1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Disney+ gaat eerste Nederlandse original maken

  Disney+ gaat eerste Nederlandse original maken

  Datum: 4/03/2022


  Disney+ heeft het licht op groen gezet voor de bewerking van Nemesis, het boek van Simon de Waal. De showrunners van de achtdelige serie zijn Willem Bosch (Nood, Hoogvliegers, The Spectacular) en Pieter Kuijpers (The Spectacular, Ares).

  Nemesis is een politiethriller die gemaakt wordt door Pupkin, de firma die verantwoordelijk was voor o.a. The Spectacular, Smeris, Riphagen, Nieuwe Buren en Feuten.

  Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren. Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders. Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug.

  Volgens de makers wordt Nemesis een high-quality en high-profile serie die kan wedijveren met de grote series van andere Europese landen.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems