1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 20/10/2023


  Sheridan Smith
  (Cilla, Four Lives, The Teacher) en de Belgische actrice Céline Buckens die te zien was in Showtrial en Warrior, spelen de zusters Lori en Erin in de serie The Castaways.
  Na een erg lange vlucht, stapt Lori in het vliegtuig naar Fiji, terwijl Erin dat niet doet. De vlucht komt nooit aan op de tropische bestemming en maanden later is er geen wrak gevonden. Erin hoort plotseling dat Lori's creditcard is gebruikt op een afgelegen eiland in Fiji. Ze stapt in het vliegtuig naar Fiji om de waarheid op te sporen. De serie is nu in post-productie.

  Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story, The Theory Of Everything) (zie foto) gaat een hoofdrol spelen in One, een serie die zich afspeelt in de wereld van het Formule 1-racing. One zal zich concentreren op de tumultueuze opkomst van een fictief Formule 1-familieteam, dat te kampen krijgt met verwoestende persoonlijkheden, steeds veranderende rivalen en belangen van meerdere miljoenen dollars. Het zal fictie combineren met de echte wereld van de F1.

  Ozark‘s Jason Bateman gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe serie die hij ook gaat regisseren, maar die nog geen titel heeft. Het verhaal is gebaseerd op een artikel en gaat over twee vaders met honkbal-spelende zonen. De rivaliteit tussen de twee kent echter geen grenzen en loopt volledig uit de hand: stalking, corrupte agenten, connecties met de maffia, bedreigende sms-berichten en een ongerechtvaardigde arrestatie. Dit is een verhaal over de moeite die vaders zullen doen voor hun zoons.

  Kaitlin Olson (It's Always Sunny In Philadelphia) gaat de hoofdrol spelen in High Potential, een Amerikaanse remake van de succesvolle Franse serie HPI (Haut Potentiel Intellectuel) met Audrey Fleurot in de hoofdrol. De serie gaat over een sjofele huismoeder die beschikt over een hoog IQ. Toevallig komt ze in contact met de politie en bewijst ze een bijzonder goed oog te hebben voor het oplossen van misdaden en moorden. Drew Goddard, scenarist van o.a. The Cabin In The Woods, The Martian, Daredevil, World War Z, schreef het scenario van de pilot.

  Vicky McClure uit Line Of Duty speelt de hoofdrol in het drama Insomnia naar het boek van Sarah Pinborough. McClure speelt de succesvolle carrièrevrouw Emma Averill, die vreest dat ze gek wordt, wanneer haar zwaarbevochten droomleven in een nachtmerrie begint te veranderen. Een paar weken voor haar veertigste verjaardag stopt Emma met slapen – net zoals haar moeder had gedaan vlak voordat ze op de avond van haar eigen veertigste verjaardag een gewelddadige psychotische inzinking kreeg. Emma’s echtgenoot wordt gespeeld door Tom Cullen (The Gold).

  Lizzy Caplan (Fleishman Is In Trouble), Jesse Plemons (Power Of The Dog), Joan Allen (The Bourne Ultimatum) en Connie Britton (The White Lotus) vervoegen Robert De Niro in de miniseries Zero Day. De Niro speelt een voormalig Amerikaans President wiens hulp wordt ingeroepen wanneer een globale cyberaanval dreigt. Caplan speelt de dochter, Allen zijn echtgenote.

  Michaela Jaé Rodriguez (Pose) en Cara Delevingne (Only Murders In The Building) zijn naast Kim Kardashian en Emma Roberts te zien in het 12de seizoen van American Horror Story dat de Delicate heet. De serie is gebaseerd op het boek ‘Delicate Condition’. Het verhaal gaat over een vrouw die ervan overtuigd is dat een sinister personage alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat haar zwangerschap wordt afgebroken. Welke rol de twee actrices spelen is niet bekend. De serie is bij ons helaas nog niet te zien.

  De wat in de anonimiteit verdwenen Keira Knightley (The Boston Strangler) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe serie van Joe Barton, Black Doves. Barton was als scenarist verantwoordelijk voor de geprezen series Giri/Haji, The Bastard Son & The Devil Himself en The Lazarus Project. Knightley speelt de rol van Helen, een vrouw met een geheime identiteit die een hartstochtelijke affaire begint. Wanneer haar minnaar het slachtoffer wordt van de schimmige onderwereld van Londen, sturen Helens werkgevers een oude vriend, Sam, om haar te beschermen. De twee beginnen al snel aan een avontuur met een hoog octaangehalte dat zich afspeelt tegen een achtergrond van diplomatieke spanningen en Kerstmis.

  Donald Sutherland is de meest recente naam die aan de cast van Lawman: Bass Reeves werd toegevoegd. De serie van Taylor Sheridan zou een anthologieserie zijn die elk seizoen een iconische sheriff belicht die een invloed heeft gehad op het verloop van de geschiedenis. Sutherland speelt de rol van rechter Isaac Parker. De hoofdrol wordt gespeeld door David Oyelowo.

  Het worden drukke tijden voor Mark Ruffalo (I Know This Much Is True, Spotlight, Foxcatcher). Op 16 oktober ging Poor Things in première op het Film Festival van Gent en in november is er dan de première op Netflix van de serie All The Light We Cannot See. Verder start hij binnenkort met de serie Hal & Harper, een komisch familiedrama over een vader die z’n kinderen veel te snel wil laten groot worden. Zo vlug zelfs dat de rollen gespeeld zullen worden door volwassenen acteurs. Ruffalo gaat ook meespelen in de nieuwe serie van Brad Inglesby, de bedenker van de topserie Mare Of Easttown. De serie zou een taskforce van wetsdienaars volgen en de criminelen die ze proberen te arresteren.

  Gillian Anderson (The X-Files, Sex Education, The Crown) gaat aan de zijde van Lena Headey (Game Of Thrones) meespelen in de nieuwe westernserie The Abandons, van de hand van Kurt Sutter, de man achter Sons Of Anarchy. De serie, die zich afspeelt in Oregon in de jaren 1850, gaat over de strijd tussen een groep verstoten families die zich verenigen om te strijden tegen een corrupte kracht die hen wil verdrijven.

  Veteraan Kevin Bacon (City On A Hill, The Following, Tremors, Footloose) zal in The Bondsman de hoofdrol voor zijn rekening nemen. Hij speelt Hub Halloran, een premiejager die terugkomt uit de dood en een onverwachte tweede kans krijgt op leven, liefde en een bijna vergeten muzikale carrière. Maar dan ontdekt hij dat zijn oude baan nu een demonische nieuwe wending heeft.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems