1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 4/07/2024


  Molly Smith Metzler, de vrouw achter de uitstekende serie Maid, heeft een nieuwe serie, Sirens. De serie die omschreven wordt als een “scherpe, sexy en donker komische verkenning van vrouwen, macht en klasse”, heeft alvast een indrukwekkende cast: Julianna Moore (Mary & George), Milly Alcock (zie foto) (House Of The Dragon) en Meghan Fahy (The White Lotus). Aan mannelijke zijde is er de aanwezigheid van Glenn Howerton (It’s Alwasy Sunny In Philadelphia) en Kevin Bacon (The Following, Beverly Hills Cop: Axel F).

  Joseph Fiennes (The Handmaid’s Tale) en Natascha McElhone (Halo) gaan de ouders spelen van Sherlock Holmes in de serie Young Sherlock Holmes. Het titelpersonage wordt gespeeld door Hero Fiennes Tiffin (The Ministry Of Ungentlemanly Warfare), terwijl de regie in handen is van Guy Ritchie die ook uitvoerend producent is. Ritchie was ook verantwoordelijk voor de uitstekende Netflix-serie The Gentlemen.

  Michael Fassbender (The Killer) en Jeffrey Wright (American Fiction) zijn de eerste acteurs die vastgelegd werden voor The Agency, de Amerikaanse remake door George Clooney van de Franse serie Le Bureau Des Légendes. De spionagethriller volgt de dagelijkse levens en missies van de leden van de Franse CIA. Een derde grote naam die aan dit duo ondertussen werd toegevoegd is Richard Gere, Gere die vooral bekend is van films als An Officer And A Gentleman, American Gigolo en Pretty Woman, speelt de rol van Bosko, de London Station Chief met een bewogen verleden na acht jaar als undercoveragent te hebben gediend.

  Dominic Purcell en Wentworth Miller, die de broers speelden in Prison Break, zullen opnieuw samen te zien zijn in Snatchback. Geïnspireerd door het leven van een echte inlichtingenofficier die nog steeds actief is in het veld, volgt de serie een hoogopgeleid privéteam van agenten terwijl zij gijzelaars over de hele wereld redden uit enkele van de meest exotische en tegelijkertijd gevaarlijke locaties op de planeet.

  Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy), Christian Slater (Mr. Robot) en Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer) zullen alle drie te zien zijn in Original Sin, de prequel op Dexter. Dexter: Original Sin speelt zich af in Miami in 1991, 15 jaar voor de originele serie. De periode waarin Dexter van student uitgroeit tot een wraak nemende seriemoordenaar. De hoofdrol wordt vertolkt door Patrick Gibson, die we kennen uit The OA en Shadow And Bone.

  Naast Tom Hiddleston die ook te zien zal zijn in het derde seizoen, keert ook Olivia Colman terug voor het tweede seizoen van The Night Manager. Colman vertolkt andermaal de rol van inlichtingenofficier Angela Burr. Wie ook terug te zien is, is Alistair Petrie die we kennen uit Sex Education. Of Hugh Laurie zijn rol als wapenhandelaar Richard Roper opnieuw opneemt is nog niet bekend, Laurie blijft wel aan boord als uitvoerend producent.

  Riz Ahmed die scoorde met The Night Of en als dove drummer schitterde in de speelfilm Sound Of Metal, keert terug naar televisie met een (nog ongetitelde) komedie waarin hij niet alleen de hoofdrol speelt, maar die hij ook schreef en produceert. Ahmed speelt de rol van Shah Latif, een acteur die een existentiële crisis doormaakt net wanneer hij op punt staat de grootste rol in zijn carrière binnen te halen.

  De Franse actrice en Oscarwinnaar Marion Cotillard krijgt een belangrijke rol in het vierde seizoen van het prijswinnende The Morning Show. Cotillard speelt de rol van Celine Dumont, die omschreven wordt als “een slimme ondernemer uit een vooraanstaande Europese familie”. Wie ondertussen ook aan de cast werd toegevoegd is Jeremy Irons, bekend van onder meer The French Lieutenant’s Woman, The Mission en Dead Ringers en ook te zien in de tv-serie The Watchmen. Hij speelt Martin Levy, de vader van Alex Levy (Jennifer Aniston).

  Emmy- en Golden Globewinnaar Sarah Snook, wereldbekend geworden dankzij Succession, speelt de hoofdrol in All Her Fault, een serie waarvan zij ook uitvoerend producente is. Snook speelt de rol van Marissa Irvine, die bij een huis aankomt om haar zoon op te halen van een speelafspraak. Echter, de persoon die de deur opent weet niets van haar zoon, waardoor Irvine probeert uit te zoeken wat er met hem is gebeurd.

  Charlie Hunman die het laatst te zien was in de serie Shantaram en bekend werd door Sons Of Anarachy, kreeg de hoofdrol in de Amazon Prime Video-serie Criminal die te zien zal zijn in 2025. De serie die gebaseerd is op de graphic novel van Ed Brubaker, draait om meesterdief Leo die zijn overvallen uitvoert zonder wapens of geweld. Maar dat zorgt ervoor dat verschillende hem beschouwen als een lafaard, zeker in vergelijking met zijn vader die ooit de meest gevreesde gangster van de stad heeft vermoord… Adria Arjona (Hit Man), Richard Jenkins (The Shape Of Water) en Kadeem Hardison (The Chi) worden zijn tegenspelers.

  This City Is Ours is een nieuwe Britse thriller die zich net als The Responder afspeelt in Liverpool. In deze serie speelt Sean – Ned Stark – Bean (Time) de gangsterbaas Ronnie Phelan. Het hoofdpersonage is een zekere Michael Kavanagh die werkt door Phelan. Wanneer Phelan zijn pensioen aankondigt en Michael verliefd wordt op Diana, begint de bende uiteen te vallen en droomt Michael van een andere toekomst.

  Netflix gaat het boek, Forever Interrupted, uit 2013 verfilmen tot een tv-serie met Laura Dern (Big Little Lies) en Margaret Qualley (Maid) in de hoofdrollen. Elsie en Ben kennen een stormachtige romance die al vlug tot een huwelijk leidt. Wanneer Ben onverwacht komt te overlijden moet Elsie de confrontatie aangaan met Susan, de schoonmoeder die niets afwist van het bestaan van Elsie.

  House Of Cards-actrice Robin Wright gaat de hoofdrol spelen in de serie The Girlfriend die zij ook zal regisseren. Zij krijgt het gezelschap van Olivia Cooke (House Of The Dragon). De serie draait om Laura, een vrouw die alles heeft: een succesvolle carrière, een gelukkig huwelijk met Howard en een vriendelijke en getalenteerde zoon, Daniel. Laura's leven zal veranderen wanneer Daniel zijn vriendin Cherry mee naar huis neemt. Cherry komt bij de familie en wil met open armen worden verwelkomd, maar Laura vermoedt dat ze niet helemaal is wie ze lijkt te zijn. Wanneer de tragedie toeslaat, wordt er een [onvergeeflijke] leugen verteld. Het is een daad van wanhoop, maar de gevolgen zullen hun leven voor altijd veranderen.

  Elizabeth Banks (The Hunger Game) en Jessica Biel (Candy, The Sinner) gaan voor Amazon Prime Video de hoofdrollen spelen in The Better Sister, een thriller die gaat over twee zussen. Chloe is succesvol en gehuwd met knappe advocaat Adam, de andere, Nicky, is van haar familie vervreemd en heeft alle moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en clean te blijven. Wanneer Adam op een gruwelijke manier wordt vermoord, brengt dat lang verborgen familiegeheimen aan het daglicht.

  Jonathan Bailey (Bridgerton), Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger) en Eddie Marsan (Ray Donovan) zullen te zien zijn in het derde seizoen van Heartstopper dat van start gaat op Netflix vanaf oktober. In dat derde seizoen wil Charlie Nick graag willen vertellen dat hij van hem houdt. Nick heeft ook iets belangrijks te zeggen tegen Charlie.

  Steve Carell (The Morning Show, The Office) gaat aan de zijde van Tina Fey (30 Rock) meespelen in de Netflix-komedie The Four Seasons, naar de gelijknamige film uit 1981. Het verhaal gaat over drie stellen die elk seizoen samen op vakantie gaan. Nadat één stel is gescheiden, zorgen gevoelens van verraad en meer voor kritiek op elkaar, maar de dingen die hen verenigen zijn sterker dan die welke hen uit elkaar zouden kunnen drijven.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems