1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Castingnieuws

    Castingnieuws

    Datum: 8/06/2022


    Allison Williams
    (Girls, Get Out) en Matt Bomer (The Sinner, White Collar) werden gecast in de hoofdrollen van de serie Fellow Travelers, een episch liefdesverhaal en politieke thriller, waarin de relatie wordt beschreven tussen twee heel verschillende mannen die elkaar ontmoeten tijdens het McCarthy-tijdperk.

    Jon Hamm (Mad Men, Top Gun: Maverick), Juno Temple (Ted Lasso, The Offer) en Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight, Dolores Clairborne) zullen de hoofdrollen vertolken in het vijfde seizoen van Fargo. Dit seizoen speelt zich af in 2019 en stelt de vragen: wanneer is kidnapping geen kidnapping en wat als uw vrouw uw vrouw niet is?

    Laura Dern en Reese Witherspoon zijn de uitvoerende producenten van de serie Tiny Beautiful Things waarin Kathryn Hahn (WandaVision, Transparent) de hoofdrol zal spelen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller en gaat over een vrouw die met tegenzin ‘Dear Sugar’ wordt - een anonieme, gerespecteerde adviescolumnist - wanneer haar eigen leven instort. De serie wordt geschreven door de scenariste van het uitstekende Little Fires Everywhere.

    De cast van de serie Poker Face van Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi) wordt met de dag indrukwekkender: naast Natasha Lyonne die de hoofdrol speelt vinden we ook Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt, Stephanie Hsu, Benjamin Bratt en Chloë Sevigny terug. Volgens Johnson wordt het een grappige, karakter gedreven, moord-van-de-week mysterie.

    Na Ewen McGregor maakt nu Jude Law zijn opwachting in een nieuwe Star Wars-serie die de titel Star Wars: Skeleton Crew meekreeg. De serie zal geregisseerd worden door Jon Watts die tekende voor de meest recente Spider-Man trilogie. Over de inhoud en de rol van Law is niets geweten.

    Na 1883 gaat Taylor Sheridan nog verder grasduinen in de geschiedenis van Yellowstone, de ranch die geleid wordt door John Dutton. Het nieuwe "Yellowstone"-oorsprongsverhaal – dat de voorlopige titel 1932 kreeg – introduceert een nieuwe en volgende generatie van de Dutton-familie. De serie onderzoekt het begin van de twintigste eeuw toen pandemieën, historische droogte, het einde van de drooglegging en de Grote Depressie Amerika teisterden teisteren. In deze serie zijn de kinderen uit 1883 allemaal volwassenen. Paramount+ kondigde aan de Helen Mirren en Harrison Ford de hoofdrollen zullen vertolken.

    Ford zal ook te zien zijn in Shrinking, een tiendelige komedie aan de zijde van Jason Segel (Winning Time) die de serie schrijft samen met de mensen achter Ted Lasso. Ford speelt Dr. Phil Rhodes, een therapeut met de ziekte van Parkinson. Segel speelt dan weer een rouwtherapeut die de gevestigde regels begint te overtreden en zijn patiënten/cliënten precies vertelt wat hij denkt. Terwijl hij zijn training en ethiek negeert, merkt hij dat hij enorme, tumultueuze veranderingen aanbrengt in het leven van mensen... inclusief dat van hemzelf.

    Met het aantrekken van John Malkovich (The New Pope), Emily Mortimer (The Pursuit Of Love), Maisie Williams (Game Of Thrones, Pistol) en Claes Bang (Dracula) lijkt het erop dat de Apple TV+-serie The New Look een prestigieuze serie wordt waarvan erg veel verwacht wordt. De serie speelt zich af tijdens WO II in het door de Nazi’s bezette Parijs. Het imperium van Coco Chanel (Juliette Binoche) lijkt op z’n einde te lopen. Aan de andere kant doet Christian Dior (Ben Mendelsohn) er alles aan om de spirit van de bevolking weer op te krikken met zijn baanbrekend, iconisch merk.

    Amanda Peet die we voor het laatst aan het werk zagen in The Chair, vervoegt de cast van Fatal Attraction, de serie waarin Lizzy Caplan en Joshua Jackson de hoofdrollen spelen. Peet zal de rol spelen van Beth Gallagher, de toegewijde echtgenote, voorbeeldige moeder en succesvolle onderneemster die haar huwelijk vernietigd ziet wanneer haar echtgenoot Dan een scheve schaats rijdt met een psychopate.

    Leslie Mann en Tim Robbins hebben de set van The Power vaarwelgezegd. Hun rollen zullen opnieuw gecast worden. De serie die gebaseerd is op een feministisch sf-boek had erg te lijden on de Covid-pandemie. Robbins was trouwens al de vervanger van Rainn Wilson die oorspronkelijk de mannelijke hoofdrol zou spelen. De opnames zijn ondertussen met een vertraging van anderhalf jaar opnieuw gestart.

    Jodie Foster (Silence Of The Lambs, The Mauritanian) (zie foto) gaat een van de hoofdrollen spelen in het nieuwe (vierde) seizoen van True Detective dat de bijtitel Night Country kreeg. Foster speelt de rol van detective Liz Danvers. Samen met haar collega onderzoekt ze de verdwijning van zes mannen die de leiding hadden over een research station in Alaska. Wie haar collega zal spelen is nog niet bekend.

    Jeremy Strong, de ster uit Succession, gaat samen met de scenarist van Argo en de producent van o.a. The Underground Railroad, een serie maken over de veel besproken 737 Max vliegtuigen van Boeing. Strong zal een personage spelen dat geënt is op verschillende ingenieurs die voor Boeing werkten.

    Ariana DeBose, die een Oscar won voor haar vertolking in West Side Story, krijgt een terugkerende gastrol in het vierde seizoen van de sciencefictionserie Westworld. DeBose krijgt Evan Rachel Wood (in een nieuwe rol!), Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul en Angela Sarafyan als tegenspelers. De première is voorzien voor 26 juni.

    Apple TV+ is de productie gestart van Hijack, een serie die geschreven wordt door de scenarist en bedenker van Lupin. De nieuwe serie gaat over een gekaapt vliegtuig dat op weg is naar Londen. Idris Elba (Luther) speelt een ervaren onderhandelaar die zal proberen de levens van de passagiers te redden. De serie speelt zich net als 24 af in real time.

    Kate Winslet zal samen met haar dochter Mia Threapleton te zien zijn in een aflevering van derde seizoen van de Channel 4-serie I Am. Elk seizoen dat op zoek gaat naar de ervaringen van vrouwen tijdens persoonlijke en emotionele momenten, bestaat uit drie verhalen die tot stand kwamen in samenwerking met de hoofdrolspelers en waarbij de dialogen voor een stuk geïmproviseerd worden. Actrices die in de vorige seizoen te zien waren waren: Vicky McClure, Samantha Morton, Gemma Chan, Suranne Jones, Letitia Wright en Lesley Manville.

    Ed O’Neill (Married With Children, Modern Family), Laurence Fishburne (The Matrix) en Jacki Weaver (Yellowstone) spelen de hoofdrollen in The Sterling Affairs. De zesdelige miniserie vertelt het verhaal van coach Doc Rivers en het basketbalteam Los Angeles Clippers die alles in het werk stellen om de NBA-titel binnen te halen, dit terwijl de ondergang van de eigenaar van het team, Donald Sterling – wiens notoir racistische gedrag aan het licht komt te midden van de machtsstrijd tussen zijn vrouw, Shelly Sterling, en zijn minnares, V. Stiviano – nakende is.

    Betty Gilpin (GLOW, Gaslit, Roar) zal de hoofdrol spelen in Mrs. Davis, de nieuwe serie van Damon Lindelof (producent van o.a. Watchmen, The Leftovers, Lost). Gilpin speelt de rol van een non die een strijd voert tegen een oppermachtige bron die gevoed wordt door Artificial Intelligence.

    Topscenarist en BAFTA-winnaar Jack Thorne (Natural Treasure, Kiri, The Accident, Help) heeft een nieuwe serie: Best Interests. Michael Sheen (Good Omens) en Sharon Horgan (Catastrophe) vertolken de hoofdrollen. Ze spelen het echtpaar Nicci en Andrew, die twee dochters hebben, Katie en Marnie. Marnie heeft een levensbedreigende aandoening. De artsen denken dat het in haar eigen belang is dat ze euthanasie pleegt, maar haar liefhebbende familie is het daar niet mee eens.

    Topacteur Michael Douglas die een Golden Globe won voor de Netflix-serie The Kominsky Method, maar die we vooral kennen van Wall Street, Fatal Attraction en Basic Instinct, gaat in een miniserie die gebaseerd is op een boek van de auteur van John Adams, de rol spelen van Benjamin Frankin. Franklin is het bekendst als medeopsteller van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet. Hij is een van de Founding Fathers die zich in Europa opwierp als belangrijk pleitbezorger en steun voor de Verenigde Staten.



  • Naar het overzicht van nieuwsitems