1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 24/02/2021


  Sasha Lane (Utopia, American Honey), Joe Alwyn (A Christmas Carol, Boy Erased, The Favourite), Jemima Kirke (Maniac, Girls, Sex Education) en debutante Alison Oliver spelen de hoofdrollen in Converstations With Friends, de nieuwe serie van regisseur Lenny Abrahamson en scenarist Alice Birch, het duo dat verantwoordelijk was voor het schitterende Normal People.
  Oliver speelt Frances, een 21-jarige studente die ooit een relatie had met Bobbi, een zelfverzekerde en extroverte jonge vrouw. Hoewel ze niet meer tezamen zijn, zijn Frances en Bobbi nog steeds de beste vriendinnen. Wanneer ze op een van hun poëzieavonden Melissa ontmoeten, betekent dat de start van een complex kwartet waarbij Bobbi en Melissa in het openbaar flirten, terwijl Frances een geheime relatie aanknoopt met Nick, de man van Melissa.

  Aaron Eckhart (The Dark Knight, Olympus Has Fallen, London Has Fallen, Midway) gaat aan de zijde van Viola Davis en Michelle Pfeiffer meespelen in The First Lady. Eckhart speelt de rol van President Gerald R. Ford Jr., in de serie de echtgenoot van Michelle Pfeiffer.

  Emmy-winnaar Archie Panjabi (I Know This Much Is True, Blindspot, The Good Wife, Run, Shetland) krijgt een terugkerende rol in het derde seizoen van Snowpiercer. Over haar personage Asha, is niets geweten.

  Niet Kevin Costner, maar Billy Campbell (Cardinal) gaat de hoofdrol spelen in National Parks, de serie waaraan Costner zijn medewerking verleent als scenarist en uitvoerend producent. De serie volgt een handvol NPS (National Park Service)-agenten die de parken dagelijks proberen te vrijwaren van criminele misdrijven. Campbell speelt Cal Foster, een ervaren agent die gepromoveerd is tot teamleider. Hij vraagt zich af hoe de teamleden met wie hij zelf gewerkt heeft, het zullen opvatten om orders van hem te krijgen.

  Minnie Driver (Good Will Hunting, Grosse Point Blank, Sleepers) gaat meespelen in het tweede seizoen van de Amazon-serie Modern Love. Driver is de eerste naam die bekend werd gemaakt. De serie exploreert de liefde in al zijn vormen: complex en eenvoudig, lelijk en mooi. De serie is gebaseerd op de verhalen uit een column in de New York Times.

  Helena Bonham Carter (The Crown) en Peep Show ster David Mitchell gaan belangrijke rollen spelen in The Cleaner, de Britse remake van de Duitse comedy Der Tatortreiniger. Het hoofdpersonage is Paul ‘Wicky’ Wickstead (vertolkt door Greg Davies die ook het scenario schreef), een man die op de crime scène alle sporen uitwist eens de politie zijn werk heeft gedaan. De opnames zijn gestart, uitzending is gepland later dit jaar.

  De ster uit Marcella, Anna Friel (zie foto), gaat de hoofdrol spelen in The Perfect Girlfriend. Ze speelt Juliette, een knappe, zelfzekere en gedreven vrouw die een opleiding volgt voor stewardess. Dat doet ze niet zonder reden want haar ex-vriendje Nate, is piloot en Juliette is nog altijd smoor op hem. Ze doet er dan ook alles aan om de liefde van haar leven terug te winnen. Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Karen Hamilton. De producenten waren eerder verantwoordelijk voor Gangs Of London.

  Uzo Aduba (Mrs. America) die we vooral kennen als Suzanne “Crazy Eyes” Warren uit Orange Is The New Black gaat de hoofdrol spelen in Low Country waarin ze de rol vertolkt van de zwarte, lesbische sheriff van een regio die hoofdzakelijk blank is. Ze neemt het op tegen een rijke misdaadfamilie die iedereen terroriseert. De uitvoerende producenten van dit prestigieus project hebben onder meer The Good Wife en Evil op hun cv.

  Simone Ashley (Sex Education, Broadchurch, The Sister) gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in het tweede seizoen van Bridgerton. In het tweede seizoen gaan de Bridgertons op zoek naar een geschikte huwelijkspartner voor Anthony. Ashley speelt de rol van de pas in Londen gearriveerde Kate Sharma, een slimme, eigenwijze jonge vrouw die niet voor gek wil staan.

  Martin Compston (The Nest, Line Of Duty, Vigil) gaat een communicatieofficier spelen in de bovennatuurlijke thriller The Rig. De bigbudget Amazonserie gaat over een team dat vast komt te zitten op een booreiland in de Noordzee wanneer een mysterieuze mist hen verrast. De serie die volledig opgenomen wordt in Schotland, wordt geregisseerd door John Strickland (Bodyguard, Line Of Duty).

  Steve Coogan (The Trip) gaat detective Clive Driscoll spelen in Stephen, de driedelige sequel voor BAFTA-winnaar The Murder Of Stephen Lawrence uit 1999 (geregisseerd door Paul Greengrass). De nieuwe serie speelt zich af in 2006, 13 jaar na de dood van Stephen Lawrence. We volgen de campagne die gevoerd werd om de schuldigen veroordeeld te krijgen. Uitvoerende producenten zijn o.a. Paul Greengrass en Jed Mercurio.

  Ruth Negga (Loving, Misfits, Preacher, Agents Of S.H.I.E.L.D) gaat Josephine Baker spelen, de legendarische actrice en zangeres die zich inzette voor de mensenrechten en werkte voor het Franse verzet. Negga is ook als uitvoerend producent verbonden aan de miniserie die Josephine heet. Een van de andere uitvoerende producenten is niemand minder dan basketlegende LeBron James.

  Mare Of Easttown heeft met Jean Smart en Evan Peters twee belangrijke namen aan zijn cast toegevoegd. Smart (Watchmen, Fargo, 24) gaat Helen spelen, de moeder van Kate Winslet, in Mare Of Easttown, een nieuwe, veelbelovende miniserie die in première gaat op HBO op 18 april. Peters (Pose, American Horror Story) van zijn kant speelt detective Colin Zabel. • Naar het overzicht van nieuwsitems