1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 23/01/2021


  Michelle Pfeiffer gaat de rol van Betty Ford spelen in de serie The First Lady. Ford was de echtgenote van President Gerald Ford en was First Lady van 1974 tot 1977. De serie bekijkt het leiderschap door de ogen van de echtgenotes van de Presidenten. Viola Davis zal de rol spelen van Michelle Obama. Wie Eleanor Roosevelt – die ook aan bod komt tijdens het eerste seizoen – zal spelen is nog niet bekend. Wat wel vaststaat is dat Susanne Bier (The Undoing, The Night Manager, Bird Box) de serie zal regisseren.

  Lesley Manville (Phantom Thread en Prinses Margaret in seizoenen 5 en 6 van The Crown) gaat Susan Ryeland spelen in de zesdelige serie Magpie Murders, die geregisseerd zal worden door Peter Cattaneo (The Full Monty). Ryeland is een uitgeefster die de hand heeft weten te leggen op een onafgewerkt script van auteur Alan Conway. Zij heeft er echter geen benul van dat dit haar leven ingrijpend zal wijzigen. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anthony Horowitz die ook het script van de serie voor zijn rekening nam.

  Slumdog Millionaire-actrice Freida Pinto (zie foto) gaat de hoofdrol spelen in Spy Princess, een miniserie die gebaseerd is op Shrabani Basu’s 'Spy Princess: The Life of Noor Inayat Khan'. Noor Inayat Khan, een afstammelinge van de Indische Tipu Sultan, werd tijdens WOII een Britse geheimagent voor SOE, een van zeven geheime organisaties die door de Britse regering tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland werd opgericht. De serie volgt het verhaal van Noor, vanaf haar geboorte in Moskou tot haar gevangenneming door de Duitsers. Hoewel zij gefolterd, geslagen en uitgehongerd werd bleef ze onverzettelijk en zei geen woord, zelfs haar naam hield ze geheim. Tien maanden nadat ze gevangen werd genomen, werd ze getransporteerd naar Dachau waar ze op 13 september 1944 werd neergeschoten. Haar laatste woord was ‘liberté’.

  Ethan Hawke (Training Day, Boyhood, The Good Lord Bird) gaat volgens The Hollywood Reporter de slechterik spelen in Moon Knight, de miniserie van Marvel’s Disney+. Welke slechterik hij gaat spelen is niet bekend (Raoul Bushman is een optie, net als Randall Spector alias Shadow Knight, de broer van Moon Knight). Hiermee vervoegt hij Oscar Isaac die Moon Knight speelt en May Calamawy die de vrouwelijke hoofdrol speelt.

  Holland Taylor (Two And A Half Men, Hollywood), Sandra Oh (Killing Eve) en Jay Duplass (Transparent) spelen de hoofdrollen in The Chair, een serie die zich afspeelt aan een grote Britse universiteit waar Taylor werkt voor de leerstoel die voorgezeten wordt door Oh. De serie werd bedacht door actrice Amanda Peet (Togetherness, The Romanoffs) met Game Of Thrones-bedenkers David Benioff en D.B. Weiss als producenten.

  Sarah Lancashire (Happy Valley, Last Tango In Halifax, MotherFatherSon, Kiri) gaat samen met David Hyde Pierce (When We Rise, The Good Wife, Frasier) meespelen in Julia, een serie over het leven van de beroemde Julia Child. Child werd vooral bekend met haar kookboeken en als tv-kok met haar programma The French Chef. In 2009 werd er reeds een langspeelfilm gemaakt Julie & Julia, met Meryl Streep in de hoofdrol.

  Catherine Zeta-Jones gaat psychiater Dr. Vivien Capshaw spelen in het tweede seizoen van Prodigal Son. Zeta-Jones zal pas te zien zijn in de tweede heft van de reeks.

  Clancy Brown (Carnivale, The Shawshank Redemption, Highlander, Billions) gaat de slechterik spelen in de nieuwe Dexter-serie. Hij speelt Kurt Caldwell, de niet-officiële burgemeester van een stadje in Iron Lake, Minnesota. Caldwell is de eigenaar van verschillende vrachtwagenpark. Hij is een machtig man, door iedereen graag gezien, maar o wee als je hem tegen hebt.

  Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Hateful Eight) gaat de hoofdrol spelen in de miniserie The Last Days Of Ptolemy Grey. Grey is een 91-jarige man die door iedereen (familie, vrienden en ook door hemzelf) vergeten wordt. Net wanneer hij dement dreigt te worden, krijgt hij de mogelijkheid om zijn geheugen voor een korte tijd terug te winnen. Hij gebruikt deze kostbare en vluchtige luciditeit om de dood van zijn neef op te lossen en in het reine te komen met zijn verleden.

  Michael Stuhlberg (The Looming Tower, Fargo, The Shape Of Water, A Serious Man) gaat meespelen in Dopesick, de prestigieuze serie over de Amerikaanse verslaving aan pijnstillers. Stuhlberg speelt de rol van Richard Sackler, zoon van Purdue Pharma oprichter Raymond Sackler.

  Nicola Walker
  , de Britse actrice uit Unforgotten, River en Last Tango In Halifax, gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe misdaadserie Annika, die gebaseerd is op het erg succesvolle Radio 4 drama. Walker speelt DI Annika Strandhed, hoofd van de nieuwe gespecialiseerde Marine Homicide Unit (MHU) die de taak heeft de onverklaarbare, brute en schijnbaar ondoorgrondelijke moorden te onderzoeken waarvan de lijken in de waterwegen van Schotland aanspoelen.

  Naar alle waarschijnlijkheid gaat Jared Leto (Dallas Buyer’s Club, Justice League) de rol van CEO Adam Neumann speken in WeCrashed, een serie over het ontstaan en de val van WeWork toen Neumann CEO was. WeWork ontwerpt en bouwt fysieke en virtuele gedeelde ruimtes en kantoordiensten voor ondernemers en bedrijven. De 41-jarige Neumann staat bekend als een van de meest gehate CEO’s. Hij was een fantast met losse handjes die verslaafd was aan drank en drugs.

  Kate Beckinsale (Underworld, The Widow) gaat Isla Fisher vervangen in de zwarte comedy Guilty Party. Mevrouw Sacha Baron moet omwille van Corona-gerelateerde zaken haar deelneming cancelen. Beckinsale speelt de rol van Beth Baker, een in diskrediet gebrachte journaliste die er alles aan doet om haar carrière opnieuw te lanceren door zich op het verhaal te werpen van een jonge moeder die levenslang kreeg voor de moord op haar echtgenoot, een misdaad die ze niet beging.

  Matthew Rhys die we kennen uit The Americans en Perry Mason gaat mogelijk de hoofdrol spelen in Wyrd. Samen met zijn vrouw en tegenspeelster in The Americans, Keri Russell, is hij in ieder geval uitvoerend producent.
  Wyrd is een buitenaards wezen dat naar de Aarde wordt gezonden om de mensheid beter te begrijpen. Als zijn volk hem niet komt ophalen, wordt hij gedwongen alles te assimileren en tegelijkertijd bovennatuurlijke activiteiten te onderzoeken om op die manier een weg te vinden om terug te keren. Rhys ontwikkelt de serie samen met Sheldon Turner, de scenarist van Up In The Air.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems