1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 19/08/2020


  The Crown
  heeft weer twee nieuwe acteurs aan zijn cast toegevoegd. Eerst en vooral hebben ze hun Princess Diana, Lady Di, gevonden: Elizabeth Debicki (zie foto) (The Night Manager, Tenet, Widows) neemt in seizoenen vijf en zes de rol van Princess Diana op zich. Verder is er ook nog Game Of Thrones-acteur Jonathan Pryce, die ook schitterde in The Two Popes waarvoor hij overigens een Oscarnominatie kreeg. Hij gaat in seizoenen vijf en zes aan de zijde van Imelda Staunton die Koningin Elizabeth II speelt en Lesley Manville die in de huid kruipt van Princess Margaret, de rol spelen van Prins Philip.

  Freida Pinto
  die bekend werd met Slumdog Millionaire, gaat de hoofdrol spelen in The Henna Artist, naar de bestseller van Alka Joshi. Het verhaal gaat over de 17-jarige Lakshmi die breekt met haar echtgenoot en vlucht naar Jaipur waar ze een veel gevraagde en erg succesvolle henna artieste wordt. Ze wordt ook de vertrouwenspersoon van de dames van de ‘upper class’ die haar al hun geheimen toevertrouwen.

  Connie Nielsen (Gladiator, Wonder Woman, Justice League) en Christopher Eccleston (The Leftovers, The A Word) spelen de hoofdrollen in het psychologische drama Close To Me. Het hoofdpersonage is Jo Harding, een vrouw die alles heeft om samen met haar partner gelukkig te zijn. Maar dan wist een ongelukkige val een volledig jaar uit haar geheugen. Jo tracht die leemte terug op te vullen, maar ontdekt dat haar leven verre van rooskleurig was en dat iemand een groot geheim voor haar verborgen tracht te houden. De opnames gaan door in september.

  Elle Fanning die recentelijk te zien was in The Great en de Woody Allen-film A Rainy Day In New York, zal de hoofdrol spelen in The Girl Form Plainville, een serie die gebaseerd is op het waar gebeurde verhaal van Michelle Carter, een jonge vrouw die veroordeeld werd voor onvrijwillige doodslag toen ze in 2017 haar vriend aanmoedigde om zelfmoord te plegen.

  Een andere actrice die te zien was in A Rainy Day In New York, Selena Gomez, gaat aan de zijde van Steve Martin en Martin Short meespelen in de comedyserie Only Murders In The Building. De serie volgt drie vreemden die allemaal geobsedeerd zijn door ‘true crime’. Maar dan raken ze zelf betrokken bij een échte moord. Voor Gomez is dit haar eerste tv-rol sinds Wizards Of Waverly Place.

  Nine Perfect Strangers, de nieuwe serie van Big Little Lies-auteur Liane Moriarty, geschreven door David E. Kelley, heeft zijn ‘principal’ cast rond. Nadat eerder Michael Shannon werd toegevoegd is het nu de beurt aan Regina Hall, die te zien is in de series Black Monday en Insecure en Bobby Cannavale, de we kennen van Vinyl, Boardwalk Empire en Mr. Robot. Over de rollen die de nieuwkomers zullen spelen is niets bekend, behalve dan dat ze deel uitmaken van de ‘perfect strangers’ die in het wellness-instituut van Nicole Kidman op zoek gaan naar een beter leven. Shannon die te zien was in o.a. Knives Out, The Shape Of Water en Little Drummer Girl, speelt de rol van Napoleon, een van de negen ‘strangers’.

  De ravissante Amy Adams gaat een van de hoofdrollen spelen in Kings Of America, een nieuwe serie die Adam McKay gaat maken voor Netflix. De serie vertelt het verhaal van drie vrouwen wiens levens samenkomen wanneer er een rechtszaak wordt ingespannen tegen de supermarktketen Walmart waarmee ze allemaal connecties hebben. McKay is producent en regisseur van de pilootaflevering. Adams werkte eerder al samen met McKay in Vice, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg.

  Monic Hendrickx en Huub Stapel werden toegevoegd aan de cast van Ferry, de langspeelfilm die een spin-off is van de serie Undercover. Hendrickx (Penoza) zal te zien zijn als Claudia, de zus van Ferry Bouman. Huub Stapel (Flikken Rotterdam) werd gecast als Brink, een machtige hasjbaron en tevens de mentor van Ferry. Kijk hier naar de aankondiging.

  Suranne Jones (Doctor Foster, Gentleman Jack) gaat de hoofdrol spelen in het tweede seizoen van I Am, een anthologieserie van drie afleveringen. In elke aflevering zien we hoe een vrouw omgaat met persoonlijke en emotionele momenten. Elk verhaal heeft ook een persoonlijke inbreng vanwege de actrice in kwestie. Jones’s tegenspeler wordt Ashley Waters (Top Boy).

  Sydney Sweeney die doorbrak met Euphoria, maar ook te zien was in Once Upon A Time In… Hollywood, Sharp Objects en The Handmaid’s Tale, gaat de hoofdrol spelen in The Players Table, een serie die draait rond de Jill Newman, studente aan de Gold Coast middelbare school waar Jill behoort tot ‘de players’, een niet-zo-geheim genootschap bestaande uit de meest gefortuneerde leerlingen. Wanneer blijkt dat de moordenaar op haar beste vriendin, jaren terug, onschuldig is, gaat Jill uit op onderzoek met alle gevolgen van dien. Sweeney werkt voor deze serie opnieuw samen met de producenten van Sharp Objects.

  Stanley Tucci
  gaat een piraatachtige schattenjager spelen in La Fortuna, een zesdelige serie die geregisseerd zal worden door Alejandro Amenábar (The Others, Mar Adentro), die hiermee zijn televisiedebuut maakt. Tucci speelt Frank Wild, een avonturier die het grootse scheepswrak ontdekt op de bodem van de Atlantische Oceaan. Tegenspelers zijn o.a. Clarke Peters (The Wire), Ana Polvorosa (Cable Girls) en T’Nia Miller (Years And Years).

  Lily James (Downton Abbey, War & Peace), Emily Beecham (Hail! Caesar, Berlin, I Love You), Dominic West (The Affair, The Wire), Emily Mortimer (Mary Poppins Returns, The Newsroom) en Andrew Scott (Fleabag) spelen de hoofdrollen in The Pursuit Of Love, een driedelige serie die geschreven en geregisseerd wordt door Mortimer. Het verhaal speelt zich af tussen de twee wereldoorlogen. Twee jonge vrouwen zijn wanhopig op zoek naar de ideale echtgenot. • Naar het overzicht van nieuwsitems