1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Een nieuwe groep Dertigers komt eraan

  Een nieuwe groep Dertigers komt eraan

  Datum: 10/05/2022


  Deze maand starten de opnames van een nieuw seizoen van Dertigers. In dit seizoen zien we een compleet nieuwe vriendengroep, een nieuwe cast én een nieuwe locatie.

  Jonge dertigers Laura, Nele, Jonas, Ruben en Sami leerden elkaar kennen op de Chiro. Eerst als lid, nadien stonden ze samen in de leiding. Al die zondagnamiddagen, kampen, nachtspelen, droppings en mosselfeesten creëerden een bijzonder sterke band. Ze hebben samen gelachen, gehuild gevochten, geplaagd, getroost en soms zelfs gekust. Ze kennen elkaar door en door. De Chiro was een familie en dat zijn de vrienden nog steeds.

  Naast hun Chiro-verleden delen de mannen van de groep nog een passie: fietsen. Elke zondag – kater of geen kater – verzamelen ze. Iedereen met een andere motivatie: de vriendschap, de fysieke uitdaging of de frisse pint achteraf op een terrasje.
  De hechte vrienden wonen allemaal in Vlaams-Brabant. De nieuwe reeks speelt zich af in de Groene Gordel rond Brussel, waar de groep vaak al fietsend – of borrelend op een terras – te vinden is.

  De vrienden worstelen elk met de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij de leeftijd horen. Ze voelen de druk van hun omgeving en de maatschappij steeds meer en meer. Dertig worden is een mijlpaal in ieders leven. Het punt waarop je verondersteld wordt om écht volwassen te worden: je te settelen, aan kinderen te beginnen, je carrière volop uit te bouwen, een eigen huis te kopen … Die druk kan motiverend werken, of net verstikkend. De vrienden gaan er elk op hun eigen manier mee om. Met goede intenties, maar soms met verkeerde keuzes of foute ideeën.

  In de cast zien we nu Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

  Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen te zien is.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems