1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 5/04/2022

    Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story, The King, Darkest Hour) en Todd A. Kessler (Damages) gaan na Bloodline opnieuw samenwerken op de set van The New Look, een nieuwe Apple TV+-serie over Christian Dior en zijn ‘gevecht’ met o.a. Coco Chanel. Deze laatste rol wordt vertolkt door de Franse actrice Juliette Binoche (Chocolat). Indien de serie succesvol is, dan zou The New Look een anthologieserie worden die zich afspeelt in de modewereld. 

    Marie Bach Hansen (zie foto), de Deense actrice die we kennen van Arvingerne (The Legacy), The Team s2 en White Sands, speelt de hoofdrol in Chorus Girls (Dansegarderoben), een dramaserie over wat er zich tijdens de jaren ’70 achter de schermen afspeelde binnen de groep van acht in bikini gehulde meisjes die optraden in Cirkusrevyen, de grootste revue in Kopenhagen. Andere bekende acteurs zijn Anders W. Berthelsen (DNA, Forbrydelsen) en Jakob Oftebro (Hamilton, Rig 45, Norsemen). De serie wordt verwacht in 2023.

    Sean Bean (Game If Thrones, Time, Broken) zal samen met Nicola Walker (Last Tango In Halifax, Unforgotten) te zien zijn in Marriage, een vierdelige serie waarin we de ups en downs volgen van een 30-jarig huwelijk. De serie zal later dit jaar te zien zijn op BBC One.

    Walton Goggins (Vice Principals, The Righteous Gemstones, Justified) zal de hoofdrol vertolken in de nieuwe Amazon-serie Fallout, een bewerking van de populaire videogame franchise. Jonathan Nolan en Lisa Joy van Westworld zullen de serie produceren.  De eigenzinnige woestenij van Fallout zit vol met overlevenden, vrienden en vijanden, robots en verschillende wezens die zijn geëvolueerd in de nasleep van een nucleaire Apocalyps, zoals geesten en gemuteerde misvormde mensen. De overlevenden houden zich schuil in ondergrondse schuilkelders terwijl de buitenwereld afrekent met de neerslag van de radioactieve bommen.

    Disclaimer, de serie van Alfonso Cuaron, belooft iets speciaals te worden. Zeker als je afgaat op de cast: Cate Blanchett (Don’t Look Up), Kevin Kline (Dave), Sacha Baron Cohen (Trial Of The Chicago 7) en Kodi Smit-McPhee (Power Of The Dog). De serie volgt het verhaal van onderzoeksjournalist Catherine Ravenscroft die op een dag op haar nachtkastje een gloednieuw boek vindt geschreven door een weduwnaar. Maar of dat nog niet vreemd genoeg is, komt daar ook nog eens bij dat Ravenscroft het hoofdpersonage is in het boek dat graaft in haar donkere verleden. Cuaron (Roma) zal alle afleveringen regisseren.

    Matthew Macfadyen (Succession, Quiz) gaat in Stonehouse de rol spelen van John Stonehouse, minister onder de regering van Harold Wilson die in november 1974 verdween op het strand van een luxueus hotel in Florida, een bergje kleren nalatend alsof hij was gaan zwemmen in de zee. Zijn echtgenote wordt gespeeld door Keeley Hawes (Finding Alice, It’s A Sin, The Missing).

    Amanda Seyfried die een ijzersterke prestatie neerzette in The Dropout, gaat aan de zijde van Tom – Spider-man – Holland meespelen in de anthologieserie The Crowded Room. Seyfried speelt Rya, een klinisch psycholoog die wordt geconfronteerd met de meest uitdagende zaak uit haar carrière. Holland speelt Danny Sullivan, een personage dat lichtjes gebaseerd is op Billy Milligan, de man met de 24 persoonlijkheden. Andere acteurs die vastgelegd werden zijn Sasha Lane (Conversations With Friends), Christopher Abbott (Catch-22, Girls) en Emma Laird (Mayor of Kingstown).

    De knappe Olivia Munn vervoegt de wereld van de Walking Dead want ze zal te zien zijn in de nieuwe spin-off serie Tales Of The Walking Dead, een anthologieserie die zes afleveringen telt en die wellicht vanaf deze zomer te zien zal zijn. Welke rol Munn zal spelen is niet bekend.

    Olivia Colman (The Lost Daughter, The Favourite) zal de rol spelen van Miss Havisham in de zesdelige serie Great Expectations, naar de klassieker van Charles Dickens. Het script wordt geschreven door Steven Knight (Spencer, Peaky Blinders, Taboo) die samen met Tom Hardy en Ridley Scott een van de uitvoerende producenten is. De serie vertelt het coming of age-verhaal van wees Philip “Pip” Pirrip.

    Keri Russell (The Americans) gaat de hoofdrol spelen in The Diplomat, een nieuwe Netflix-serie. In de serie die acht afleveringen van 50 minuten telt, krijgt carrièrediplomaat Kate Wyler (Russell) midden in een internationale crisis een spraakmakende baan waar ze niet geschikt voor is, met tektonische implicaties voor haar huwelijk en haar politieke toekomst.

    Actrice Janet Montgomery (This is Us, Salem, Dancing On The Edge) en producent Tricia Small (Salem) gaan opnieuw samenwerken. De nieuwe serie die Aqua Tofana heet en die ze samen bedachten, speelt zich af in het 17de-eeuwse Italië en gaat over drie generaties vrouwen van dezelfde familie die beschuldigd worden van 600 mannen vermoord te hebben met een discreet en dodelijk vergif, Aqua Tofana.

    Gemma Arterton (The King’s Man) gaat een van de hoofdrollen spelen in de nieuwe Disney-serie Culprits, omschreven als een donkere en grappige roofserie. De serie vertelt wat er gebeurde de dag na de overval wanneer de leden van de bende opgepikt een voor een opgepikt worden door een seriemoordenaar.

    Oscar-winnaar Billy Bob Thornton (Fargo, Goliath) krijgt de hoofdrol in Land Man, een van de series die Taylor Sheridan aan het ontwikkelen is. Thornton is de gedroomde acteur om de rol te spelen van de crisismanager van een oliebedrijf. De opnames zouden starten volgend jaar.

    Clive Owen (The Knick), Alice Braga (Queen South) en Joan Chen (The Last Emperor) vervoegen Emma Corrin (The Crown) en Brit Marling (The QA) op de set van The Retreat, een serie bedacht door het duo van The OA. De serie volgt een amateurdetective die samen met 11 andere gasten door een miljonair wordt uitgenodigd in een luxueus verblijf op een adembenemende locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet onze detective bewijzen dat het moord was nog voor de moordenaar opnieuw toeslaat.

    Anna Paquin (The Piano, The Irishman, True Blood) en Colin Hanks (Fargo) zullen te zien zijn in A Friend Of The Family, de nieuwe serie van de bedenker van The Act. Paquin speelt Mary Ann Broberg, een moeder van drie, die te laat de waarschuwingssignalen negeerde vooraleer ze een hechte band kreeg met haar charismatische buurman, Robert Berchtold (Jake Lacy uit The White Lotus) die ze vertrouwde in de buurt van haar oudste dochter, Jan.

    Claire Danes die we vooral kennen als Carrie Mathison uit Homeland, gaat aan de zijde van Jesse Eisenberg en Lizzy Caplan, de rol van Rachel spelen in de miniserie Fleishman Is In Trouble. Rachel is de ex van het hoofdpersonage Toby Fleishman. Na zijn scheiding zet Fleishman de bloemetjes buiten en geniet hij met volle teugen van zijn seksuele vrijheid totdat zijn ex plotseling verdwijnt, waardoor hij voor de kinderen moet zorgen. Rachel is een succesvolle en ambitieuze talentscout die het moeilijk heeft met haar nieuwe identiteit en opgelopen trauma. Om uit te vinden wat er met Rachel gebeurde zal Fleishman moeten uitzoeken wat er met zijn huwelijk fout liep.

    Murray Bartlett (The White Lotus), Diane Lane (Unfaithful, Under The Tuscan Sun), Heather Graham (Boogie Nights), Judd Hirsch (Uncut Gems, Taxi) en Hari Nef (Transparent, You) werden toegevoegd aan de cast van Extrapolations, de serie over de klimaatverandering. Ze vervoegen hiermee de eerder gecaste kleppers Meryl Streep, Matthew Rhys, Marion Cotillard, Eliza Gonzalez, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Edward Norton, Kit Harrington, Sienna Miller, Gemma Chan, Tahar Rahim, Daveed Diggs, David Schwimmer, Indira Varma, Keri Russell, Cherry Jones en Michael Gandolfini.
    De achtdelige serie, die momenteel in productie is, vertelt acht verhalen die met elkaar verweven zijn en die aantonen hoe de klimaatveranderingen onze liefde, geloof, werk en familie beïnvloeden.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems