1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 6/08/2021


  Annie Murphy
  , die bekend werd als de dochter van het gezin Rose in Schitt’s Creek, gaat de hoofdrol spelen in Witness Protection, de nieuwe serie van de scenaristen van Schitt’s Creek. Murphy speelt een jonge vrouw die gedwongen wordt om de zin van haar leven en wat haar dierbaar is opnieuw te definiëren nadat ze in het getuigenbeschermingsprogramma is geplaatst. Murphy die een Emmy won voor haar vertolking in Schitt’s Creek, is binnenkort te zien in Kevin Can F**k Himself en het tweede seizoen van Russian Doll.

  Michelle Monaghan (True Detective, Mission Impossible: Ghost Protocol, Messiah) gaat een tweeling spelen in de miniserie Echoes. De zevendelige serie is een mystery-thriller over een identieke tweeling. Sinds ze kind waren hebben Leni en Gina in het geheim hun leven met elkaar geruild wat culmineerde in een dubbelleven als volwassene. Alles loopt perfect tot een van hen verdwijnt. Een van de showrunners was verantwoordelijk voor 13 Reasons Why. Matt Bomer (The Sinner, American Horror Story, White Collar) speelt Jack Beck, de echtgenoot van Leni. Een liefdevolle vader en echtgenoot die een succesvol dierenarts is en eigenaar van een paardenfarm. Hij heeft het meeste te verliezen wanneer Leni’s geheime leven aan het daglicht komt.

  David Morrissey (The Walking Dead, Britannia), Joanne Froggatt (Liar) en Lesley Manville (The Crown) zijn enkele van de hoofdrolspelers in de misdaadserie Sherwood. De zesdelige serie speelt zich af in een mijnstadje in Nottinghamshire dat volledig verbrokkelt wanneer er twee onverwachte en choquerende moorden plaatsgrijpen. Die ware gebeurtenissen leiden tot de grootste klopjacht uit de Britse geschiedenis.

  Veteraan Delroy Lindo die we aan het werk zagen in Da 5 Bloods en de serie The Good Fight, krijgt de hoofdrol in de nieuwe Neil Gaiman-serie Anansi Boys. Hoewel het personage te zien was in American Gods, heeft Anansi Boys niks te maken met voormelde serie. De serie volgt Charlie Nancy, een jonge man die na de dood van zijn vader erachter komt dat zijn vader de bedrieger god van verhalen was. En hij ontdekt ook dat hij een broer heeft, Spider, die vastberaden is het leven van Charlie interessanter, maar ook gevaarlijker te maken.

  De anthologieserie The First Lady is een prestigieuze serie die het Amerikaanse leiderschap beschrijft, gezien door de lens van de vrouwen die het Witte Huis bevolkten. Het eerste seizoen focust op Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michele Obama. Naast de eerder gecaste Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Gillian Anderson, Kiefer Sutherland, Aaron Eckhart, O-T Fagbenle en Dakota Fanning werden nu ook Ellen Burstyn, (Alice Doesn’t Live Here Anymore), Eliza Scanlen (Sharp Objects), Cailee Spaeny (Mare Of Easttown) en Lily Rabe (The Undoing) aan de cast toegevoegd. Burstyn speelt de rol van Sara Delano Roosevelt, de moeder van President Franklin Delano Roosevelt. De Australische actrice Eliza Scanlan die ook schitterde in de speelfilm Babyteeth, zal de jonge Eleanor Roosevelt spelen, het favoriete nichtje van President Theodore Roosevelt. Zij huwde met haar verre neef Franklin in 1905. Spaeny – zij was het vermoorde meisje in Mare Of Easttown – vertolkt dan weer de rol van Anna Eleanor Roosevelt, het oudste kind en enige dochter van Franklin en Eleanor Roosevelt. Rabe tot slot (zij was ook te zien in American Horror Story en The Underground Railroad), speelt Lorena ‘Hick’ Hickock, een Amerikaanse journaliste die in 1932 uitgroeide tot de meest bekende Amerikaanse vrouwelijke journaliste. Zij was de toegewijde vriendin en mentor van Eleanor Roosevelt. De ontdekking van 3000 brieven deed heel wat stof opwaaien over de relatie tussen Hick en Eleanor.

  Anna Torv (zie foto), die we kennen van Mindhunter en Fringe, krijgt een terugkerende gastrol in The Last Of Us, de verfilming van het wereldbekende videospel. Torv vertolkt de rol van Tess, een smokkelaar en keiharde overlever in een post-pandemische wereld. De serie speelt zich af 20 jaar nadat de menselijke beschaving vernietigd werd.

  Big Little LIes-actrice Shailene Woodley gaat de rol spelen van Gia in Three Women, naar het non-fictie boek van Lisa Taddeo. Gia is een rouwende schrijfster die drie vrouwen overtuigt om hun verhaal te vertellen. Lina, Sloane en Maggie zijn drie Amerikaanse vrouwen die zowel privé als publiek te maken kregen met hun seksuele verlangens.

  Rachel Weisz gaat de hoofdrol spelen in Dead Ringers, een moderne update van de film van David Cronenberg uit 1988. Weisz zal een dubbelrol spelen. Zij wordt een identieke tweeling die niemand van elkaar kan onderscheiden. Weisz krijgt het gezelschap van Michael Chernus, de acteur uit Orange Is The New Black, Spiderman: Homecoming, Captain Phillips en The Bourne Legacy.

  Martin Compston (Line Of Duty) en Tuppence Middleton (Downton Abbey) gaan de hoofdrollen spelen in Our House, een vierdelige serie over een zekere Fi Lawson. Wanneer ze op een dag thuiskomt treft ze vreemdelingen aan in haar huis en een echtgenoot die verdwenen is. De serie wordt geproduceerd door de makers van Death In Paradise, Hustle en Sanditon.

  Robert Downey Jr. gaat verschillende rollen spelen in The Sympathizer, een dramaserie die geregisseerd wordt door Park Chan-wook. Het boek waarop de serie is gebaseerd, won de Pulitzer Prize. Downey zal onder meer een opkomend congreslid uit Orange County spelen, een CIA-officier en de regisseur van de film waaraan het hoofdpersonage werkt. Wie de hoofdrol zal spelen is nog niet bekend.

  Jennifer Carpenter kruipt opnieuw in de huid van Deb Morgan in Dexter: New Blood. Net als het personage dat John Lithgow vertolkte, de Trinity Killer, is ook Deb Morgan overleden (de finale van 2013). Hoe beiden opnieuw in de serie zullen geschreven worden is nog een geheim. De meest voor de hand liggende uitleg is dat ze terugkeren in een flashback.

  James Corden (The Late Late Show) en Sally Hawkins (The Shape Of Water) gaan de hoofdrollen spelen in de dramatische comedy Mammals. Over de inhoud is niet veel bekend behalve dan dat de zesdelige serie zal gaan over het wonder dat ‘huwelijk’ heet. Het script wordt geschreven door Jez Butterworth, de scenarist van Flag Day en de nieuwe Indiana Jones-film en co-scenarist van SPECTRE en Britannia.

  Nicola Walker (Unforgotten, River, Last Tango In Halifax) gaat een Noorse detective spelen in de zesdelige miniserie Annika. Annika Stranded wordt naar Schotland gezonden waar ze de leiding neemt over de ‘Marine Homicide Unit’. Met haar team moet ze de onverklaarbare en brutale moorden onderzoeken die plaatsvonden in de Schotse wateren. VRT kocht de rechten van deze serie die gebaseerd is op het BBC Radio 4 hoorspel.

  Kumail Nanjiani (The Big Sick, Silicon Valley) gaat de hoofdrol spelen in Homeland Elegies, een serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Pulitzer Prijs-winnaar Ayad Akthar. Nanjiani zal ook optreden als uitvoerend producent. De regie is in handen van Oren Moverman, de producent van Bad Education en de regisseur van o.a. The Messenger en Rampart. Het verhaal verkent het post 9/11 tijdperk in Amerika gezien door de ogen van een moslim en zijn vader.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems