1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 9/02/2021


  Jamie Dornan
  (50 Shades Of Grey, The Fall) gaat de hoofdrol spelen in de miniserie The Tourist. Een andere bekende naam in de cast is die van Hugo Weaving (The Matrix, The Adventures Of Priscilla, Queen Of The Desert). De serie die binnenkort opgenomen wordt in Australië, is van de hand van Harry en Jack Williams, de bedenkers en scenaristen van The Missing, Rellik, The Widow, Liar en Baptiste. Dornan speelt een Brit die in de verzengende hitte van de Australische Outback achtervolgd wordt door een truck die hem van de baan probeert te rijden. De achtervolging eindigt wanneer de man in het hospitaal terecht komt. Een probleem: hij weet totaal niet meer wie hij is…

  Brendan Gleeson (The Comey Rule) en Patricia Clarkson ( Sharp Objects) gaan de hoofdrollen spelen in het tweede seizoen van State Of The Union, een serie die bestaat uit 10 afleveringen van 10 minuten. Bij ons was het eerste seizoen te zien op Canvas en vrt.nu. Nick Hornby en regisseur Stephen Frears zijn opnieuw van de partij. In seizoen twee discuteren en wisselen Ellen en Scott in een koffieshop voor hipsters van gedachten vooraleer ze op bezoek gaan bij hun huwelijkstherapeut.

  Pamela Adlon (Better Things, Californication) krijgt een gastrol in de serie The First Lady. Zij zal de rol spelen van Nancy Howe, secretaresse en toeverlaat van Betty Ford. De twee waren onafscheidelijk door dik en dun. Andere rollen zijn voor Viola Davis en Michelle Pfeiffer die respectievelijk Michele Obama en Betty Ford spelen.

  Acteur Richard Lewis zal niet meespelen in het komende elfde seizoen van Curb Your Enthousiasm. Lewis die in de serie een van de vrienden van Larry David speelt (met wie hij in de serie vaak ruzie heeft), moet met spijt in het hart verstek geven om te herstellen van een rug- en twee schouderoperaties. Het personage dat hij speelt is deels autobiografisch. Lewis is ook bekend van de serie 7th Heaven en de langspeelfilms Robin Hood: Prince Of Thighs en Leaving Las Vegas.

  Alan Cumming (Instinct, The Good Wife, Briarpatch) krijgt volgens Deadline een terugkerende rol in de serial killer-serie Prodigal Son, bij ons momenteel te zien op Vijf. Cumming zal de rol spelen van Simon Hoxley, een zeer zelfverzekerde en arrogante Europol agent die bekend staat als een van de meest gevierde profilers ter wereld. Wanneer hij naar New York vliegt om een moord op te lossen, kruist hij het pad van Malcolm Bright, het hoofdpersonage uit Prodigal Son.

  Priyanka Chopra Jonas (Quantico), Richard Madden (Bodyguard, Game Of Thrones), Roland Møller (Land Of Mine) en Ashleigh Cummings (NOS4A2) gaan de hoofdrollen spelen in Citadel. Over de inhoud van de serie wordt er niet gecommuniceerd, maar naar verluidt zou het gaan om een actierijke spionagethriller.

  Het Spaanse Mediapro Studio gaat een vijfdelige Engels gesproken serie produceren die gebaseerd is op Susan Sheehan’s 1982 Pulitzer Prize reportage over een jonge vrouw en haar strijd met schizofrenie. De serie zal geregisseerd worden door acteur John Turturro die als regisseur niet aan zijn proefstuk toe is. Fading Gigolo en The Jesus Rolls zijn bvb. van zijn hand.

  Brie Larson (Room, Captain Marvel, Avengers: Endgame) gaat de rol van Elizabeth Zott spelen in de nieuwe Apple-serie Lessons In Chemistry naar het nog te verschijnen boek van Bonnie Garmus. Het script wordt geschreven door Susannah Grant, de scenariste van Erin Brockovich die ook een van de bedenkers en producenten was van de serie Unbelievable. Elizabeth droomt van een wetenschappelijke carrière, maar in de jaren zestig werden vrouwen verondersteld moeder te spelen en te zorgen voor het huishouden. Wanneer Elizabeth zwanger raakt en ontslagen wordt uit haar job, accepteert ze als alleenstaande moeder een job als kok in een tv-programma. Die job wil ze gebruiken als springplank voor het realiseren van haar enige échte liefde: de wetenschap.

  Kenneth
  WallanderBranagh (Tenet) gaat de Britse Eerste Minister Boris Johnson spelen in de de miniserie This Sceptred Isle (zie ook Miniserie over COVID-19 en Boris Johnson) . De vijfdelige serie wordt zoals eerder aangekondigd geregisseerd door Michael Winterbottom.

  Paapa Essiedu die de rol speelde van Kwame in I May Destroy You en ook meespeelde in Gangs Of London, Press en Kiri, gaat de hoofdrol spelen in de Britse thriller Extinction, die geschreven wordt door Joe Barton (Giri/Haji, The Batman). De serie gebruikt hetzelfde vertelprincipe als Groundhog Day. Het verhaal gaat over George die dezelfde dag telkens opnieuw beleeft. Hij wordt gerekruteerd door een organisatie die deze macht gebruikt om wereldwijde rampen te voorkomen. Maar hij wordt een schurk in een poging de vrouw van wie hij houdt te redden. In de andere rollen zien we Tom Burke (Strike) en Anjli Mohindra (de terroriste in Bodyguard)


 • Naar het overzicht van nieuwsitems