisabeth Moss ook nog bezig met Black Match, een anthologieserie waarin ze niet alleen zal meespelen maar die ze ook zal produceren. De serie speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles en wordt omschreven als een psychoseksuele neo-noir. De pilootaflevering wordt geregisseerd door veteraan Mike Barker (The Handmaid’s Tale, Fargo, Versailles, Broadchurch).

  Jared Harris (Chernobyl) gaat de hoofdrol spelen in de vijfdelige miniserie The Beast Must Die, naar het boek uit 1938 van Nicholas Blake (de alias van Cecil Day-Lewis, de vader van acteur Daniel Day-Lewis). Het verhaal gaat over een rouwende moeder die binnendringt in het leven van de man die zij verantwoordelijk acht voor de dood van haar zoon. Andere acteurs zijn Cush Jumbo (The Good Wife) en Billy Howle (MotherFatherSon).

  Dougray Scott (Mission: Impossible 2, Batwoman, The Replacement) speelt Ray Lennox in Crime, een serie die geschreven wordt door Irvine Welsh (Trainspotting). Lennox is een detective die op zoek gaat naar een verdwenen schoolmeisje terwijl hij zijn cocaïneverslaving en mentale depressie tracht te overwinnen.

  Elisabeth Moss is zonder twijfel een van de populairste actrices van het moment. Zo gaat ze ook meespelen in Shining Girls, een serie die ze zelf ook gaat produceren. Het verhaal gaat over een journaliste die na een brutale aanranding haar leven terug op de rails probeert te krijgen. Haar leven neemt een wending aan en voor ze het beseft heeft ze een nieuwe missie: de zoektocht naar haar aanrander.

  Verder gaat ze ook de hoofdrol spelen in de nieuwe serie Candy, geschreven door Robin Veith, die als scenarist meewerkte aan The Act en Mad Men waarin Moss ook te zien was. Moss speelt de Texaanse huismoeder Candy Montgomery, een ogenschijnlijk doodnormale vrouw die schuldig bevonden werd aan de moord met een bijl op haar buurvrouw. Het scenario is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

  Terrence Howard (Empire), die op het punt stond te stoppen met acteren, heeft een uitzondering gemaakt voor één serie. Hij was ondersteboven van het script van Delta Blues en kon de gelegenheid om dit verhaal te vertellen niet laten voorbijgaan.
  Het verhaal begint in 1903 in de Mississippi Delta. Daar hoorde een zekere W.C. Handy, die vaak omschreven wordt als de vader van de blues, voor het eerst de geluiden van een eenzame bluesman… Howard, die ook de regie zal voeren, krijgt het gezelschap van Evan Ross (Star). De rol van Handy moet nog gecast worden.

  Sean Bean – bekend als Ned Stark uit Game Of Thrones – gaat in het tweede seizoen van Snowpiercer de mysterieuze Mr. Wilford spelen, de ontwerper van de eeuwig voortrazende trein.

  Lucy Liu (Elementary) die als actrice bij het grote publiek bekend werd door haar rol in Kill Bill, gaat de hoofdrol spelen in een komedie die al twee verschillende titels kreeg, maar nog steeds geen defintieve titel heeft. Liu speelt Devin, de gevreesde en machtige baas van Shelter, een groot en succesvol meubelbedrijf. Falen staat niet in Devin’s woordenboek. Maar als ze een baby adopteert, voelt ze zich als kersverse moeder een serieuze flop.

  Damian Lewis (Billions, Homeland) en Dominic West (The Affair) solliciteren voor de hoofdrollen in A Spy Among Friends, een miniserie die gebaseerd is op de gelijknamige spionagebestseller van Ben Macintyre. De serie volgt de vaandelvlucht van de vermaarde Britse intelligence officier en KGB-dubbelagent Kim Philby (West), gezien door de ogen van zijn MI6-collega en goeie vriend Nicholas Elliott (Lewis).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems