1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 5/11/2020


  Dakota Johnson
  (Fifty Shades Of Grey) en Riley Keough (de kleindochter van Elvis Presley) (The Girl Experience) (zie foto) gaan de hoofdrollen spelen in de serie Cult Following. Het waar gebeurde verhaal volgt een jonge vrouw die lid is van de sekte Children Of God. Wanneer ze kan ontsnappen uit de macht van de groep, trekt ze met een vriendin doorheen Amerika op zoek naar mensen met gelijkaardige ervaringen en vertelt ze overal hoe verschrikkelijk het is om in zo’n groep te moeten leven.

  Molly Shannon (Divorce, Will & Grace) werd toegevoegd aan de cast van The White Lotus, een serie van Mike White (Enlightened). In deze zesdelige serie die zich afspeelt op een luxe resort in Hawaii, volgen we het wel en wee van een aantal gasten en personeelsleden over de tijdspanne van een week. In de rolverdeling zien we verder ook nog Murray Bartlett (Looking, Tales From The City), Connie Britton (American Horror Story, Nashville), Jennifer Coolidge (2 Broke Girls, American Pie), Alexandra Daddario (True Detective, Why Women Kill), Sydney Sweeney (Euphoria, Sharp Objects) en Steve Zahn (Mad Dogs, Treme).

  Christopher Walken en John Turturro gaan meespelen in Severance, een thriller die zich afspeelt op Lumen Industries, een firma die de balans tussen werk en privé een nieuwe dimensie wil geven. Walken, in een van z’n zeldzame tv-rollen, speelt Burt, het hoofd van de afdeling ‘Optics en Design’. Turturro speelt Irving, een langdurige, betrouwbare bediende bij Lumen. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Scott (Big Little Lies) en Patricia Arquette (Escape At Dannemora).

  Lily Rabe (American Horror Story) en Amy Brenneman (The Leftovers), spelen de hoofdrollen in Tell Me Your Secrets, een intense en complexe thriller. De tiendelige serie is opgebouwd rond drie personages, die elke een mysterieus en getroebleerd verleden hebben: Emma is een jonge vrouw die ooit oog in oog stond met een gevaarlijke moordenaar; John is een misdadiger wanhopig op zoek naar vergiffenis en Mary is een rouwende moeder die geobsedeerd is met het vinden van haar verdwenen dochter.

  Nicole Kidman gaat voor Amazon de serie Things I Know To Be True draaien. De serie die omschreven kan worden als een familiedrama/zwarte komedie over verborgen gehouden geheimen, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van de Australiër Andrew Bovell. Kidman speelt Fran Price, gehuwd met Bob en moeder van Pip, Mark, Ben en Rosie. De vier kinderen hebben elk hun geheim dat ze trachten verborgen te houden voor hun ouders. Maar Fran heeft een goede neus voor wat er fout gaat met haar kinderen. Bob en Fran zullen hun eigen relatie en die met hun kinderen moeten herdefiniëren. Cast of regisseur zijn nog niet bekend, maar ga er maar van uit dat er opnieuw enkele topnamen zullen gestrikt worden.

  Jeff Goldblum en Danny DeVito gaan in de nieuwe – nog ongetitelde – serie van Tim Long (producent en scenarist van The Simpsons) de rol spelen van een muzikaal duo à la Simon & Garfunkel. Hun personages Matt Downey en Arlo Finkleman worden gedwongen – hoewel ze elkaar haten – om opnieuw samen te werken. Om het project te doen slagen wenden ze zich tot hun echtgenotes, ex-en, kinderen, managers, minnaressen en vrienden om voor hen te supporteren.

  Nu de serie Y: The Last Man in productie gaat, maakt Timothy Hutton niet langer deel uit van de cast. Hutton is niet de enige die vervangen wordt. Ook Imogen Poots en Lashana Lynch worden vervangen door respectievelijk Olivia Thirlby en Ashley Romans. Waar Hutton aanvankelijk een vaste rol had in de serie, is er voor zijn vervanger Paul Gross slechts een kleine, niet terugkerende rol weggelegd.

  Uzo Aduba (Orange Is The New Black, Mrs. America) gaat de hoofdrol spelen in de remake van In Treatment. Een rol die in de originele versie vertolkt werd door Gabriel Byrne. Aduba speelt Dr. Brooke Lawrence, een observerende en empathische dokter die evenwel ook haar eigen problemen heeft. De opnames beginnen weldra met een uitzenddatum in 2021. De originele serie was een remake van de Israëlische serie BeTipul.

  Seth Rogan en Rose Byrne zullen na Neighbors en het vervolg Neighbors 2: Sorority Rising opnieuw elkaars tegenspeler zijn in de tiendelige komische serie Platonic die ze samen gaan maken voor Apple TV+. Platonic vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden die elkaar jaren later opnieuw ontmoeten. Samen trachten ze uit te zoeken hoe ze van elkaar vervreemden.

  Oscar Isaac gaat volgens Deadline de hoofdrol spelen in Moon Knight, de nieuwe serie van Marvel en Disney+, gebaseerd op de gelijknamige comic book-held. Toen zijn personage Mark Spector op sterven lag, werd hij benaderd door de Egyptische maangod Khonshu, die hem een tweede kans op leven aanbood. In ruil daarvoor moest hij de verpersoonlijking van Khonshu worden op aarde. Spector werd opnieuw tot leven gebracht en kreeg bovenmenselijke krachten. Bij zijn terugkeer naar de VS investeerde hij zijn geld en werd hij de misdaadbestrijder Moon Knight. Hij creëerde ook meerdere identiteiten, met name dat van miljonair Steven Grant, om afstand te nemen van zijn huursoldatenverleden, en van taxichauffeur Jake Lockley, om in contact te blijven met het straat- en criminele element.

  Alison Tolman
  (Fargo) en Nick Frost (Shane Of Dead) werden gecast voor het tweede seizoen van Why Women Kill, de reeks die bij ons momenteel te volgen is op Vier. Tolman speelt Alma, in de ogen van de wereld een optimistische vrouw die graag een plaatsje zou willen in de lokale ‘garden club’ en haar onhandige dochter uitgehuwelijkt zou zien. Maar haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer ze achter de geheime hobby komt van haar echtgenoot, een dierenarts die gekwetste en zieke dieren uit hun lijden verlost. De goed gehumeurde man heeft echter een hobby die zijn joviale natuur ver overstijgt.

  Michelle Williams moet noodgedwongen omwille van een te drukke agenda verstek geven voor de Amerikaanse remake van Ingmar Bergman’s Scenes From A Marriage. Jessica Chastain neemt haar plaats in. Voor tegenspeler Oscar Isaac is Chastain geen onbekende want het tweetal was reeds eerder te zien in A Most Violent Year.

  Orange Is The New Black-ster Taylor Schilling gaat meespelen in The Second Wave, een zesdelige serie over de COVID-pandemie. De serie werd geschreven door het duo dat ook verantwoordelijk was voor The Good Fight en Evil en gaat over de tweede golf van het coronavirus in New York City. The Second Wave staat gepland voor uitzending later dit jaar.

  Maura Tierney (The Affair, ER, Beautiful Boy) vervoegt Bryan Cranston op de set van Your Honor, de nieuwe serie van de producenten van The Night Of en The Good Fight. Tierney speelt de rol van Fiona McKee, een onbevreesde aanklager die een grote zaak behandelt in de rechtszaal van het hoofdpersonage rechter Michael Desiato (Bryan Cranston).

  Rosario Dawson (Briarpatch, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist) werd toegevoegd aan de cast van de prestigieuze serie Dopesick. Dawson speelt de rol van Bridget Meyer, agente van de Drug Enforcement Administration die er alles aan doet om het gebruik van OxyContin aan banden te leggen. Dopesick behandelt de verslaving van de Amerikanen aan pijnstillers. • Naar het overzicht van nieuwsitems