1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Eén en KRO-NCRV maken samen dystopische serie

  Eén en KRO-NCRV maken samen dystopische serie

  Datum: 18/06/2020


  Momenteel werken Eén en de Nederlandse omroep KRO-NCRV samen aan de spannende fictiereeks Arcadia (werktitel). De reeks speelt zich af in de nabije toekomst, waarin onze samenleving zich moet herorganiseren na een pandemie. Een groot deel van de bevolking is omgekomen door een dodelijk virus, en een nieuwe maatschappij met heel specifieke regels is geboren. Die regels moeten ervoor zorgen dat de mensen gezond en vooral ook productief blijven. In Arcadia hangt de sociale status van de bewoners immers af van hun prestaties en capaciteiten. Ze leven volgens een puntensysteem: wie een hoge score heeft, wordt beloond; wie een lage heeft, wordt afgestraft.

  In de nieuwe wereld van Arcadia volgen we een familie die fundamentele keuzes moet maken over hoe ze willen leven en wat ze daarvoor willen opgeven. Wat is er het belangrijkst: hun vrijheid of hun veiligheid? Kiezen ze voor solidariteit of voor een maatschappij waarbij de sterken meer krijgen en de zwakkeren wat minder? En wat als minder niet meer genoeg blijkt te zijn en hun levens op het spel komen te staan…?

  De reeks is al anderhalf jaar in ontwikkeling en werd dus opgestart voor de corona-epidemie, maar blijkt nu actueler dan ooit.
  De reeks, die ontwikkeld wordt door Philippe De Schepper (Eigen Kweek, Black Out, De Infiltrant, Vermist) wordt ten vroegste in 2022 verwacht op Eén en ook bij de KRO-NCRV in Nederland. Regisseur wordt naar alle waarschijnlijkheid de Nederlander Tim Oliehoek (Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen, Stanley H., De Zaak Menten). De producers van de reeks zijn Philippe De Schepper en Helen Perquy (zie foto).


 • Naar het overzicht van nieuwsitems