1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 29/03/2021


  Evan Peters (Pose, American Horror Story, WandaVision) gaat seriemoordenaar Jeffrey Dahmer spelen in de nieuwe serie van Ryan Murphy, Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Naar verluidt zou de serie die verteld wordt vanuit het standpunt van de slachtoffers, op zoek gaan naar de redenen waarom de politie gedurende zo’n lange tijd onmachtig was om Dahmer te arresteren. Dahmer was niet alleen een seriemoordenaar/lustmoordenaar, maar ook een necrofiel, kannibaal en verzamelaar van lichaams- en skeletdelen van zijn slachtoffers. Niecy Nash (Scream Queens, When They See Us, Masters Of Sex) speelt de vrouwelijke hoofdrol. Zij is Glenda Cleveland, een buurvrouw die hopeloos de politie en FBI op de hoogte bracht van Dahmer’s vreemd gedrag. De ouders van Dahmer worden gespeeld door Penelope Ann Miller (Carlito’s Way, The Relic, American Crime) en Richard Jenkins (The Shape Of Water, Olive Kitteridge, Six Feet Under).

  De HBO-serie over het professionele en private leven van de leden van de Los Angeles Lakers, het legendarische basketbalteam dat in de jaren 80 uitgroeide tot een waar spektakelteam, heeft een viertal namen aan zijn cast toegevoegd en het zijn niet de eerste de beste! Adrian Brody (The Pianist, Peaky Blinders) gaat de rol spelen van Pat Riley, de coach van de Lakers. Michael Chiklis (The Shield, Gotham) kruipt in de huid van Red Auerbach, de coach van de Boston Celtics die er alles aan doet om de opgang van de Lakers af te stoppen. Sally Field (Mrs. Doubtfire, Spiderman, Norma Rae) speelt Jessie Buss, de moeder van Jerry Buss, de eigenaar van de Lakers, terwijl Jason Segel (Sex Tape, How I Met Your Mother, Forget Sarah Marshall) de rol gaat spelen van Paul Westhead, de coach die de Lakers in 1980 naar de titel leidde.

  Iain Glen (Game Of Thrones) en Emily Hampshire (Schitt’s Creek) spelen de hoofdrollen in de Amazon-serie The Rig, een zesdelige thriller over een booreiland voor de Schotse kust dat volledig wordt afgesloten van de buitenwereld wanneer een ongelooflijk dichte mist komt opzetten. Andere voorname rollen zijn voor Martin Compston (Line Of Duty, The Nest) en Mark Bonner (Catastrophe, Guilt, Shetland).

  Lena Headey
  , de Britse actrice die we allemaal kennen als Cersei Lannister uit Game Of Thrones, gaat meespelen in de psychologische sf-thriller Beacon 23. Twee mensen hun lot lijkt verzegeld wanneer ze komen vast te zitten op het einde van het universum. Een innige strijd tussen Halan, de bakenwachter en Aster (Headey) ontspint zich.

  Will Forte (The Last Man On Earth, Nebraska) gaat de hoofdrol spelen in Expiring Date, een serie die hij ook zal produceren samen met Harry en Jack Williams, de bedenkers en scenaristen van o.a. Liar en The Missing die ook Fleabag produceerden. Het project volgt Robin, gespeeld door Forte, die, verteerd door verdriet, een levensverzekering vindt die zelfmoord dekt, op voorwaarde dat de persoon de daad niet binnen een jaar uitvoert. Robin stelt zijn vervaldatum vast en overweegt hoe hij zijn laatste jaar zal doorbrengen. Het worden twaalf lange maanden. Nog voor er een beeld is getoond, staat de serie onder felle druk van mentale gezondheidsorganisaties die een serie over zelfmoord verwerpelijk vinden.

  Natasha Lyonne
  die te zien was in Orange Is The New Black en de hoofdrol speelde in Russian Doll, krijgt de hoofdrol in Poker Face, een tiendelige serie die Knives Out-regisseur Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) aan het voorbereiden is. Hoewel er nog niets geweten is over de inhoud, omschrijft Johnson de serie als ‘de zaak-van-de-week’, een beetje verwijzend naar de oude series die we op een zaterdagavond te zien kregen. Johnson is het creatieve brein achter de serie die hij ook zal schrijven en regisseren.

  Tom Hiddleston (zie foto) gaat Will Ransome spelen in The Essex Serpent, een serie waarin Claire Danes de hoofdrol speelt. Ransome is de betrouwbare leider van een landelijke gemeenschap in Aldwinter in Essex. Hij is vooral gekend door zijn rol in Loki en The Night Manager. De serie speelt zich af in het Victoriaanse Londen waar de bewoners van Aldwinter geloven dat een mythisch creatuur teruggekeerd is naar hun streek.

  De 73-jarige Dianne Wiest, die we vooral kennen uit de Woody Allen-films Hannah And Her Sisters, Bullets Over Broadway en The Purple Rose Of Cairo, zal te zien zijn aan de zijde van Jeremy Renner in Mayor Of Kingstown, de nieuwe serie van Taylor – Yellowstone – Sheridan. Wiest zal de rol spelen van Miriam, de matriarch van de McLusky-familie die lesgeeft in de vrouwengevangenis van Kingstown.

  Vera Farmiga die de moeder speelde van Freddy Hightower in Bates Motel, heeft de hoofdrol te pakken in Five Days At The Memorial, een serie over de eerste vijf dagen nadat orkaan Katrina voet aan land had gezet. Farmiga zal de rol spelen van Dr. Anna Pou. De serie wordt geschreven door John Ridley (American Crime, Guerrilla) en Carlton Cuse (The Strain, Lost, Bates Motel). Beide heren zullen ook enkele episodes regisseren.

  Kaley Cuoco, genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in The Flight Attendant, gaat icoon Doris Day spelen in de miniserie over het leven van de actrice uit The Man Who Knew Too Much. De serie covert de periode van toen Day zangeres was bij een bigband tot haar overlijden op 97-jarige leeftijd in 2019. Regisseur en scenarist zijn nog niet bekend.

  Dakota Fanning (The Alienist) gaat Marge Sherwood spelen in Ripley, de serie die gebaseerd is op de boeken van Patricia Highsmith. Ze speelt een Amerikaanse die in Italië leeft en die vermoedt dat Ripley (gespeeld door Andrew Scott) een geheime agenda heeft. Oscarwinnaar Steve Zaillian (Schinlder’s List) schrijft en regisseert de serie.

  Natalie Portman (Black Swan) en Lupita Nyong’o (Black Panther, Us) gaan volgens Deadline de hoofdrollen spelen in Lady In The Lake, een miniserie die gebaseerd is op het boek van Laura Lipman. De serie volgt het verhaal van Maddie Schwartz (Portman) een huisvouw uit de sixties die haarzelf opnieuw ontdekt als onderzoeksjournalist. In die rol ontmoet ze Cleo Sherwood, een huismoeder die een belangrijke rol speelt bij het aansturen van de agenda van de progressieve Baltimore’s Black beweging. Voor beide actrices betekent dit hun tv-debuut.

  Claire Foy (The Crown) en Paul Bettany (WandaVision) gaan de hoofdrollen spelen in A Very British Scandal, de opvolger voor de succesvolle miniserie A Very English Scandal met Hugh Grant en Ben Whishaw in de hoofdrollen. De bekende Britse scenariste Sarah Phelps van onder meer The ABC Murders en The Pale Horse, zal het script schrijven. Het tweede seizoen dat drie afleveringen zal tellen, gaat over een van de meest ophefmakende vechtscheidingen uit de Britse geschiedenis. Zaken die aan bod kwamen tijdens de rechtszaak waren onder meer afpersing, geweld, diefstal, druggebruik, geheime opnames, afpersing en een expliciete foto. Het hoofdpersonage is Margaret Campbell, de gravin van Argyll die de bijnaam ‘The Dirty Duchess’ kreeg, toen haar toenmalige (tweede) echtgenoot van wie ze gescheiden was, foto’s publiceerde waarop Campbell te zien was toen ze een onbekende man een blowjob gaf.

  Anna Friel (Marcella) speelt de hoofdrol in de Zweeds/Duitse serie The Box. De serie, die Engels gesproken is en momenteel wordt opgenomen, speelt zich af in Stockholm en gaat over een politieofficier uit Kansas (Friel) die geobsedeerd raakt door een onderzoek dat een bovennatuurlijke nachtmerrie wordt. Haar tegenspelers zijn Alexander Karim (Tyrant, The Lawyer) en Peter Stormare (Fargo).

  Richard Dreyfuss (Jaws, The Goodbye Girl, Always) gaat een van de hoofdrollen spelen in de historische serie Bozeman, Montana. De serie gaat over het oprichten van Bozeman, een stadje dat we kennen uit de serie Yellowstone. De focus ligt op John Bozeman en William McKenzie allebei op zoek naar faam en rijkdom. Ze ontdekken – middenin grondgebied dat toebehoort aan de Indianen – een betoverende vallei die John Bozeman opeist.

  Stanley Tucci (The Hunger Games: Mockingjay, Fortitude), David Tennant (Des, Jessica Jones, Broadchurch), Dolly Wells (Dracula, Doll & Em) en Lydia West (It’s A Sin, Years And Years) gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe serie van Steven Moffat (Sherlock, Dracula). Het enige wat bekend is over de inhoud is dat de serie betrekking heeft op een Amerikaanse gevangene die ter dood veroordeeld is, een dominee van een klein, rustig Brits stadje en een lerares wiskunde die gevangen zit in een kelder

  David Duchovny (The X-Files, Californication) is niet alleen een begenadigd acteur, maar ook een volwaardige schrijver. Zijn vierde boek ‘Truly Like Lightning’ zal door hemzelf bewerkt worden tot een tv-serie waarin hij ook de hoofdrol zal spelen. Het boek gaat over een gepensioneerde stuntman die samen met zijn 3 vrouwen en 10 kinderen het moderne leven is ontvlucht en nu een rustig bestaan leidt ver van de moderne beschaving. Maar zijn rustig leven wordt verstoord wanneer een makelaar al zijn land wil opkopen…

 • Naar het overzicht van nieuwsitems