1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 24/04/2023


  In This Must Be The Place speelt Orlando Bloom (zie foto) (Lord Of The Rings, Pirates Of The Caribbean) de rol van Daniel Sullivan, een New Yorker die in Ierland leeft, die z’n kinderen in Californië nooit ziet, die een vader heeft in Brooklyn die hij verafschuwt en wiens vrouw Claudette – ooit de meest glamoureuze en beruchte vrouw in de bioscoop - zich terugtrok in afzondering op een Ierse boerderij. Maar het leven dat Daniel en Claudette zo zorgvuldig hebben opgebouwd, staat op het punt te worden verstoord door een onverwachte ontdekking over een vrouw waarmee Daniel twintig jaar geleden het contact verloor.
  Bloom is ook een van de uitvoerende producenten. Suzanne Heathcote, showrunner van het derde seizoen van Killing Eve, schrijft het scenario.

  Harvey Keitel (Pulp Fiction, Reservoir Dogs, The Bad Lieutenant) verzekerde zich een rol in The Tattooist Of Auschwitz. De serie vertelt het aangrijpende liefdesverhaal tussen een tatoeëerder (die de nummers moest tatoeëren op de armen van de gevangenen) en een gevangene. Keitel speelt de oudere tatoeëerder. Zestig jaar na de gebeurtenissen in Auschwitz-Birkenau in 1942, vertelt hij zijn verhaal aan schrijfster Heather Morris (Melanie Lynskey uit The Last Of Us en Yellowjackets). De hoofdrollen worden vertolkt door Jonah Hauer-King (The Little Mermaid), Anna Próchniak (Baptiste).

  Time, het uitstekende gevangenisdrama met Sean Bean en Stephen Graham, krijgt een tweede seizoen. Dat speelt zich af in de vrouwengevangenis Carlingford Prison. De serie focust zich op drie vrouwen die op dezelfde dag arriveren in de gevangenis. Hun rollen worden vertolkt door Bella Ramsey (Game IOf Thrones, The Last Of Us), Jodie Whitaker (Doctor Who) en Tamara Lawrance (Small Axe, Invasion). Siobhan Finneran (Happy Valley) herneemt haar rol als kapelaan Marie- Louise. Het script werd andermaal geschreven door Jimmy McGovern (Broken).

  Volgens Deadline gaat Robert De Niro meespelen in de serie serie Bobby Meritorious. De Niro zal Avery “The Sage” Accomando spelen, een informant die in zijn eentje het Amerikaanse advocatenkantoor van het zuidelijke district van New York ten val kan brengen. Maar in de weg staat een agent die openbaar aanklager is geworden, bekend als Bobby Meritorius. De bedenker van de serie en tevens scenarist is Billy Ray, de scenarist van onder meer Captain Phillips, Richard Jewell, Hunger Games en het miskende Shattered Glass, dat hij ook regisseerde.

  Kit Harington die we beter kennen als Jon Snow uit Game Of Thrones gaat meespelen in de fijne serie Industry, een reeks die zijn focus gericht heeft om een groep jonge investeerders die werken bij de internationale bank Pierpoint & Co. Harington speelt de rol van Heny Muck, CEO en oprichter van Lumi, een nieuw bedrijf gespecialiseerd in groene energie.

  Ewan McGregor gaat de hoofdrol spelen in A Gentleman In Moscow. Hij speelt een Russische aristocraat die van de dood gespaard blijft en huisarrest krijgt terwijl de bolsjewistische revolutie zich voor zijn neus afspeelt. Zijn tegenspeelster wordt zijn echtgenote in real life, Mary Elizabeth Winstead (Fargo, 10 Cloverfield Lane).
  McGregor krijgt ook de hoofdrol in Lodi, een serie die zijn inspiratie vond in een waar gebeurd verhaal. We schrijven 1977. Autoverkoper Lou ruilt zijn gewone, klein burgerlijke leven in voor dat van FBI-informant. Hij infiltreert de maffia wanneer een belangrijk lid van de georganiseerde misdaad hem voorstelt om zijn Cadillac-distributiedeal over te nemen. In de komende drie jaar wordt Lou op de proef gesteld in zijn zoektocht naar roem wanneer hij verwikkeld raakt in het reilen en zeilen van de misdaadfamilie - van het leiden van een miljoenenoperatie tot het worden van een remplaçant.

  In de zesdelige serie Eric, geschreven en geproduceerd door Abi Morgan (The Hour, The Split, Shame, River), speelt Benedict Cumberbatch de rol van Vincent Sullivan, de bekende poppenspeler uit Amerika's populairste kindershow. Zijn leven begint te ontrafelen wanneer zijn jonge zoon, Edgar, verdwijnt. Nu hij dakloos is en opnieuw te maken heeft met drugsverslaving, ontdekt Vincent dat zijn enige metgezel Eric is, een twee meter hoge blauwe pop, die hem meeneemt op een reis om zijn zoon te vinden en een weg naar huis te vinden.
  Een ander serie waarin Cumberbatch te zien zal zijn is How To Stop Time. Daarin speelt hij een man die meer dan 500 jaar geleefd heeft. De serie vertelt het verhaal van een geschiedenisleraar met de unieke ziekte anageria, wat betekent dat hij ongelooflijk langzaam ouder wordt. Hoewel hij een man van in de veertig lijkt te zijn, is hij eigenlijk iemand uit de 16de eeuw. De leraar werkt samen met anderen gelijkaardige patiënten om een schimmige elitegroep te vormen. Maar het wordt absurd als hij verliefd wordt op een normale vrouw, iets wat hij gezworen heeft niet te doen. De serie zal geregisseerd worden door Tomas Alfredson, de regisseur van o.a. Tinker Tailor Soldier Spy. Zeer boeiend, maar helaas staan de opnames pas gepland voor begin volgend jaar.

  Morgan Freeman heeft toegezegd om aan de zijde van Zoe Saldana en Nicole Kidman mee te spelen in Lioness, de nieuwe serie van Taylor – Yellowstone – Sheridan. In Lioness moet een jonge, vrouwelijke marinier infiltreren in een terroristische organisatie om ze uiteindelijk op te doeken. Freeman speelt de rol van de Amerikaanse Minister van Buitenlandse zaken.

  Het belooft de komende maanden erg druk te worden voor Nicole Kidman. Niet alleen speelt ze een CIA Supervisor in het CIA-drama Lioness, ook speelt ze naar alle waarschijnlijkheid de rol van Kay Scarpetta in een serie die gebaseerd is op de Scarpetta-boeken van Patricia Cornwell. Haar tegenspeelster is Oscarwinnares Jamie Lee Curtis die de rol van haar zus Dorothy zal vertolken. Scarpetta begint als de Chief Medical Examiner voordat ze een privé forensisch adviseur wordt.
  De derde serie waarmee Kidman bezig is, is de miniserie The Perfect Nanny, naar het boek uit 2016 van Leïla Slimani die hiermee de Prix Goncourt won, de hoogste literatuurprijs in Frankijk. The Perfect Nanny is geïnspireerd op de echte moord op Lucia en Leo Krim in 2012 door hun nanny.
  Tot slot is de actrice ook in vergevorderde gesprekken om een van de hoofdrollen te spelen in The Perfect Couple, naar het boek uit 2018 van Elin Hilderbrand. De serie van zes afleveringen volgt een inwoner van Nantucket die op 4 juli met de man van haar dromen gaat trouwen, maar op dat moment wordt er een lijk in de haven wordt gevonden die haar perfecte dag op zijn kop gaat te zetten. Haar tegenspelers zijn o.a. Liev Schreiber, Jack Reynor en Dakota Fanning. Susan Bier die Kidman regisseerde in The Undoing, zal de regie voeren.

  Marvelous Mrs. Maisel – Rachel Brosnahan – gaat de hoofdrol spelen in de miniserie Lois & Varga. De serie volgt een pasgetrouwd koppel dat naar een klein en geroemd eiland verhuist nadat ze een hemels perceel aan de oceaan hebben geërfd. Maar zodra ze aankomen, ontmoeten ze Varga, de enige stripper en yogaleraar van het eiland, die hun leven op sinistere wijze begint te ontrafelen. De Nederlandse Halina Reijn (Bodies, Bodies, Bodies) zal de pilootaflevering regisseren.

  Sofia Helin (The Bridge) is een van de nieuwkomers in het derde seizoen van Alex Rider, de actieserie die momenteel in productie is in het VK en Malta. In het derde seizoen zet onze tienerspion de jacht in op zijn grootste vijand: het ongrijpbare criminele netwerk dat bekend staat als Scorpia. Alex begint aan een persoonlijke missie om Scorpia voor eens en voor altijd te vernietigen. De serie is gebaseerd op de boeken van Anthony Horowitz waarvan er meer dan 20 miljoen exemplaren wereldwijd werden verkocht.

  Tom Hardy (Venom, Peaky Blinders) en Zazie Beetz (Atlanta, Bullet Train) gaan de hoofdrollen spelen in de Nordic Noir Lazarus. De serie gaat over detective Saga Bauer die undercover gaat in een zwaarbewaakte psychiatrische inrichting om de geheimen te ontdekken van seriemoordenaar Jurek Walter. Hardy speelt uiteraard de gevreesde killer. Øystein Karlsen, de scenarist van Dag en Exit is uitvoerend producent, regisseur en scenarist.

  Tweevoudig Oscarwinnaar Anthony Hopkins gaat Keizer Vespasianus spelen in het gladiatorendrama Those About To Die, een serie die gemaakt wordt door Roland Emmercih (Independence Day, Godzilla). De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Daniel Mannix en gaat over de spectaculaire, complexe en uiterst corrupte wereld van de gladiatorensport in het oude Rome. De opnames vinden plaats in Cinecitta in Rome.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems