1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 18/04/2024


  De makers van Undercover en Ferry hebben Femke Janssen (GoldenEye, X-Men) gekozen om de hoofdrol te spelen in hun nieuwe serie Amsterdam Empire. Janssen speelt de rol van Betty, de echtgenote van Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het koffieshopimperium Jackal, die zijn hele carrière heeft moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en Nederlandse wetten om de grootste van allemaal te worden. Wanneer Betty zijn affaire met een bekende journalist ontdekt, zal ze niet rusten voor ze alles van hem heeft afgepakt. Jonas Govearts (H4Z4RD, Welp, Tabula Rasa) regisseert.

  James Badge Dale (24) en Jessica Chastain spelen de hoofdrollen in de Apple TV+-serie The Savant. De serie werd geïnspireerd door een waar gebeurd verhaal dat gepubliceerd werd door Cosmopolitan. Chastain speelt een topgeheime onderzoeker genaamd de ‘Savant’, die online haatgroepen infiltreert om de meest gewelddadige mannen in het land uit te schakelen.

  Jessica Biel (The Sinner, Candy) gaat de hoofdrol spelen in The Good Daughter naar het boek van Karen Slaughter die zelf voor het eerst het boek zal bewerken voor televisie. Het verhaal loopt als volgt: “Het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag. De details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken.“

  De Franse acteur Jean Dujardin (Alphonse) zal in een nieuwe serie de rol van Zorro spelen. Het verhaal van de nieuwe Zorro speelt zich af in 1821. Don Diego de la Vega, ook bekend als Zorro, is burgemeester van Los Angeles om zijn geliefde stad te laten bloeien, hoewel deze te maken heeft met financiële problemen als gevolg van de praktijken van een lokale zakenman. De zaken nemen een wending wanneer Diego ontdekt dat zijn bevoegdheden als burgemeester niet genoeg zijn om onrechtvaardigheid te bestrijden. Hij haalt na 20 jaar zijn alter-ego weer boven, maar worstelt om zijn dubbele identiteit in balans te houden, wat zijn persoonlijke leven en huwelijk onder druk zet, aangezien zijn vrouw niet op de hoogte is van zijn geheim.

  De Franse actrice Charlotte Le Bon (zie foto) die we kennen als de tegenspeelster van Veerle Baetens in de serie Cheyenne & Lola gaat meespelen in het derde seizoen van The White Lotus. Le Bon vervangt een andere actrice omdat men liever iemand ouder wilde voor de rol. Het derde seizoen speelt zich af in een rond Thailand.

  Jason Bateman (Ozark) en Jude Law (The Young Pope) spelen twee broers in de Netflix-serie Black Rabbit. Het verhaal gaat over de eigenaar van een trendy plek in New York City (Law) die zijn turbulente broer weer in zijn leven toelaat. Meteen opent hij de deur naar escalerende gevaren die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te vernietigen.

  Suranne Jones uit Vigil gaat in The Choice de rol spelen van de Britse Eerste Minster Abigail Dalton. Julie Delpy (On The Verge) kruipt in de huid van de Franse President Vivienne Toussaint. Een topontmoeting tussen de twee vrouwen zou het antwoord kunnen zijn op hun gebeden, als ze het eens kunnen worden. Maar wanneer de man van Dalton wordt ontvoerd en Toussaint gechanteerd wordt, worden ze allebei geconfronteerd met onvoorstelbare keuzes. Gedwongen tot een hevige rivaliteit waarin hun politieke toekomst, en levens, op het spel staan, zullen ze kunnen samenwerken om het complot te ontrafelen dat hen beiden bedreigt?

  Jamie Dornan (The Tourist) gaat een eeneiige tweeling spelen in de Netflix-serie The Undertow. De serie is een remake van de Noorse serie Twin, die bij ons te zien was op de NPO. Andere acteurs zijn Mackenzie Davis, Iain De Caestecker en Gary Lewis. Wanneer Nicola toevallig haar echtgenoot doodt, overtuigt ze zijn tweelingbroer die plots is komen opdagen, om zijn identiteit over te nemen.

  Amanda Peet (Dirty John, Togetherness) krijgt een rol in de Jon Hamm-serie Your Friends And Neighbors. Daarmee vervoegt ze Olivia Munn die eerder werd gecast. In deze serie van de bedenker van Banshee en Warrior, speelt Hamm de rol van Coop, een recentelijk gescheiden hedgefondsmanager die, nadat hij ontslagen is, zich richt op het stelen van de welgestelde bewoners in een chique voorstad in het noorden van New York. Deze kleine misdaden beginnen hem weer tot leven te brengen, totdat hij in het verkeerde huis op het verkeerde moment inbreekt.

  Owen Wilson (Loki, Zoolander) gaat een van de hoofdrollen spelen in een komedie die zch afspeelt in de wereld van de professionele golf. Wilson speelt Pryce Cahill, een ex-golfer wiens carrière te vroeg eindigde. Wanneer hij ontslagen wordt op zijn werk en zijn vrouw hem verlaat, richt hij zich volledig op een getroebleerde 17-jarig golffenomeen.

  Martin Compston, de Schotse acteur uit Line Of Duty en The Rig, gaat de rol van Martyn spelen in een driedelige thriller die Fear heet. Om een nieuwe start te nemen verhuist Martyn met echtgenote Rebecca en zijn twee kleine kinderen van Glasgow naar Londen. Hoewel hun nieuwe thuis een idyllisch karakter heeft, krijgen ze het aan de stok met hun buurman Jan, die enkele ongepaste commentaren heeft…

  Oscar-winnaar Helen Hunt (As Good As It Gets), Christina Hendricks (Mad Men) en Christopher Lloyd (Back To The Future) krijgen een gastrol in het derde seizoen van Hacks. In dat seizoen zien we hoe Deborah Vance (Jean Smart) geniet van een golf van succes na haar succesvolle stand-up special. Tegelijkertijd zoekt haar creatieve partner, Ava, nieuwe kansen in Los Angeles.

  Nick Offerman (Emmy-winnaar voor zijn rol in The Last Of Us) en Betty Gilpin (GLOW) vervoegen Matthew Macfadyen en Michael Shannon in de cast van Death By Lightning over de moord op de Amerikaanse President James Garfield. Gilpin zal de First Lady spelen, terwijl Offerman de rol van vice president Chester A. Arthur op zich neemt.

  Yvonne Strahovski (The Handmaid’s Tale) krijgt de hoofdrol in Teacup, een horrorthriller over een uiteenlopende groep mensen in landelijke Georgia die zich in het licht van een mysterieuze dreiging moeten verenigen om te overleven. Een van de uitvoerende producenten is James Wan (Saw, Annabelle, The Nun). • Naar het overzicht van nieuwsitems