1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 23/04/2021


  De Marvel-serie Secret Invasion heeft naast Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn twee zeer interessante actrices aan zijn cast toegevoegd: Emilia Clarke (Game Of Thrones) (zie foto) en Olivia Colman (The Favourite, The Father, The Crown). Welke rol zij gaan spelen is nog niet bekend. Jackson en Mendelsohn hernemen de rollen die ze speelden in Captain Marvel: die van een super spion en een alien die samen een buddy cop duo vormen.

  Niet Nicolas Cage of Rob Lowe, maar de onbekende John Cameron Mitchell gaat de rol vertolken van Joe Exotic in de gelijknamige miniserie rond de man die zichzelf uitriep tot de ’Tiger King’. Hij wordt hiermee de tegenspeler van Kate McKinnon (Saturday Night Live) die de rol vertolkt van Joe’s Nemesis Carole Baskin. John Cameron Mitchell, een icoon binnen de LBQT-community, is uiteraard vereerd de rol te mogen spelen. Hij is het meest bekend van Hedwig And The Angry Inch, een musical waarin hij niet alleen de hoofdrol speelde maar die hij ook zelf schreef en regisseerde.

  Edgar Ramirez die we kennen als de politie-inspecteur uit The Undoing of als Gianni Versace uit American Crime Story: The Assassination Of Gianni Versace, gaat de hoofdrol spelen in Florida Man, een Netflix-serie in de stijl van Body Heat en Elmore Leonard’s Out Of Sight. In de achtdelige serie speelt Ramirez een ex-cop die terugkeert naar zijn geboortestaat Florida om er op zoek te gaan naar de vriendin van een gangster uit Philadelphia. Een van de uitvoerende producenten is acteur Jason Bateman.

  Tatiana Maslany (Orphan Black) zal haar rol van Zuster Alice niet meer hernemen in het tweede seizoen van Perry Mason. De verhaallijn rond haar personage werd netjes afgerond aan het einde van het eerste seizoen. Of dit ook te maken heeft met de opnames van de serie She-Hulk waarin Maslany de hoofdrol zal spelen is niet bekend, feit is wel dat opnames van She-Hulk en het tweede seizoen van Perry Mason elkaar zullen overlappen.

  Michael Cera (Arrested Development) en Amy Schumer (Trainwrecked) zullen samen aantreden in Life & Beth, een serie die Schumer ook zal schrijven, regisseren en produceren. Zij speelt de rol van een succesvolle wijnverdeler die rekening moet houden met haar verleden en uitzoeken welke gebeurtenissen haar in haar huidige status hebben gebracht. Wie ook meespeelt in Life & Beth is Michael Rapaport (Prison Break, Atypical). Hij speelt de weinig fortuinlijke vader van tiener Beth.

  Tom Holland (Spider-Man: Homecoming, Avengers: Endgame, The Devil All the Time) gaat een uitstapje maken naar televisie. In The Crowded Room speelt hij Billy Milligan, de eerste persoon die ooit vrijgesproken werd van een misdaad omwille van zijn multiple personality-stoornis. De serie is gebaseerd op de biografie ‘The Minds of Billy Milligan’.

  Nikolaj Coster-Waldau, wereldbekend door zijn rol van Jaime Lannister in Game Of Thrones, gaat de hoofdrol spelen in The Second Home, naar het boek van Christina Clancy. De serie volgt de families Gordon en Shaw. Na een rampzalige zomer doorgebracht te hebben in het zomerhuis van haar familie op Cape Cod, blijft de zeventienjarige Ann Gordon achter met een geheim dat haar leven voor altijd verandert en een breuk veroorzaakt tussen haar zus, Poppy, en hun geadopteerde broer, Michael.

  Justin Timberlake (The Social Network, Bad Teacher) gaat de hoofdrol spelen in een tv-serie die gebaseerd is op ‘Confessions Of A Dangerous Mind’, de memoires uit 1984 van een zekere Chuck Barris, de gastheer van de ‘Gongshow’. In feite was deze job een dekmantel voor z’n ware job: huurmoordenaar voor de CIA in de jaren ’60 en ’70. Deze memoires werden reeds eerder verfilmd door George Clooney met Sam Rockwell in de rol van Chuck Barris. De showrunner van de nieuwe serie is David Hollander, de producent en scenarist van Ray Donovan.

  Nick Offerman die we vooral kennen van Devs en Park And Recreation, gaat aan de zijde van Lily James, Sebastian Stan en Seth Rogen meespelen in Pam And Tommy, een miniserie over de diefstal en het uitbrengen van de sekstape van Pamela Anderson en Tommy Lee. Offerman speelt de rol van Uncle Miltie, een legendarische porno impresario die elektricien Rand hielp om de tape uit te brengen. Noch Anderson, noch Lee zijn betrokken bij de serie.

  Jennnifer Jason Leigh (Atypical, Patrick Melrose, The Hateful Eight) speelt de vrouwelijke hoofdrol in het tweede seizoen van Hunters, de Amazon-serie waarin een groep Nazi-jagers op zoek gaan naar Amerikaanse Nazi’s. Leigh’s tegenspelers zijn o.a. Logan Lerman en Jerrika Hinton die terugkeren. Over de al dan niet aanwezigheid van Al Pacino is het muisstil.

  De kans is reëel dat Calista Flockhart (Ally McBeal) haar rol gaat hernemen in een revival van… Ally McBeal, de succesvolle serie over de kortgerokte advocate. David E. Kelley (The Undoing, Big Little Lies) die de serie bedacht, zou aan boord blijven als uitvoerend producent. Kelley gelooft dat de serie toe is aan een revival, maar dan met een vrouw als showrunner. Op welke zender of streamer de nieuwe serie getoond zal worden is nog niet bekend.

  Amanda Seyfried
  (Mamma Mia, Les Misérables) genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe voor haar vertolking in Mank, vervangt Kate McKinnon in de serie The Dropout. De serie is geïnspireerd op het leven van Elizabeth Holmes, oprichter van het gezondheidstechnologiebedrijf Theranos. Holmes studeerde elektrische en chemische technologie aan Stanford University vanaf 2002, maar stopte in de loop van haar tweede studiejaar om met Theranos te beginnen. In 2015 werd ze door Forbes benoemd tot de jongste en rijkste selfmade vrouwelijke miljardair in Amerika, gebaseerd op een waarde schatting van Theranos van 9 miljard euro. De onderneming werd echter beschuldigd van fraude en misleiding. Tegen Holmes loopt een rechtszaak, aangevochten door de SEC, over misleiding van investeerders.

  Ewan McGregor (Fargo), Hayden Christiansen (Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith), Joel Edgerton (The Great Gatsby), Rupert Friend (Homeland), Moses Ingram (The Queen’s Gambit), Indira Varma (Game Of Thrones) en Kumail Nanjiani (Silicon Valley) spelen de hoofdrollen in de spin-off serie Obi-wan Kenobi. Het verhaal gaat van start 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen in Star Wars: Revenge Of The Sith waarin Obi-wan Kenobi zijn grootste nederlaag lijdt wanneer zijn beste vriend en leerling Anakin Skywalker de duivelse Darth Vader wordt.

  Jack Reynor, de man die in het berenpak werd gestoken in Midsommar, gaat aan de zijde van Chloë Grace Moretz en Gary Carr meespelen in The Peripheral, de nieuwe serie van Jonathan Nolan en Lisa Jo, de bedenkers van Westworld. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Gibson. Het hoofdpersonage is Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), een jonge vrouw die in een 3D-shop werkt. Als haar broer Burton, die aan een hersentrauma lijdt, een paar dagen gaat protesteren tegen een groep religieuze extremisten, vraagt hij haar om voor hem in te springen als veiligheidsagente in een videogame/virtuele wereld, toebehorend aan de Colombiaanse firma Milagros Coldiron met alle gevolgen van dien. Reynor speelt de rol van broer Burton. Verder werden ook T’Nia Miller (Years And Years, Sex Education, La Fortuna, The Haunting of Bly Manor) en Charlotte Riley (Peaky Blinders, Dark Heart, Press) gecast in belangrijke rollen.

  Ólafur Darri Ólafsson (Trapped, The Missing) en Alex Dimitriades (Seven Types Of Ambiguity, The Slap) gaan Jamie Dornan het leven hard maken in de zesdelige serie The Tourist van de makers van Fleabag. Ólafsson speelt Billy, een Amerikaan die jacht maakt op Dornan’s personage. Dimitriades speelt Kostas, een uiterst rijk personage met snode internationale zakelijke belangen.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems